Un derbi amb un sol color, el blaugrana!!!

Amb el títol a la butxaca, el Barça no ha deixat marge a la sorpresa. S’ha imposat en el derbi català a un BM Granollers que arribava al Palau després d’una ratxa de nou victòries consecutives que els blaugranes han tallat de soca-rel. El partit ha servit als blaugranes per continuar preparant la final a quatre que s’ha de disputar a Colònia, el segon cap de setmana de juny.

El Barça surt a ple rendiment

 

L’equip dirigit per Xavi Pascual ha sortit a pista amb les ganes de sempre, buscant la porteria rival des de la sacada inicial. De fet només han necessitat 34 segons per inaugurar el marcador gràcies a un xut d’Haniel Langaro. Amb la defensa local treballant força bé, fins al punt de no permetre la rematada al rival. Després d’un nou xut de Langaro, que era aturat per Marc Guàrdia, porter titular pels vallesans, era Casper Mortensen qui finalitzava l’atac local superant al porter visitant.

Per la seva part, els homes d’Antonio Rama tenien la intenció de resistir l’embranzida local tant com poguessin. De moment era Adrià Martínez qui anotava. El lleuger marge local es mantindria després dels gols de Dika Mem, exuberant com sempre i Antonio Garcia per part vallesana. Però a continuació es produiria la primera escapada local. Els gols de Raúl Entrerrios i Dika Mem, elevaven la renda local als tres gols, 5-2.

Per uns moments les defenses i els porters han superat als respectius atacs. Aleix Gómez, que no havia pogut superar feia uns moments a Guàrdia, feia el 6-3. Una nova aturada de Kevin Möller, el porter titular avui pels blaugranes, era el precedent d’un nou contraatac finalitzat brillantment per Aleix Gómez. El de Sabadell fallaria un penal, però una nova recuperació defensiva dels homes de Xavi Pascual acaba amb un gol de Mortensen pel 8-3. Després que Raúl Entrerrios fos exclòs, Antonia Garcia superava des dels set metres a Möller abans que Luis Frade anotés el 9-4.

Partit controlat

El matx estava ja sota control d’un Barça inclement que tornarà a agafar embranzida després d’un set metres d’Antonio Garcia, que ara si, atura el porter danès. Els gols de Langaro i Aleix Gómez eleven el marcador fins al 12-5. El tècnic dels visitants no espera més per tallar el partit amb un temps mort. Tot i que quan el joc es reprèn, els seus homes són capaços d’encadenar tres gols en els següents tres atacs, els blaugranes no han tingut cap problema per respondre amb tres gols d’Àlex Pascual que serveixen per mantenir els set d’avantatge, 15-8.

El següent atac dels forasters ja no és reeixit. De fet no arriben a llançar perquè la defensa local recupera una pilota que li serveix en safata un nou contraatac finalitzat per Mamadou Diocou pel 16-8. El Granollers reaccionarà. Aprofitant que Guàrdia és capaç d’aturar un parell de rematades de Diocou, la renda blaugrana es reduirà fins als sis gols, després dels anotats per Pol Valera i Edgar Pérez. Talla la ratxa visitant Àlex Pascual abans que altre cop Guàrdia sigui capaç de guanyar-li la partida a Diocou, que comença a donar símptomes de desesperació. En canvi amb qui no pot és amb Ludovic Fàbregas qui anota el 18-10.

Després d’un gol de Valera, i ja en el tram final de la primera meitat, s’entra, altre cop, en una fase on les defenses i els dos porters tornen a superar als atacs. Per part blaugrana ni Jure Dolenec, Fàbregas, Domen Makuc i Dika Mem, poden amb Guàrdia. Qui surt de l’impasse és Dolenec, anotant des dels 9 metres el 19-11. Tot i patir l’exclusió de Fàbregas, els visitants no poden amb Möller, mentre que l’atac blaugrana acaba amb gol d’Àlex Pascual. Després d’una nova aturada de Möller, qui està sent un martiri pels d’Antonio Rama, els primers trenta minuts acaben amb una falta que Dika Mem estavellarà a la barrera. Amb nou gols de renda, 20-11, els dos equips marxen als vestidors.

Sense canvis a la segona part

La segona meitat comença sense gaires canvis. Möller i Guàrdia segueixen sota els pals de les respectives porteries i amb Langaro fent gol en el primer llançament després de la sacada. Aquest cop tan sol ha necessitat vint-i-tres segons per anotar. Després d’una aturada de Möller, els vallesans recuperaran una pilota en defensa que aprofita Antonio Garcia per fer el 21-12.

Els blaugranes no tarden a fer una nova embranzida en el partit. Gràcies a la seva activa defensa seran capaços d’aconseguir un parcial 3-0, amb gols d’Entrerrios, Mortensen i Frade que porta la renda local als dotze gols, 24-12. Avantatge que es mantindrà gràcies als gols que anoten Blaz Janc, Aleix Gómez i Frade, 27-15. El pivot portuguès continuarà anotant des dels sis metres elevant la renda blaugrana fins als tretze gols, 29-16. Avantatge que continuarà creixent per la bona feina que fan tant Möller com de la defensa blaugrana que no permeten que els vallesans anotin.

La victòria tornarà a ser blaugrana

Els gols de Janc i Mortensen porten la renda local als quinze gols, 31-16 quan encara no s’ha arribat al minut 12 de la segona meitat. Després d’una nova aturada de Möller, Fàbregas trencarà la ratxa local quan Guàrdia li atura una rematada en un contraatac. A partir d’aquest moment, els gols locals s’espaiaran. Es mantindrà la renda de quinze gols, amb els que anoten Entrerrios i Mortensen, fins que Fàbregas faci el 34-18.

Els visitants, gràcies a la bona feina de Guàrdia, volen reduir de forma significativa l’avantatge local, però es troben amb un Möller que no ho permet. En canvi, qui si anota,  és el pivot francès per fer arribar la renda blaugrana als disset gols, 36-19. Després d’un gol de Mamadou Gassama, l’atac blaugrana entrarà en una petita crisi. Els vallesans  ho aprofitaran per reduir un pèl l’avantatge dels homes de Xavi Pascual fins als quinze gols, després de l’anotat per Víctor De Sande.

Entre Cedric Sorhaindo i Dolenec tornaran els setze amunt, 38-22. Marge que es mantindrà ja en el tram final del partit gràcies als gols que anoten primer Makuc i a continuació Esteban Salinas des dels sis metres. No hi ha temps per més. El matx finalitza amb el definitiu 39-23 que hi ha al marcador quan sona la botzina.

@PBBMeritxell

Estadística