Victòria en una pista complicada

Una gran segona part ha estat determinant per la victòria blaugrana en la seva visita a Burgos. L’equip dirigit per Joan Peñarroya, cinquè a la classificació, es presentava com un equip que no ho posaria fàcil i menys en el seu coliseu, plaça complicada de conquerir. A més de la dificultat del rival calia tenir en compte les circumstàncies per les quals passaven els blaugranes després dels dos partits disputats lluny de casa, a Tel-Aviv i Istanbul.

Així les coses, els primers vint minuts han estat complicats pels forasters. Tot i un acceptable inici, han arribat a perdre de 10 al començament del segon període. A partir d’aquí, les prestacions blaugranes han millorat, prou per recuperar-se del sotrac arribant empatats al final de la primera meitat. La segona, ja ho hem dit, el joc ha millorat fins al punt que després d’un gran tercer quart blaugrana, els locals no han pogut fer altra cosa que anar a remolc i tot i que no han abaixat els braços, en cap moment han tingut opcions a la victòria final.

Toca treballar en defensa

Com hem dit, comença bé el partit pels visitants. L’encert de Nikola Mirotic, amb un triple, i dues cistelles de Pierre Oriola, la segona culminant un contraatac, donaven el primer avantatge als homes de Saras Jasikevicius, 2-7. Els locals ben dirigits per Alex Renfroe, un exblaugrana, responien immediatament.

Un parcial 11-0, amb un triple del mateix Renfroe, capgira el marcador, després que els atacs dels forasters perdessin encert a més d’acumular força pilotes perdudes. Els blaugranes no es deixen que els locals facin més gran el forat i reaccionant tot seguit amb una millora defensiva. Dos tirs lliures anotats per Brandon Davies, una cistella marca de la casa de Cory Higgins i altres dos tirs lliures transformats per Kyle Kuric empaten el matx a 13. Una esmaixada de Maksim Salash donarà als locals els dos punts de renda amb els quals s’acaba el primer capítol, 15-13.

El Burgos es torna a escapar al marcador

Els problemes dels blaugranes s’incrementen a l’inici del segon període. El rebot defensiu no es tanca prou bé, i a més s’intensifiquen les pèrdues de possessió. Tot i això un contraatac culminat per Kuric i un parell de tirs lliures transformats per Davies serveixen per mantenir les coses igualades, 17-17. Però a partir d’aquí els problemes dels visitants s’incrementaran. Incapaços de defensar el tir exterior arribaran el segon triple de Renfroe i el primer de Thad McFadden que són l’inici d’una nova escapada local al marcador.

Per part visitant tot el que es prova, sobretot triples, es falla i això permet que el marge local creixi fins que el tècnic lituà decideix aturar el partit amb 25-17 al marcador. Tot i que es canvia a quatre dels jugadors que estaven a pista, les coses no milloren. Entre un tir lliure per falta tècnica assenyalada al tècnic blaugrana i una nova cistella local, el marge local creix fins al 28-17.

Revifada blaugrana

De res ha valgut que els blaugranes defensessin en zona, han provat la 1-2-2 i també la 2-3, per evitar el forat en contra que hi ha al lluminós. La sagnia s’atura una mica gràcies a l’encert en el tir lliure d’Higgins, que serà el detonant de la revifada blaugrana. La defensa visitant millora ostensiblement i això permet que primer Calathes anoti, tot i fallar un addicional, per a continuació després de recuperar la pilota gràcies a la pressió en tota la pista, Mirotic anoti un triple pel 28-24.

Un emprenyat Peñarroya demana temps mort per redreçar la situació. Però l’aturada serveix de poc perquè l’atac burgalès no se’n surt i encara sort per ells que Mirotic falla un tir lliure, 28-25. Els visitants deixen la zona en un calaix i tornen a defensar en individual. Anoten els de casa, però una cistella d’Higgins i dos tirs lliures de Kuric deixen el seu avantatge en un solitari punt, 30-29. Una nova bona defensa blaugrana permet que un triple d’Oriola avanci als visitants, 30-32, per primer cop des d’aquell ja llunyà 2-7. El Burgos encara té temps d’empatar el matx gràcies a dos tirs lliures transformats per Jasiel Rivero. 32-32 al final dels primers 20 minuts de joc.

Remuntada culer

El Barça sembla un altre només començar la segona part. Un triple de Kuric que respon de forma immediata Vitor Benite, és tan sols el preludi de l’embranzida visitant. Un triple de Calathes i dos tirs lliures més de Kuric eleven la renda blaugrana als cinc punts, 35-40. Avantatge que mantindrà Calathes abans que un nou triple de Benite la redueixi a dos punts, 40-42.

De fet, els locals, perdut el joc interior, només resisteixen per l’encert en el tir exterior. A una cistella de Mirotic respon de nou Renfroe amb un triple pel 43-44. Però ara l’atac blaugrana funciona com una màquina. De nou anota Mirotic mentre que Kuric transforma un tir lliure per una tècnica a Peñarroya tot just abans de dos triples seguits del tirador d’Evansville que dinamiten el partit. Quan s’afegeixen dos tirs lliures d’Higgins el marcador ja s’ha disparat, 43-55, gràcies al parcial de 0-11 que han aconseguit els blaugranes.

Amb els locals defensant en zona 1-3-1, els homes de Jasikevicius continuen anotant, de nou Mirotic, amb quatre punts seguits. Un parell de cistelles locals, les respon Kuric a 2.42 per la fi del període, 49-61. Rivero falla un addicional, mentre que ni Higgins ni Rolands Smits fallen des de la línia, 51-65. Marge blaugrana que encara creixerà una mica més perquè Miquel Salvó falla un tir lliure cosa que no fa Calathes qui tanca el tercer capítol amb el Barça dominant de quinze punts, 52-67.

Ni les tècniques ni les faltes aturen al Barça

Obert el forat al marcador, els blaugranes es limitaran a mantenir les coses en aquest darrer període. Un triple del veterà Omar Cook vol refer la moral dels locals, però els visitants no cauen en el parany. A una bombeta de Léo Westermann, la segueixen un tir lliure per tècnica anotat per Àlex Abrines i un tir lliure més, en fallar-ne un per al 57-71. Cal destacar la feina del mallorquí en la lluita pel rebot defensiu.

Els locals ho tornen a passar malament en el joc interior i gràcies a l’encert de Cook en el triple no es donen per vençuts. A una cistella de Smits al pal baix, respon Cook amb el seu segon triple. El letó demostra que també en sap de convertir triples abans que Cook faci el seu tercer i darrer triple de la tarda pel 63-76.

Els triples continuaran això si amb canvi de protagonistes, Abrines pel Barça, Ken Horton pels locals, 67-79. Anota Kuric, però fallarà l’addicional, i això és notícia. En el següent atac blaugrana una inexplicable falta personal assenyalada a Kuric fa esclatar a Saras que rebrà com a premi la seva segona falta tècnica que l’envia al vestidor. A partir d’aleshores el tècnic blaugrana serà en David Garcia.

Abrines i Kuric continuaran sumant des de la línia pel 72-85 a manca de 2.50 per la fi. Amb el Burgos totalment superat, dos triples consecutius de Mirotic i una cistella d’Oriola després de rebot ofensiu, posen el punt final per part blaugrana al matx, 72-93 a manca d’1.01 per la fi. Però abans que el partit s’acabi els locals encara tindran temps d’anotar un parell de cistelles, Kareem Queeley i Dejan Kravic, la primera amb addicional inclòs, que seran les que deixaran el definitiu 77-93 amb el qual s’acaba el partit.

@FCBbasket

Estadística