Exhibició blaugrana

Després de la victòria davant el DM Cisne, el Barça de Xavi Pascual s’ha quedat a una sola victòria de proclamar-se, altre cop, campió de la Lliga Asobal. El partit davant els gallecs ha estat una nova demostració blaugrana amb un grandiós Dika Mem, ben secundat pels extrems Àlex Pascual i Mamadou Diocou. Entre els tres han fet més de la meitat del total de gols anotats per l’equip blaugrana.

El partit tal com es preveia, en enfrontar-se el líder la classificació amb el penúltim classificat, ha estat en la pràctica un monòleg local. Tot i que ha tardat una mica a inaugurar el marcador, quan ho ha fet ha estat per obrir forat gairebé de forma definitiva. A partir d’aquí tot ha anat de baixada per l’equip català que ha acabat desfent-se amb facilitat del rival.

Fluix inici

Com hem dit el matx començava amb un Barça poc efectiu. Timothey N’Guessan, massa ansiós per fer gol, no podia amb Jorge Villamarín, el porter visitant. Després de dues aturades de Kevin Möller, el titular avui per part blaugrana, era Dika Mem qui ho provava trobant-se el pal en lloc de la xarxa. Qui inaugurava el marcador era el jove Diocou. A continuació, després d’una bona acció de la defensa local, era Àlex Pascual qui feia des de l’altre extrem el 2-0.

Una aturada de Villamarín a un nou xut de Dika Mem, el francès ja no fallaria més tirs en la resta de l’enfrontament, permet als de Pontevedra empatar a 2 amb un gol de contraatac de Pablo Picallo. Immediatament responien els catalans amb gols de Dika Mem i Diocou pels 4-2. Anotava Daniel Ramos, el corpulent pivot del Cisne, tot just abans que el matx es trenqués.

El partit es trenca

Desprès d’un gol de N’Guessan, la defensa blaugrana liderada per un immens Thiagus Petrus, robarà tres pilotes per fer els corresponents contraatacs. Anoten Ludovic Fàbregas, Pascual i Diocou. Immediatament Javier Fernández, el tècnic dels gallecs, demana temps mort per recompondre el seu equip. És cert que els de Pontevedra milloren una mica en defensa, sobretot per la feina que fa Iván Calvo al bell mig del 6-0 visitant. Això té la seva translació al marcador quan els visitants són capaços de retallar l’avantatge local amb un gol d’Àngel Iglesias.

Tot i la millora visitant, els locals continuaran augmentant la renda gràcies a un encertat Diocou que culmina altres dos contraatacs pel 10-4. Curiosament, el rendiment atacant dels locals patirà un sotrac. Els gallecs tornaran a retallar el marge local després de dos contraatacs, primer Iglesias i més tard per Picallo. Els gols anotats per Fàbregas i Dika Mem mantenen les coses, 12-7 abans que un gol de Raúl Entrerrios torni el marge local als sis gols, 13-7.

Nova embranzida blaugrana

El marcador es tornarà a ajustar després de tres gols consecutius dels visitants que aprofitaran un xut al pal del jove David Roca, qui avui debutava en el primer equip blaugrana, i un bloqueig defensiu a xut de Blaz Janc, per reduir fins als tres gols la renda blaugrana, 13-10. Tot això serà el detonant d’una nova embranzida blaugrana. Entre la defensa i Möller s’abaixa la persiana a la porteria local. Els gols d’Hadiel Langaro, Domen Makuc, Janc des dels set metres, Àlex Pascual aquest per dos cops, Cedric Sorhaindo i ara si David Roca fan un parcial 7-0 que trenca de forma definitiva el matx, 20-10.

Estem en el minut 24 de joc. Fins al final de la primera meitat els gallecs tan sols anotaran un parell de gols i encara tenen sort perquè per la seva part els locals només en faran tres, N’Guessan, Roca i Àlex Pascual des dels set metres. Per part visitant, Javier Vázquez disposarà d’un llançament des dels set metres amb el rellotge a zero que Möller atura pel 23-12 que hi ha al marcador quan s’arriba al descans.

Parcial 12-1

La segona part comença amb canvis a les dues porteries. Gonzalo Pérez de Vargas serà el porter blaugrana mentre que Pablo González ha substituït a Villamarín a la porteria gallega. La tornada de vestidors no és bona pels visitants, ja que mentre en atac no podran amb el desplegament ofensiu dels locals, encara és pitjor el seu rendiment en atac. Entre recuperacions de la defensa local, altre cop capitanejada per un immens Petrus, i aturades de Gonzalo el matx se’ls acaba de complicar a uns gallecs que s’han quedat sense resposta davant el desplegament local.

Després d’un gol de Janc arriba des dels set metres, Alexandre Chan, l’únic gol visitant en els primers onze minuts d’aquesta segona meitat. Onze minuts que seran un recital blaugrana. Liderant l’atac local cal destacar l’encert de l’ara infalible Dika Mem, qui anotarà fins a cinc gols en aquest tram de partit. Al francès l’acompanyen pel que fa a l’encert anotador Hadiel Langaro amb dos gols, Janc autor de dos gols, Fàbregas qui també en fa dos en el seu cas des dels sis metres i finalment Makuc qui n’aporta un per conformar un espectacular parcial de 12-1 que deixa al marcador un avantatge de vint-i-dos gols, 35-13.

Una exclusió de Roca permet als visitants tornar a anotar. Dika Mem manté els divuit d’avantatge abans que Picallo superi a Gonzalo des dels set metre. Després d’un gol de Dika Mem, el novè i darrer de la tarda pel francès, comencen els canvis a l’equip local per fer descansar als jugadors amb més minuts a pista.

Minuts pel jovent blaugrana

Després d’uns pocs atacs sense massa encert per part blaugrana, amb xuts aturats per González o que van al pal, els gallecs ho aprofitaran per rebaixar lleugerament l’avantatge blaugrana fins a deixar-la en 19 gols, 37-18. Torna a anotar Roca pel 38-18. Seran uns minuts en els quals del primer equip a part de Gonzalo hi haurà tan sols un parell de jugadors, Àlex Pascual i Makuc o Cedric Sorhaindo, la resta seran jugadors de l’equip B.

Anota Àlex Pascual i a continuació ho fa Diocou per tornar la renda als vint-i-dos gols, 40-18. Renda que mantindrà des dels sis metres Artur Parera, un altre dels joves jugadors blaugranes. Un altre dels debutants que fins al moment no s’havia estrenat pel que fa a marcar un gol, Juan Palomino, tindrà l’ocasió de fer-ho, quan li permeten llançar des dels set metres per fer el 42-20. El matx s’acabarà un gol per cada equip. Diocou per part local i Chan pels visitants amb un llançament des dels set metres amb el rellotge a zero que aquest cop transforma per definitiu 43-21.

@PBBMeritxell

Estadística