Victòria contundent

Després d’un primer quart que acabaria igualat, els blaugranes han decidit el signe del partit en un segon període de somni. Durant deu minuts s’han donat les condicions necessàries, per a una turmenta perfecta. Forts en defensa, tancant fèrriament el rebot defensiu i encertats en atac, tan a prop de la cistella com en el tir exterior. Els blaugranes han aclaparat a uns bètics que s’han quedat amb un pam de nas i només quatre punts anotats mentre els visitants s’enfilaven fins als 33, deixant, òbviament, el matx vist per sentència.

A partir d’aquest quart per emmarcar, les coses ja han anat rodades per un Barça. A diferència d’altres partits amb aquestes mateixes característiques, en els quals els ha costat més trobar la concentració, avui han superat amb solvència als homes de Joan Plaza. Aquest, s’ha quedat sense arguments per fer creure als seus homes, no que podien guanyar, això era impossible vist el que s’ha vist en el segon període, però que si almenys podien competir. El cert és que la segona part ha estat un càstig pels locals que han resistit com han pogut l’embranzida blaugrana. 

Abrines al rescat

 

Com hem dit, tot i un bon inici, les coses no semblaven tan clares pels forasters al final dels primers deu minuts de joc. Això si, l’inici blaugrana ha estat demolidor. Gràcies a l’encert en el triple d’Àlex Abrines, qui n’anotava dos de consecutius i una cistella després de rebot ofensiu de Brandon Davies en el primer triple que fallava el de Mallorca, els blaugranes marxaven 0-8. Avantatge que mantenien primer Nikola Mirotic i més tard el mateix Abrines, qui demostrava que també en sap d’anotar de dos. Un nou triple, en aquest cas de Nick Calathes, augmentava la renda visitant fins als nou punts, 6-15.

Pels locals l’única resposta amb certa consistència venia del joc interior on destacava Jerome Jordan gràcies al seu encert en el tir tan sota la cistella com des dels cinc metres. Una nova cistella de Calathes i un tir lliure anotat per Mirotic, feien arribar la renda blaugrana als deu punts, 8-18. Tot semblava rodat pels forasters, però de cop i volta l’atac blaugrana entra en crisi. Els locals no és que millorin gaire en defensa, però el cas és que els homes de Saras Jasikevicius tenen força problemes per trobar bones posicions de tir.

Amb un triple de Yakouba Ouattara, els locals completaran un parcial 7-0 que retalla fins als tres punts l’avantatge visitant. Al rescat torna a aparèixer Abrines qui amb un triple sembla tallar la ratxa local. Però els problemes de l’atac blaugrana continuen fins que, en una jugada feta quan tan sols quedem tres segons per la fi del primer capítol, TJ Campbell prova un triple sobre la botzina i empata a 21 al final dels primers 10 minuts del matx.

La turmenta perfecta

Quan els dos equips marxen a les banquetes pel descans entre quarts, no saben el que els espera, sobretot als locals, quan el partit es reprengui. Les sensacions són bones pels bètics que han estat capaços de redreçar una situació que semblava irreversible. Però com ja hem dit, tot canviarà en aquests segons deu minuts. D’entrada els dos tiradors per excel·lència, Abrines i Kyle Kuric, anoten. El mallorquí de dos, ja hem dit que també domina els tirs des de dintre de la línia del 6,75, mentre que el d’Evansville ho fa de tres.

Respon des de la línia Youssou Ndoye. Aquests dos tirs lliures seran l’inici de l’apocalipsi pels verds i blancs. Es blaugranes tancaran la seva pintura a pany forrellat i en atac estaran força encertats. Triple i cistella de Kuric, amb el Betis estavellant-se contra la defensa rival o contra el ferro. Triple de Rolands Smits, cistella de Pierre Oriola, amb els locals que continuen sense trobar com superar el treball defensiu d’un Barça cada cop més còmode.

