Torna Pau Gasol

Pel darrer partit de la lliga regular de l’Eurolliga, l’aposta de Saras Jasikevicius ha estat molt alta. Conscient del fet que era exactament igual el resultat, ja que l’objectiu de quedar primer ja estava aconseguit i amb escreix, el tècnic lituà havia decidit donar descans a jugadors determinants com són, Nikola Mirotic, Cory Higgins i Pierre Oriola.

Per compensar-ho ha pres la decisió que era el moment en el qual Pau Gasol vestís de nou la samarreta blaugrana, 7232 dies després del seu últim partit com a blaugrana. S’ha de dir que el de Sant Boi ha demostrat que està per jugar a bon nivell, segurament no gaire minuts. Sembla que l’aposta per fitxar-lo no és cap bajanada. Tot i el debut de en Pau, tot i la disposició anímica, el matx amb els alemanys s’ha acabat perdent després de quaranta minuts en els quals l’equip local no ha pogut en cap moment manar en el marcador.

El partit fet pels homes d’Andrea Trinchieri ha estat brillant. Trincheri, un entrenador de bàsquet amb més pinta de tenor d’òpera, segurament més a prop de fer de Manrico a Il Trovatore que posar-se a la pell del príncep Calaf a Turandot. Gràcies sobretot al bon joc que han fet Wade Baldwin IV i Jalen Reynolds, ben acompanyats per Vladimir Lucic, 58 punts entre els tres, han estat la referència del conjunt bavarès. Els blaugranes amb prou feina aconseguien no desempallegar-se gaire al marcador a l’espera d’una bona ratxa que no ha acabat d’arribar.

Els alemanys comencen a obrir forat

 

El partit començava amb Pau de titular demostrant que no ha vingut a passar l’estona. De les seves mans sortia el primer tir del matx, que trobava el ferro, però en el segon intent sí que ha anotat per l’empat a 2. A continuació una falta sobre Lucic del mateix Gasol donava tres tirs lliures al de Belgrad que transformava pel 2-5 i posava als alemanys al davant al marcador.

Tot i dos tirs lliures transformats per Léo Westermann, curiosament el millor blaugrana avui, dues jugades de tres punts dels alemanys, triple de Leon Radosevic i cistella amb addicional de Baldwin, avancen als forasters amb set punts de renda. Una renda que començava a ser feixuga. Responien els locals gràcies a dues cistelles més del Sant Boi en els que serien els millors minuts dels locals. Una cistella després de rebot ofensiu de Sergi Martínez deixa la renda forastera en un solpunt, 10-11.

Els millors minuts de Westermann

El matx s’igualarà, després de la sortida de pista de Gasol gràcies a un triple de Westermann empat que el francès mantindrà ara a 15. Aquest acabaria per ser el millor resultat en el partit pels de casa. Un triple de Lucic serà la guspira de l’escapada definitiva en el marcador dels bavaresos. De poc servia una cistella de Leandro Bolmaro, perquè de moment la defensa blaugrana estava lluny de ser la que s’havia vist aquesta temporada.

En un tres i no res, els alemanys marxen de nou punts després d’un parcial 0-8. Moment en el qual el tècnic lituà demana temps mort. La jugada local acaba amb dos punts de tir lliure del jove base argentí abans que un triple de Diego Flaccadori faci arribar la renda alemanya als deu punts, 19-29. Renda que es retallarà gràcies a un triple sobre la botzina del mateix Bolmaro, pel 22-29 amb el qual s’arriba al final del primer capítol.

La defensa no rutlla

Les coses tampoc acaben d’anar bé a l’inici del segon període. El rebot defensiu és un problema. Per sort en atac es manté el tipus gràcies a l’aportació de Brandon Davies qui anota primer dos tirs lliures i més tard una esmaixada que serveixen per reduir la renda forastera, 26-31. Mentrestant, Lucic i Reynolds van fent mal, tot i que una cistella de Sergi Martínez manté el tipus.

Saras rep una falta tècnica que Lucic fallarà, però en atac no s’aprofita l’avinentesa i el tècnic lituà ha de demanar temps mort perdent de nou punts, 28-37. Entre Kyle Kuric i un tir lliure de Bolmaro deixen en sis punts l’avantatge visitant. Però Reynolds arriba ja als 14 punts anotats fent arribar el marge foraster altre cop als deu punts. Una cistella amb addicional de Davies redueix la ferida però la defensa local continua sent massa permeable. Una cistella de Víctor Claver i un tir lliure de Gasol qui ha tornat a pista fa un parell de minuts, tornen a reduir la renda alemanya als sis punts, 37-43. El resultat no es mourà en els dos minuts finals de la primera meitat.

Tímida reacció blaugrana

La segona part comença amb un parell d’obres mestres de Calathes en forma de passada que permeten primer a Gasol i després a Rolands Smits deixar en tan sols quatre punts l’avantatge foraster, 41-45. Coincidint amb una millora del rebot defensiu, els homes de Jasikevicius, s’acostaran encara més al marcador després que, això si canviant l’ordre, els mateixos Gasol i Smits anotin pel 45-47. Malauradament, el letó fallarà el tir lliure addicional.

Trinchieri ha de demanar un temps mort perquè ara els seus homes ho estan passant malament. Artem Pustovyi anota un sol tir lliure i això dóna cinc punts de marge als visitants que havien anotat quatre punts abans. Un triple de Zan Sisko torna a ampliar la renda forastera. Westermann pot anotar cistella i un addicional. A partir d’aquí l’atac local serà un desgavell fins que Adam Hanga anoti dues cistelles, la segona d’esmaixada, pel 53-56. Reynolds qui ja ha arribat als 20 punts anotats torna a augmentar l’avantatge visitant abans que Westermann anoti el 55-60 amb el qual s’arriba al darrer capítol.

Es consuma la derrota

Una cistella de Davies dóna esperances als locals, però quatre punts forasters sense rèplica catalana obliguen el tècnic lituà a demanar temps mort. Tot i la pausa, l’atac no s’arregla i ara es perden possessions de manera incomprensible. Quan per fi algú anota, en aquest cas Davies d’esmaixada, les coses s’han complicat i molt pels locals, 59-68.

Tornen a anotar els forasters responent amb un triple Hanga, però sembla del tot impossible que defensant com s’està defensant els locals siguin capaços de redreçar la situació. Anota Bolmaro abans que Trinchieri demani un temps mort. Un triple de Paul Zipser sembla definitiu. Ara els locals fan una defensa zonal 1-2-2 que els de Trinchieri superen sense problemes.

Dos tirs lliures transformats per Kuric només serveixen per mantenir el tipus. El tècnic lituà demana temps mort perdent d’onze, 66-77. A 2.14 Pustovyi tan sols anota un tir lliure, mentre que Reynolds fa el que vol amb la defensa local. Un triple d’Àlex Abrines arriba molt tard perquè només queden 1.33 de joc i s’està perdent de nou punts, 70-79. En el que queda de partit Lucic anotarà una cistella amb addicional i per part blaugrana qui posa el punt final serà Bolmaro des de la línia pel definitiu 72-82.

L’anècdota del matx arriba al final, quan amb els jugadors i staffs saludant-se mentre s’esmicolen els darrers segons. L’àrbitre grec Christos Chistodoulou reclama el seu paper a l’auca demanant revisar el temps de possessió. Com no podia ser d’altra manera, després de mirar-s’ho, dóna el matx per acabat tal com havien decidit els protagonistes. Geni i figura.

@FCBbasket

Estadística