El Barça s’apropa a Colònia!

El Barça s’apropa a Colònia! No sense certs problemes, recordem que estem a quarts de final de la Champions, l’equip blaugrana ha aconseguit un bon resultat per afrontar amb garanties el partit de tornada d’aquesta eliminatòria davant l’equip bielorús del Meshkov Brest.

El matx ha estat dominat des de la sacada inicial per un Barça que no ha permès als locals manar en cap moment en el marcador. Però tot i això, els homes de Raúl Alonso, un madrileny que ja fa uns anys que és a Bielorússia, no han abaixat els braços en cap moment, ni perdent de sis gols.

Al final s’ha imposat la lògica. El Barça, que ha disputat de manera molt intel·ligent la segona meitat, aprofitant qualsevol escletxa per mantenir-se al capdavant en el marcador, ha acabat per guanyar de manera merescuda el matx.

Inici fulgurant

Com hem dit, ja des de l’inici s’ha posat al davant al lluminós un Barça molt efectiu que aprofitava perfectament les dues primeres pèrdues de pilota d’uns locals que no començaven bé ni en atac ni en defensa. Els gols d’Aleix Gómez, Dika Mem, Ludovic Fàbregas i Aron Palmarsson, donaven als visitants un avantatge de tres gols, 1-4. El gol local el transforma Dimitri Santalov, un rus d’un físic impressionant. Després de la primera aturada de Gonzalo Pérez de Vargas, torna a anotar Dika Mem.

El tècnic madrileny dels locals, adonant-se que tal com estaven les coses els seus homes tindrien poc a fer, decideix atacar amb set jugadors de pista i jugar els atacs sense porter. Això els serveix per trencar el ritme que estava portant l’equip català. El primer fruit que treuen els locals és un set metres que transforma Mikita Vailupau, un extrem bielorús, que acabaria fent un partit excepcional.

El Meshkov insisteix en l’atac amb 7 jugadors

Entre Domen Makuc i Fàbregas es mantindran els quatre gols de marge, 3-7. Recorden que els locals continuen jugant els atacs amb set jugadors de pista, fet que aprofitaran els blaugranes per llançar des de la seva meitat de pista. Fàbregas, és el primer a provar-ho, però el seu tir se’n va fora per poc.

Els que no fallen des del costat de gairebé la ratlla dels sis metres pròpia seran Gonzalo i Àlex Pascual, que anotaran un parell de gols per fer arribar la renda visitant als cinc de marge, 4-9. Raúl Alonso talla el partit amb un temps mort perquè res està sortint com esperava. El marge visitant de cinc gols es mantindrà amb els que anoten Palmarsson i Jure Dolenec, aquest des dels set metres, 6-11.

Reacciona el Meshkov

Quan l’avantatge blaugrana arriba als sis gols, després d’un nou gol de Palmarsson qui aprofita que el porter està fora del 40×20, hi ha moviment a la banqueta local. El tècnic local veient que l’opció de jugar sense porter en atac és un desastre, opta per tornar a jugar amb porter i un atac de sis homes. Després d’un nou gol de Dika Mem, 7-13, Raúl Alonso opta per canviar el porter. En aquest cas se la juga i treu a pista el tercer porter de l’equip, Ilya Usik, qui substitueix al titular Ivan Pesic.

Per uns moments el canvi a la porteria local desconcerta als blaugranes fins al punt que entre pèrdues de pilota i rematades que van fora o que atura Usik. Els visitants es passaran més de cinc minuts sense anotar cap gol. El marge blaugrana es redueix dràsticament. Ara només es guanya de dos, 11-13, fet que provoca un esglai a les files visitants.

Per sort Dika Mem troba la manera de superar a un Usik crescut qui ara mateix és un malson pels visitants. Tot i que Fàbregas manté els tres d’avantatge, els forasters es tornen a estavellar davant el mur en el qual s’ha convertit Usik. Per sort, els locals són aturats per la bona defensa blaugrana que ajuda i força a Gonzalo.

Les coses es tornen a complicar quan els locals aprofiten un set metres de Dolenec que va al pal per empatar el partit a 15 després de dos gols consecutius anotats per Vailapau. En plena crisi d’autoconfiança Aleix Gómez amb una sang freda molt remarcable supera a Usik des dels set metres per tornar a avançar als visitants, 15-16.

Canvi a la portería blaugrana

Xavi Pascual decideix canviar de porter, Kevin Möller que ja havia sortit a pista en els set metres que ha llançat Vailupau, entre per Gonzalo. Un nou set metres transformat pel malson que es diu Vailupau, serveix per empatar el matx a 16. Timothey N’Guessan avança als visitants, abans que primer Möller i després Usik aturin els llançaments dels rivals deixant que el partit arribi al descans amb 16-17 a l’electrònic.