El Betis acaba amb només 4 punts anotats al quart

 

Víctor Claver transforma un parell de tirs lliures abans que Joan Plaza intenta fer la suficient comèdia perquè els àrbitres li assenyalin una falta tècnica per si pot canviar alguna cosa, sobretot pel que fa a l’arbitratge. L’únic que treu és un punt més pels blaugranes anotat per Kuric al transformar el corresponent tir lliure. Triple de Claver i un tir lliure anotat per Oriola. Els locals, ja sense aplicar cap mena de sistema arriben, tiren i fallen. Artem Pustovyi després de rebot ofensiu també anota.

S’apunta a la festa Léo Westermann qui anota una cistella abans que Claver des de la línia faci arribar el marge als 28 punts, 23-51. Queden 39 segons per la mitja part. En la següent jugada local, a 24 segons pel descans, Jerome Randle té l’honor d’anotar la primera i única cistella bètica del quart. Claver li respon amb un triple pel 25-54 al marcador amb el qual s’arriba al descans.

Els blaugranes no afluixen

Amb el matx pràcticament decidit, es reprèn el joc. Queda per veure si els blaugranes trauran el peu de l’accelerador vist com van les coses. De fet tot i una cistella d’Abrines, sembla que això acabarà passant. Durant un parell de minuts l’atac blaugrana es torna rom i amb poca punteria. Serà Mirotic qui faci despertar a l’equip amb un parell de triples consecutius, 33-62. Anota Westermann, mentre pels locals torna a fer-ho Jordan, el pal de paller de l’atac andalús.

La renda blaugrana ultrapassarà els trenta punts d’avantatge quan després d’un tir lliure de Westermann arribin un parell de triples. El primer transformat per Calathes, seguit d’un altre anotat per l’inevitable Abrines, 39-71. Una cistella de Pau Gasol, inèdit fins al moment fa arribar la renda visitant als 34 punts, 39-73. Renda que seguidament mantindrà ell mateix amb una cistella al pal baix. Un triple de l’exblaugrana Nick Spires, fa revifar un pèl l’atac local, amb Smits transformant els dos darrers punts del Barça en aquest tercer quart des de la línia, 44-77. Una cistella de Randle i un tir lliure de Ndoye deixen el 47-77 que hi ha al marcador quan arribem al darrer capítol.

Partit més que decidit

Les coses continuaran igual en el darrer període. Brandon Davies qui no havia anotat res des d’aquella cistella després de rebot ofensiu del primer quart, anota ara al pal baix demostrant el domini que té del joc de peus. Els locals que ara defensen de forma incomprensible en zona 2-3, no poden evitar el desplegament d’un Barça que torna a estar dirigit a pista per Bolmaro, com havia passat en el segon recordat quart. Anota el de Las Varillas abans que Kuric transformi un nou triple pel 48-84. Plaza tot i la inoperància de la defensa zonal, la mantindrà a tort i dret.

Tot i que als jugadors del Betis els hi queda poca confiança, seran capaços de contrarestar un triple de Bolmaro amb un transformat per TJ Campbell, però només és un pedaç en mig d’una turmenta. Després de dos tirs lliures d’Abrines, el marge dels catalans arriba ja als quaranta punts, 51-91. Ho celebra Bolmaro transformant un nou triple. A les banquetes ni Plaza es mou, ni tampoc ho fa Saras. Els dos són conscients que el matx ja fa estona que està decidit. A Ndoye li queda esma per atrapar algun rebot ofensiu.

Anota Gasol amb resposta per part de Spires de cistella i addicional, 56-96. Dos tirs lliures de Claver i una cistella de Bolmaro fan arribar els cent punts a la casella dels visitants, 56-100. Però els blaugranes no en tenen prou i continuen anotant. A Pustovyi des de la línia i Claver culminant amb una esmaixada un contraatac els segueix un triple d’Oriola que fa superar els cinquanta d’avantatge pels forasters, 56-107. El jove Ibrahim Magassa celebra el seu dinovè aniversari anotant la darrera cistella dels locals abans que Pustovyi a 20 segons per la fi, sigui l’encarregat de tancar el marcador amb una cistella pel definitiu 58-109

@FCBbasket

Estadística