A quarts!

El Barça ha aprofitat el fet de jugar a “casa” per acabar de certificar el seu passi a quarts de final de l’EHF Champions League. En un partit que tot i que al principi semblava tenir un guió diferent del jugat el passat divendres, ha acabat per ser una versió corregida i augmentada del que es va veure aleshores. Els homes de Xavi Pascual, sortien com sempre a donar-ho tot i han pogut, no tan sols arribar a igualar l’avantatge aconseguit en el partit d'”anada”, sinó fins i tot, arribar a augmentar la renda aconseguida amb escreix.

Els blaugranes que tenien les baixes per decisió tècnica de Timothey N’Guessan i Blaz Janc, han redescobert a Mamadou Diocou que ha fet del cau de l’extrem dret, una font de producció inaturable, convertint-se en el màxim anotador de l’equip local.

Inici igualat

Com dèiem, l’inici del matx ha estat completament diferent del disputat divendres passat. Els locals tenien, tot i començar amb un 3-0 després dels gols de Ludovic Fàbregas, Dika Mem i Hadiel Langaro, molts problemes per superar a Emil Kheri Imsgard, avui l’únic porter disponible dels visitants per la lesió patida divendres pel titular Thorsten Fries. Amb Imsgaard acumulant aturades, tot el contrari que Kevin Möller, el porter avui a la porteria blaugrana, el matx s’ha igualat a 3 després d’un set metres transformat per Tobias Grondahl.

Després d’un nou gol anotat per Langaro, al recollir el rebuig del porter noruec a tir d’ell mateix, Börgen Lund ordena atacar amb set jugadors de pista. Tot i això, qui augmenta l’avantatge al marcador són els locals que tornen a dominar de tres. 6-3 després dels gols anotats per Fàbregas i Raúl Entrerrios. El marge de tres gols es mantindrà amb un parell de gols més de Langaro.

Aprofitant l’exclusió de Simen Pettersen, els locals l’amplien fins als quatre de marge amb un set metres transformat per Aleix Gómez, 9-5. Dika Mem tornarà a anotar abans que ho faci Jure Dolenec des dels set metres per l’11-7. Amb Möller fent un parell d’aturades, la renda local arribarà als sis gols després dels anotats per Àlex Pascual i Luis Frade, 13-7. A un gol foraster, responen primer Diocou i més tard Àlex Pascual per fer arribar la renda local als set gols, 15-8, amb guarismes que s’apropen als aconseguits divendres.

El Barça per davant al marcador

Després que anoti Pettersen el novè gol visitant, la resposta local la protagonitzen Frade i el mateix Möller qui anota a porteria buida perquè els noruecs insisteixen a jugar els atacs amb set jugadors de pista. Els locals insisteixen. Anota Frade i fa el mateix Thiagus Petrus que aprofitant la seva habilitat per recuperar pilotes en defensa fa un contraatac que acaba amb un xut des de mitja pista perquè Imsgard no és a temps d’arribar a l’àrea. És el 18-9.

A partir d’aquí Lund es deixa d’invents i tornarà a jugar, en el que queda de partit, amb sis jugadors de pista més el porter. Els gols que anoten primer Dolenec i més tard Diocou fan arribar la renda local als onze gols, 20-9. Quan sembla que no es mourà el marcador perquè els locals fan una bona defensa, en el darrer sospir de la primera part, els àrbitres assenyalen uns set metres. Grondhal, amb el temps esgotat, transforma pel 20-10 amb el qual s’arriba a la mitja part.

Cindric agafa les regnes de l’equip

La segona part comença sense canvis a les porteries. Grondahl torna a anotar, fent la impressió que l’equip noruec vol posar en dubte la victòria local. El cert és que els blaugranes no donaran peu a cap sorpresa perquè de forma immediata responen de manera contundent. Els gols d’Aleix Gómez i Domen Makuc seguits d’una aturada de Möller a un set metres executat per Grondahl, és l’inici d’una nova escapada local al lluminós.

Dirigits perfectament per Luka Cindric, inèdit en els primers 30 minuts en els quals el central era Entrerrios, el croat que ara és el director de l’atac local tornarà boixa la defensa noruega. Anoten Fàbregas i Dika Mem pel 24-11. Més tard ho tornaran a fer, en ordre invertit pel 26-11. El mateix Cindric anotant el seu primer gol culminarà el parcial de 7-1 amb el qual comença la segona meitat. Lund aprofita l’avinentesa per demanar un temps mort.

Diocou es reivindica

Després d’una aturada d’Imsgaard a xut de Makuc, la segona que li fa, arriba el segon gol dels noruecs en el temps que portem de joc d’aquesta segona part, Pettersen, pel 27-12. El partit entra en una fase de més encert per part dels noruecs que responen els gols de Frade i Dolenec, qui anota per dos cops, per mantenir el desavantatge de moment en els 16 gols, 30-14. La renda blaugrana tornarà a créixer perquè Möller atura un altre set metres, aquest executat per Alexander Blonz, mentre que pels locals els que anoten són Diocou i altre cop Dolenec, pel 32-14.

Entrem en els deu darrers minuts de partit. Entrerrios torna a agafar les regnes de l’equip. Dominik Mathe anotarà un parell de gols amb resposta de Diocou, Aron Palmarssson i Entrerrios. La renda local arriba als dinou gols, 35-16. Lund demana un altre temps mort. Serà l’antesala d’un nou gol de Diocou des del seu cau a la dreta de l’atac local. Després d’un gol de Thomas Solstad, arribarà un nou gol de Diocou, des de la seva veta de producció abans que Entrerrios faci el 38-17. Els gols de Grondahl i Mathe rebaixen el marge local. Dolenec des dels set metres el deixarà en els 20 gols de renda, 39-19. El darrer atac noruec serà aturat per Möller culminant d’aquesta manera la seva magnífica segona part en la qual ha arribat a fer 10 aturades.

@PBBMeritxell