Toca suar a la segona part

Com hem vist els homes de Xavi Pascual ha acabat sobrevivint a l’embranzida local gràcies a la bona renda que havien aconseguit a l’inici del matx. En aquesta segona part s’espera que els homes de Raúl Alonso encara ho posin més difícil als blaugranes. Els catalans surten preparats. D’entrada en el primer atac, Fàbregas supera Usik que continua sota els pals dels bielorussos.

Per la seva part Möller també segueix defensant la porteria catalana. Dika Mem torna a anotar per mantenir els dos de marge pels forasters. A l’atac local, el central Stas Skube, un eslovè baixet, a dures penes arriba al 1,70, ara mateix és el cap d’operacions dels bielorussos.

Moments de desconcert blaugrana

El matx entra en una fase d’intercanvi de gols. Pels forasters anotaran Aleix Gómez, N’Guessan per dos cops i Palmarsson pel 20-23. Qui primer mou fitxa torna a ser Raúl Alonso que no veu clar el que està passant.

Necessita tornar a sacsejar el joc. Aquesta vegada s’oblida de l’atac de set i opta pel canvi de porter. Com a la primera meitat tornarà a encertar. Desfent el canvi que havia fet en els primers 30 minuts, ara és Pesic qui entra per Usik. Com ja havia passat en el canvi de porter anterior, els blaugranes quedaran desconcertats en aquest curiós canvi d’escenari.

Aleix Gómez marca el camí de la victòria

Tot i que des de l’extrem dret anota Aleix Gómez, els visitants es troben davant una muralla en forma de porter. No poden amb Pesic ni Dika Mem, ni Àlex Pascual, ni Luis Frade, ni Casper Mortensen qui tornava avui a les pistes. L’única notícia positiva del que està passant és que els locals només aprofiten els més de cinc minuts en els quals els blaugranes no anoten per reduir en un gol el marge visitant, 22-24.

Aleix Gómez, magistral en els set metres, torna a anotar per deixar, altre cop, els tres gols de renda, 22-25. Els homes d’Alonso aprofiten l’exclusió que pateix Mortensen. Anota l’extrem Andrei Yurinok, per dos cops, per reduir la renda rival a un solitari gol. Tot i que Palmarsson anota, un parell de gols locals, Viachaslau Shumak i l’infal·lible Vailupau empaten el matx a 26.

Els porters agafen protagonisme

El partit, que ja ha arribat al minut 48 de joc, està en la seva fase decisiva. Per part local Skube està dirigint magistralment als seus companys i la cosa no està gens clara per uns blaugranes que necessiten trobar la seva millor defensiva per mantenir l’avantatge. Anota Dolenec, en un moment força complicat. Però, tot i que Möller atura un xut dels locals després de l’exclusió de Santalov, no podran augmentar el marge, perquè el tir de Dika Mem surt fora.

 

Skube qui a més de dirigir també fa gols supera a Möller per l’empat a 27. Estem ja dins dels darrers deu minuts de joc. Ara si que Dika Mem anota, 27-28, moment en el qual serà Xavi Pascual qui mogui fitxa. Gonzalo torna a la porteria blaugrana substituint a Möller. El que primer fa el de Toledo és aturar un llançament, però l’aturada serveix de poc perquè en atac es perd la possessió. Skube torna a empatar, ara a 28. La jugada blaugrana acaba amb exclusió de Sandro Obranovic i set metres que transforma Aleix Gómez.

El moment de la veritat

Ara cada gol val mig partit. Raúl Alonso demana temps mort quan queden 5.24 per la fi. La jugada preparada pel madrileny acaba com el rosari de l’aurora i ara qui demana temps mort per preparar l’atac és Xavi Pascual. La jugada forastera surt perfecta i Dika Mem anota el 28-30 quan entrem en els darrers cinc minuts de joc. En defensa Aleix Gómez recupera una pilota i la posterior jugada catalana acaba en un set metres que torna a anotar el de Sabadell pel 28-31. Queden per jugar-se 2.53. Anota el gegant Santalov, mentre que per part blaugrana serà Dika Mem qui deixi les coses iguals, 29-32, això si a 1.17 per la fi.

A 43 segons el tècnic madrileny torna a demanar un temps mort, però com ha passat abans les seves instruccions tan sols serveixen per perdre la possessió. Els visitants aprofitaran l’avinentesa per fer una jugada que sobre la botzina transforma Dika Mem en el definitiu 29-33 que deixa les coses perfectament encarades pel partit de tornada al Palau la setmana que ve.

 Meshkov Brest