Preparats per a Colònia

Saras Jasikevicius s’ha pres el matx davant el Tenerife de Txus Vidorreta, com un assaig general de tot el que es trobaran els seus homes al F4 del cap de setmana que ve. El lituà, conscient de tot el que es jugarà l’equip al Lanxess Arena, ha fet el que la lògica diu. En lloc de prendre’s el partit amb certa recança i por a patir lesions inoportunes, ha plantejat un enfrontament en el qual els seus jugadors han anat a totes les pilotes com si els anés la vida.

En realitat, cap dels dos equips s’hi jugaven res pel que a la fase final de l’ACB, però tant uns com els altres s’ho han pres amb una determinació que cal destacar de forma molt positiva. I la conclusió més important després del partit que s’ha vist, és que els blaugranes arriben a la cita continental amb gairebé tothom a punt. L’únic punt fosc ha estat el fluix partit en atac de Nikola Mirotic, però la seva qualitat el farà, de segur, estar a l’altura de l’esdeveniment. Anem al partit.

Davies marca el camí

Els forasters, fent cas al que els demanava el seu tècnic, han sortit amb les coses clares des del salt inicial. Forts al darrere i encertats al davant, amb un immens Brandon Davies, els blaugranes agafaven ràpidament una renda acceptable. Dues cistelles del de Filadèlfia, gràcies a la seva superioritat tècnica a la pintura, li permetien anotar una esmaixada i un tir al vidre. Amb les cistelles de Nick Calathes, després de rebot ofensiu, i de Cory Higgins s’aconsegueix un parcial de 0-8.

Tot i que en defensa i en el rebot defensiu les coses es feien bé, després de l’1-10, anotat altre cop per Calathes, arribava un triple de Sasu Salin pel 4-10. Els vuit de marge tornarien al marcador després d’una nova cistella d’un Davies que superava amb certa facilitat a Gio Shemadini en el duel a les pintures.

Jugant al límit

Després de cistella local un atac errat pels homes de Jasikevicius permet que Aaron Doornekamp, aprofitant els tres tirs lliures dels quals disposava, redueixi la renda dels visitants fins als tres punts, 9-12.

Perquè si el Barça estava jugant al límit, els de negre feien el mateix. Torna a ser Davies qui anoti a la pintura. Leandro Bolmaro mantindrà els cinc punts amunt, primer amb una cistella i després a dos tirs lliures, 13-18. Mirotic, inèdit fins al moment, anota dos tirs lliures més. Les cistelles anotades per Fran Guerra i Bruno Fitipaldo deixen en tan sols tres punts l’avantatge blaugrana quan s’acaba el primer capítol, 17-20.

Pau continua la seva millora

Malgrat que el rebot defensiu és un problema a l’inici del segon període, un triple Pau Gasol i una esmaixada de Rolands Smits, culminant un contraatac, elevin la renda forastera altre cop fins als vuit punts, 17-25. Renda que mantindrà Kyle Kuric, abans que un tir lliure fallat per Smits la deixi en set punts, 21-28.

Calathes respon a l’anotació que fan els locals, abans que arribi un parcial 4-0 dels de negre, que redueix a tan sols tres punts l’avantatge blaugrana. Un triple del mateix Calathes alleugera el petit sotrac, abans que amb 29-33 al lluminós, el tècnic lituà demani un temps mort. Amb la tornada a pista de Davies i Mirotic, les coses milloren pels forasters que tornen a obrir forat al lluminós.

Una nova cistella al pal baix de Davies i un contraatac culminat per Kuric, serveixen per tornar a augmentar la renda blaugrana fins als vuit punts, 29-37. El matx entra en una fase de desencert ofensiu per part dels dos equips. I arriba de nou una falta tècnica, que ja comença a ser un costum, assenyalada al tècnic lituà, que permet a Salin anotar pel 30-37 amb el qual s’arriba al descans.

El Tenerife planta cara

Un triple d’Àlex Abrines sembla ser una declaració d’intencions per part dels visitants, però els illencs no han dit, encara, la seva darrera paraula. Gràcies a un parell de triples consecutius, Emir Sulejmanovic, l’exblaugrana, i Fitipaldo, els homes de Vidorreta retallen de manera brusca l’avantatge que tenien els homes de Jasikevicius, 36-40. I encara es retallarà més després d’un tir lliure fallat per Higgins, fet que aprofiten els locals per deixar el marge del rival en només un punt, 40-41.

