A semis!

Ara si. Per fi s’ha acabat el dol. Després de l’horrorós partit de dijous passat, el Barça s’ha desfet del Joventut en un tercer període antològic. Amb un marcador parcial de 37-14, el matx ha quedat totxament decidit a manca de 10 minuts pel final. De fet, els blaugranes han afluixat tant que fins i tot han permès que els badalonins maquillessin un pèl el resultat per deixar-lo en quelcom presentable. Cal dir, però, que la feina ja estava feta. I de quina manera.

És cert que fins aquest tercer capítol els homes de Carles Duran han presentat batalla, però aquest cop, com era d’esperar, els locals han sortit amb la intensitat que no van demostrar a Badalona. I amb els dos equips jugant amb les mateixes ganes, està clar qui seria el que s’acabaria enduent la victòria. I això que un altre cop, el partit de Nikola Mirotic ha estat mediocre tirant a dolent. Però ni així els blaugranes han donat pàbul al miracle que hagués estat una victòria forastera.

Pel Barça cal destacar a tres jugadors, Pau Gasol, immens en moments claus del matx, sis de sis en tirs de dos. També cal destacar a un immens Kyle Kuric, qui avui estava tocat per la vareta màgica dels tiradors, aconseguint fer un al·lucinant sis de sis en triples. I el tercer, la lluita al pal baix d’un Brandon Davies que ha treballat molt i molt bé malgrat la superioritat física dels rivals. A partir d’aquests tres jugadors ben acompanyats per Nick Calathes i Leandro Bolmaro, els locals han acabat per fer miques les minses esperances que podien tenir els de Carles Durán en aconseguir el passi a semifinals. Però, com acostuma a passar, la lògica s’ha imposat.

Un Barça amb les idees molt clares

Com hem dit, el Barça començava el matx amb grapa, sobretot en defensa. A una cistella inicial de Cory Higgins, responia Ante Tomic amb un sorprenent triple que avançava als verds i negres. Però primer Mirotic i més tard un triple d’Àlex Abrines, posaven les coses a lloc. Un nou triple ara del montenegrí, per cert l’únic que anotaria en el partit, donaven quatre punts de renda als de Saras, 10-6. Els visitants no es deixaven intimidar, però de moment no trobaven tantes facilitats com al Municipal. Abrines elevava la renda als 6 punts, 12-6.

Jasikevicius s’adona dels problemes que li provoca Tomic a Davies i decideix treure a pista a Gasol. Tot i la sortida del de Sant Boi, els visitants retallen l’avantatge local fins a deixar-la només en dos punts, 14-12, obligant el tècnic lituà a demanar temps mort. La resposta local arribarà de la mà de Kuric qui de moment anota de dos. Ho farà per dos cops mantenint les coses iguals, 18-14.

Per part forastera ara qui treu l’entrellat és Nenad Dimitrijevic, que ha entrat per un Ferran Bassas que avui no té el dia en el tir. Una cistella de Calathes i una altra amb tir addicional de Gasol porten l’avantatge local als cinc punts, 23-18. Un triple de Vladimir Brodziansky la retalla abans que un alley-hoop de Calathes el culmini Gasol pel 25-21 que hi hal marcador quan acaba el primer capítol.

La defensa blaugrana treballa bé

 

Els blaugranes aprofiten el galimaties que provoca a la defensa badalonina la presència de Gasol a pista. De nou Calathes i el pivot de Sant Boi combinen per fer un altre alley-hoop que fa tornar els quatre de marge pels locals. Tot i que en el rebot defensiu es pateix més del compte, l’efectivitat en atac dels locals evita certs problemes. Anoten Gasol altre cop i Kuric fa un esbós de què passarà una estona més tard. El triple del d’Indiana porta la renda local als set punts, 32-25. Immediatament el tècnic foraster talla el joc. Els locals permeten una cistella fàcil als visitants abans que Higgins perdi una pilota que acabarà en cistella badalonina, 32-29.

