El primer quart dona la victòria

Gràcies a un magnífic primer quart al final del qual guanyava per catorze punts, el Barça, ha pogut viure de rendes la resta d’un partit que ha dominat de cap a fi per endur-se’n la primera victòria des que Pau Gasol torna a jugar de blaugrana. Com hem dit, el matx s’ha decidit en la pràctica, en uns primers deu minuts en els quals l’atac blaugrana ha estat molt encertat, sobretot, el responsable habitual, Nikola Mirotic, amb una altra demostració de la seva qualitat.

Ha estat de tal magnitud el recital del montenegrí que tot i que els locals han volgut plantar cara, no han pogut en cap moment posar en dubte la victòria dels visitants. El millor exemple el tenim en el darrer període quan els grocs volien fer el darrer esforç per aconseguir la victòria aprofitant que el de Pogdorica estava assegut a la banqueta. Tornar a pista i la discussió s’ha acabat. Coses de la jerarquia.

Comença l’espectacle Mirotic

Com dèiem al començament, els primers deu minuts han estat verdaderament espectaculars pels forasters. A la cistella inicial dels locals, anotada pel jove polonès Olek Balcerowski, responia Mirotic amb una cistella al pal baix que ha estat l’inici de la fi pel Gran Canària, perquè ja no tornaria a manar al lluminós en el temps que quedava de joc.

Mentre els atacs locals eren amb poca grapa, els blaugranes feien sang. Un triple d’Àlex Abrines seguit de dues cistelles de l’assassí silenciós, Cory Higgins, enfilaven el marcador fins a un clar 2-9 que obligava a Porfi Fisac, el tècnic local, a tallar el partit per tal d’intentar solucionar el desgavell en el qual s’havien ficat els seus homes. De tornada a pista, arriba una nova recuperació visitant que acaba en un triple, el primer dels sis que anotaria avui, del geni montenegrí. Nova cistella local resposta per dos tirs lliures d’Higgins, eficaç com sempre, i el segon triple de Mirotic pel 4-17.

Intercanvi de cistelles

Un triple de Sean Kilpatrick, molt millor en el tir de tres que en el de dos, vol tallar l’hemorràgia, però només ho sembla perquè arriben sense errada un parell de triples més del montenegrí que eleven el marge foraster fins als 16 punts, 7-23. Anoten els locals mentre Mirotic demostra que és humà al fallar un parell de triples. Errades que aconsellen que marxi a la banqueta, substituït pel seu recanvi natural, Rolands Smits. Dos punts de tir lliure de Pierre Oriola precedeixen a un nou triple de Kilpatrick pel 14-25, moment en el qual Saras Jasikevicius demana un temps mort. En la represa el joc es convertirà en un petit duel de pistolers amb Hanga i Kilpatrick intercanviant triples. Dos de l’hongarès volador i un pel novaiorquès pel 17-31 amb el qual s’arriba a la fi del primer capítol.

Els canaris no poden amb el Barça

Les coses continuaran pel mateix camí a l’inici del segon període. Els blaugranes força encertats i un equip canari que vol, però no pot davant el desplegament foraster. Un triple i una esmaixada de Smits seguit d’una cistella amb addicional d’Hanga eleven l’avantatge visitants fins als 22 punts, 17-39. Per fer encara més dures les circumstàncies pels locals, els homes de Jasikevicius han millorat la defensa i també han tancat a pany forrellat el rebot defensiu. Un triple d’AJ Slaughter alleugereix la mala situació dels canaris que de moment estan anant de corcoll pel desplegament blaugrana. Smits respon al triple local.

La situació es torna a complicar pels grocs quan apareix Kyle Kuric, qui de moment no havia fet acte de presència. Un triple i una posterior cistella del d’Evasnville seguits d’un altre triple aquest de Víctor Claver, porten la renda visitant als vint-i-set punts, 22-49. A partir d’aquí les coses canviaran i força. Els blaugranes afluixen en defensa i en atac passa tres quarts del mateix. Un parcial 7-0 revifa als locals que recuperen la moral tot i la demostració de qualitat que han fet els forasters.

El tècnic lituà no vol sorpreses i abans que passin més coses fa tornar a pista a Mirotic. El montenegrí fa el 29-51, però tot i la seva presència ara el ritme del partit és dominat per un equip groc que ha recuperat la moral. Anota Hanga abans que Stan Okoye transformi un triple quan queden 30 segons per la mitja part. En la darrera jugada del primer temps, els blaugranes es compliquen la vida i davant la desesperació de Saras, Okoye converteix altre cop un triple, aquest cop sobre la botzina, pel 37-53 amb el qual s’arriba al descans.

Gasol torna a anotar a l’ACB

 

El pas pels vestidors no acaba d’anar bé pels blaugranes que veuen com la renda aconseguida continua decreixent. Okoye ha fet un altre triple, el tercer en pocs minuts de joc, que vol ser el precedent del que volen que passi. Abans que les preocupacions de Jasikevicius augmentin, l’atac foraster reacciona. Un triple d’Abrines calma la situació. A continuació Gasol fa la seva primera cistella a l’ACB des d’aquell llunyà dijous 21 de juny de 2001 quan va fer 22 punts en gairebé 35 minuts de joc en el Pabellón de la Ciudad Deportiva avui enderrocat. La cistella del de Sant Boi va acompanyada d’addicional que no transforma pel 41-58. Un nou triple i una cistella anotats per Mirotic continuen posant calma a les files visitants, ja que el seu avantatge ha tornat a pujar per sobre dels vint punts, 41-63.

Els locals no es deixen anar i continuen lluitant. Triple de Kilpatrick, abans que li respongui Mirotic amb el seu sisè i últim triple de la nit pel 46-66. Anoten els locals i ara qui s’afegeix a l’encert des de més enllà del 6,75 és Calathes, partit força discret del de Casselberry, abans que Kuric, estranyament, falli dos tirs lliures de forma consecutiva. Qui no falla des de la línia és Smits abans que Kuric esmeni el seu error anterior amb un triple pel 51-74. Els blaugranes ja han tret la seva defensa zonal 2-3, però no els serveix de gaire perquè ara els grocs anoten amb certa comoditat, fins al punt que un triple del lituà Tomas Dimsa deixa el 56-74 amb el qual s’arriba al darrer capítol.

La victòria serà blaugrana

El quart període comença amb Mirotic a la banqueta i segurament amb poques opcions de tornar a pista. Però les coses no sempre surten com estaven previstes, perquè tot i dos punts de tir lliure anotats per Smits, bon partit del letó, i una cistella d’Hanga, dos triples locals, Okoye i Andrew Albicy, obliguen a Saras a canviar d’opinió. De fet aprofitarà el tems mort que ha demanat perquè els seus homes ara tan sols dominen de catorze punts, 64-78, per fer tornar a pista a l’estrella montenegrina.

El de Pogdorica respon a la confiança anotant el 64-80 que refà la moral blaugrana. Higgins ho celebra amb un triple que respon també amb un triple altre cop Albicy. Smits falla un tir lliure mentre Higgins n’anota els dos que prova pel 69-86 a gairebé quatre minuts per la fi. Quan torna a anotar Gasol les coses ja estan decidides. El de Sant Boi transformarà un parell de cistelles consecutives que fan arribar el marge blaugrana als disset punts, 72-89. Marge que creix després d’un contraatac acabat per Kuric i un tir lliure transformat per Léo Westermann que significarà el punt final de l’anotació blaugrana. Mentre que per part local serà Oliver Stevic qui anoti la darrera cistella del matx pel definitiu 74-92.

@FCBbasket

Estadística