La lliga més a prop!

Després de la victòria davant el segon classificat, el Barça es troba a tan sols quatre punts, és a dir a dues victòries, d’aconseguir un nou títol de la lliga Asobal. Avui la visita del Bidasoa era tot un repte. Tal com s’esperava, l’equip irundarra ha posat tot de la seva part per almenys complicar el partit a l’equip blaugrana. El cert és que els homes de Jacobo Cuétara no ho han posat gens fàcil. Han obligat als locals a un esforç considerable en defensa davant d’un atac amb molta mobilitat que intentava impedir que la tancada defensa local estigués còmoda a pista.

Però tot i els esforços visitants, els blaugranes a base de treball i perseverança han tirat el partit endavant en controlar tot el matx amb certa solvència. Pel que fa a l’atac, els moments brillants des del lateral dret, on tant Dika Mem com Jure Dolenec han estat força importants per la victòria final. També cal destacar la feina en el filferro dels sis metres de Ludovic Fàbregas i Luis Frade, autors entre els dos de set gols amb un 100% d’encert. I no podem oblidar la tasca de Gonzalo Pérez de Vargas, que tot i no tenir un dia excepcional, ha completat un bon grapat d’aturades de mèrit.

El Barça encarrila el partit

 

El matx començava amb uns locals que encarrilaven molt aviat l’avantatge al marcador. Com hem dit, el tècnic visitant havia dissenyat un atac molt dinàmic amb molta circulació per tal de treure de posició a l’ordenada defensa local. Aquest pla de joc no els servia de gaire perquè els blaugranes havien obert forat al marcador molt aviat. Els gols d’Aron Palmarsson, Domen Makuc, Àlex Pascual i Aleix Gómez des dels 7 metres, només havien tingut resposta per part de Gorka Nieto.

Amb 4-1 al lluminós, l’atac local s’encalla una mica. Això permet que dos gols des dels set metres consecutius anotats per Iñaki Caveroi Rodrigo Salinas deixin la cosa a punt de caramel per un Mikel Zabala que empata a 4 després d’un gol des de l’extrem esquerre. Els locals reaccionen gràcies primer a un gol de Palmarsson i posteriorment a un d’anotat per Dika Mem. Aquestas dos gols sumats a una aturada de Gonzalo, tornen a donar dos gols de renda pels de casa, 7-5.

Els blaugranes ajusten l’atac

L’atac local, que fins al moment ha pecat de certa precipitació, millora i això permet anotar un parell de gols més, Dika Mem i Blaz Janc, que amplien el marge fins als quatre gols, 9-5. El tècnic visitant talla el partit amb un temps mort. L’avantatge dels locals es mantindrà gràcies a dos gols anotats per Dolenec. Bidasoa aprofita un tir desviat de Timothey N’Guessan per retallar la renda fins als dos gols abans que anoti Frade des dels sis metres pel 12-9.

Tot i que Aleix Gómez falla un set metres, qui si anota és N’Guessan qui fa arribar la renda local, altre cop, als quatre gols. Màxima renda aconseguida pels blaugranes fins al moment. Ni un remat d’Àlex Pascual que va al travesser, ni dues aturades de Xoan Manuel Ledo, el porter dels visitants, a xuts de N’Guessan i Dika Mem, eviten que la renda local augmenti.

Ara és Frade qui marca un parell de gols que fan arribar l’avantatge blaugrana als tres gols, 15-12. Un parell de bones accions defensives dels locals permeten que el marge local continuï creixent gràcies als gols anotats per Dika Mem i Raúl Entrerrios. Respon Sergio De La Salud abans que culminant un contraatac Àlex Pascual deixi el 18-13, amb el qual s’arriba al descans després d’una darrera aturada de Gonzalo sobre la botzina.

Tres gols en onze minuts

La segona meitat comença sense canvis a les respectives porteries. Les bones sensacions que havien deixat els locals al final dels primers 30 minuts, que és quan els homes de Xavi Pascual havien aconseguit el màxim avantatge de la primera meitat, s’esvaeixen. L’equip blaugrana entra en una fase un pèl desencertada en atac. Ni Palmarsson ni Janc anoten davant la bona defensa i el porter visitants. En canvi són els irundarras els que anoten per dos cops per reduir la renda local als tres gols, 18-15.

El jove Makuc ha de ser que tregui les castanyes del foc fent el 19-15. Bon partit de l’eslovè qui demostra la seva versatilitat al jugar tant de central com d’extrem esquerre. El problema és que aquest gol serà l’únic que anotin els blaugranes en els primers vuit minuts de joc d’aquesta segona part. De nou és Makuc qui fa el 20-17. Finalment s’afegeix Dika Mem a l’encert ofensiu, però el fet que l’atac blaugrana només anoti tres gols en més d’onze minuts de joc, no és una bona notícia. Per sort la bona feina que es fa en defensa permet mantenir el marcador a favor.

El Barça torna a la normalitat

 

Serà a partir del minut 12 d’aquesta segona meitat quan es restableixi la normalitat en l’atac local. Els gols de Frade, Janc i Makuc fan tornar la renda als cinc gols que s’havien aconseguit al final de la primera meitat. Amb 24-19 al marcador Cuétara demana un altre temps mort. A la represa del joc anota Iker Serrano abans que entre Palmarsson i Dolenec elevin el marge local fins als sis gols, per primer cop en el partit, 26-20. Renda que mantindrà Entrerrios abans que Frade l’augmenti des dels sis metres.

Ara els irundarras estan defensant força bé i això fa que Xavi Pascual hagi de demanar temps mort. Tot i la pausa, els que anoten són els visitants amb resposta posterior de Dolenec. Una aturada de Gonzalo, la primera de la segona meitat, permet que un gol d’Entrerrios faci arribar l’avantatge local als set gols, 30-23. Ara la defensa blaugrana està martiritzant l’atac foraster i el gol, una mica afortunat, que anota N’Guessan eleva la renda blaugrana als vuit gols.

Nova victòria que apropa més el títol de lliga

Com ja havia passat a la primera meitat, els darrers deu minuts de joc se’ls faran fent molt llargs a un Bidasoa que ara mateix està patint i molt per trobar bones posicions de llançament. Dues aturades més de Gonzalo permeten que la renda local arribi als nou gols després de l’anotat per Frade des dels sis metres, 32-23. Anota Bidasoa abans que ho torni a fer pels locals Dolenec.

Quan sembla que una nova aturada de Gonzalo permetrà arribar als 10 gols de renda, N’Guessan qui disposarà de dues rematades, primer trobarà el pal i posteriorment serà blocat per la defensa forastera. Qui si anota és Mikel Zabala per deixar la renda en els vuit gols que hi haurà al final. Per part local anoten Frade i N’Guessan, pels visitants ho fan també Gorka Nieto i Dan-Emil Racotea pel 35-27 final.

@FCBhandbol

@PBBMeritxell

Estadística