Ara és Jasikevicius qui talla el joc. Entra Davies per un Gasol que ha acabat una part del dipòsit, però el de Filadèlfia de moment no es troba còmode. Tot i que els locals ho passen malament en atac, els visitants només anoten una cistella més perquè en defensa els blaugranes estan treballant força bé i el rebot millora. Una cistella d’Higgins augmenta la renda sent Davies, tot i els seus problemes amb Tomic, qui l’enfili altre cop als cinc punts, 36-31. Gasol, ja recuperat de l’esforç anterior torna a pista per aconseguir cistella i un addicional pel 39-31.

Els locals no acaben de girar rodó i tornen a permetre una lleugera recuperació visitant, abans que Higgins transformi un parell de tirs lliures pel 41-34. La defensa blaugrana recupera una pilota que el fillol de Michael Jordan convertirà en nou punts de renda a manca de 49 segons per la mitja part, 43-34. Avantatge que el mateix Higgins mantindrà, però una cistella final de Tomic rebaixarà fins al 45-38 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

Festival Kuric!

Els locals surten a la segona part amb la mateixa intensitat que han demostrat en la primera. Davies serà l’encarregat de posar fil a l’agulla. Dos tirs lliures i una recuperació defensiva davant Dimitrijevic que acaba amb esmaixada són la demostració del canvi de xip dels blaugranes respecte al partit de dijous passat, 49-38.

Els visitants volen continuar plantant cara i ho demostren anotant un parell de cistelles seguides, fins que Kuric fa el segon avís de com anirà la cosa. El seu segon triple de la tarda refà l’avantatge blaugrana, 52-42. Els badalonins encara aguanten, això si, amb penes i fatigues. Davies que en aquest tram del matx està força encertat, anotarà fins a set punts seguits, cistella, triple i esmaixada que fan arribar la renda local als quinze punts, 59-44.

Carles Durán, espantat, demana un temps mort. A la represa del joc, les coses se li espatllaran definitivament. Primer unes passes de Bassas que avui està fent un partit per oblidar i a continuació comença el festival Kuric. Un, dos, tres, quatre triples consecutius del d’Indiana i entremig dels quatre un de Calathes que s’apunta a la festa. En un tres i no res, el partit ha quedat resolt, 74-52 amb Tomic sent l’únic baluard d’un Joventut que comença a enfonsar-se. El desplegament ofensiu dels de Jasikevicius deixa als badalonins sense capacitat de resposta. Fins al punt que quan tiren ho fan sense massa sentit. Amb l’espinada trencada anoten Bolmaro i Abrines, aquest de tir lliure abans que una cistella al pal baix de Smits finalitzi el tercer capítol amb un espectacular 82-52 al marcador.

El partit ja està decidit

Com és fàcil d’entendre el matx està decidit i més veient com el Joventut és la personificació d’una joguina trencada. Per això Jasikevicius treu a pista un cinc de circumstàncies. El quart no comença bé, però tot i això, els visitants de moment no retallen els trenta punts per sota, perquè anota Bolmaro, 84-54. A partir d’aquí l’atac blaugrana és un petit desgavell, però el cert és que no té gaire importància. Entre una cistella amb addicional de Simon Birgander i un parell de triples de Bassas, que quan els anota serveixen de ben poca cosa, permeten als costaners rebaixar per sota dels vint punts el desavantatge. Un triple de Calathes tornarà a enfilar la renda local als vint punts, 87-67.

El partit entra en una fase de desencert, per cert s’ha vist com la bola en un intent de tres del base de Casselberry feia unes voltes per l’anella per quedar-se uns instants sobre el suport de la cistella per finalment caure fora. Un triple d’Albert Ventura tornava a rebaixar per sota els vint punts el marge culer, però primer Hanga amb rebot ofensiu després de contraatac i dues cistelles de Smits, la segona triple, deixaven el marge local en vint-i-tres punts, 94-71, abans que Joel Parra en fallar un tir addicional tanqués l’anotació pel 94-73 final. El rival dels blaugranes en el play-off semifinal serà el Tenerife.

@PBBMeritxell

Estadística