La primera cistella i única en joc de Mirotic dóna oxigen als visitants, amb el Barça flirtejant amb la seva defensa zonal que de manera sorprenent apareix de tant en tant. Una cistella de Calathes i una esmaixada després de contraatac de Davies qui anteriorment havia fallat dos tirs lliures porten de nou la renda blaugrana als set punts, 40-47.

Dues tècniques al Tenerife aplanen el camí

Shermadini anota un addicional per tornar a reduir la renda forastera, abans que dos triples seguits dels visitants, Kuric i altra volta Calathes, facin aparèixer de nou el +8 al marcador favorable als visitants, 45-53. Avantatge que mantindrà Gasol al pal baix. El rebot defensiu blaugrana millora, però en atac no s’acaben bé un parell de jugades. Tot i això, una falta tècnica assenyalada a la banqueta local permet a Kuric fer tornar els set punts de marge pels blaugranes.

En ple desconcert illenc, arriba un contraatac de Bolmaro que l’argentí culminarà amb una esmaixada espectacular. Una nova tècnica, ara assenyalada a Vidorreta, permet de nou anotar a Kuric qui eleva el marge visitant fins als deu punts, 49-59. Renda que arribarà als dotze punts després de dos tirs lliures transformats per Gasol. Anoten els locals i fa el mateix Abrines des de la línia.

Triple de Tyler Cavanaugh, dos tirs lliures anotats pel pivot de Sant Boi i una cistella final de Shermadini, pujaran al marcador quan el partit arriba al darrer capítol, 56-65.

L’equip possa la directa

El darrer període comença amb un brillant Gasol transformant un triple. El marge blaugrana torna a ser de dotze punts, que es conservaran després d’una cistella de Kuric. Un triple de Santi Yusta vol esperonar als seus, però la resposta blaugrana serà brutal. La defensa treballarà com mai, tancant la seva pintura a pany forrellat. Els locals no troben el forat per on anotar, mentre que en atac, els dos estilets visitants, Kuric i Higgins, faran una destrossa.

El 61-76 que hi ha al marcador a manca de set minuts per la fi, és un cop molt dur pels homes de Vidorreta. Tant és així que la ràbia esclata en un Doonerkamp que rep una tècnica que agrairà Kuric per anotar el tir lliure.

Un Barça impossible d’aturar

Un nou contraatac, culminat per Higgins, serà la cirereta del pastís blaugrana. Parcial demolidor, 0-9 quan queden 5.54 per la fi, que ha decidit de forma definitiva l’enfrontament. Vidorreta no té altre remei que aturar el matx per veure si els seus homes es refan d’aquest trasbals, però és conscient que és del tot impossible capgirar el resultat.

Sulejmanovic pot anotar cistella i addicional, però ara mateix el problema el tenen en defensa perquè no poden aturar a uns blaugranes desbocats. Esmaixada de Davies, cistella i addicional per Higgins, i l’avantatge blaugrana arriba als vint punts, 64-84. Tot i que la defensa dels forasters està a bon nivell anota Charles Jenkins abans que aparegui amb un triple marca de la casa Abrines.

Vendaval blaugrana

Ja dins dels darrers tres minuts de partit, el Tenerife està perdent de vint-i-un punts quan li queda poc temps al partit. Vidorreta, un pel desencaixat, veu com al tercer classificat de l’ACB se li escapa el partit . Qui ara anota és Davies qui continua ballant dins la pintura local, 68-89. Anoten els illencs rebent la resposta d’un Pierre Oriola que ha substituït al pivot de Filadèlfia.

Els locals aprofitaran dos tirs lliures fallats pel base de Las Varillas per reduir un mica la ferida gràcies a dos tirs lliures transformats per Guerra. Però els visitants no volen tenir cap moment de feblesa i continuen buscant l’anella local. Bolmaro rep una falta antiesportiva de Marcelinho Huertas que li permetrà redimir els dos tirs lliures fallats anteriorment, anotant els que ara prova.

L’atac final dels visitants acaba amb triple d’Abrines pel definitiu 72-96 amb el qual s’acaba l’enfrontament, ja que l’atac dels illencs no els serveix per anotar. Quan sona la botzina de final de partit, les sensacions dels blaugranes són molt bones amb un Barça que sembla preparat pel repte que l’espera a Colònia.

@FCBbasket 

Estadística