Torna el públic al Palau!!

Tornava el públic al Palau en un partit d’handbol i ho feia per la porta gran en un matx de la Champions. Els avui visitants, recordem que per les restriccions de la Covid l’anada i la tornada es jugaran al Palau Blaugrana, han sortit com un tro. El marge aconseguit en els primers catorze minuts de joc, 1-11, ha estat definitiu per acabar amb la proposta que volien fer els homes de Börge Lund, el tècnic dels noruecs.

Davant seu s’han trobat a un mur anomenat Gonzalo Pérez de Vargas que els ha negat qualsevol possibilitat d’aspirar a un bon resultat. A partir d’aquí, tot i l’evident millora dels noruecs, les coses han anat bé per uns blaugranes que han gaudit per primer cop a la temporada del suport dels seus afeccionats des de la grada d’un Palau que, com hem dit abans, estava d’estrena pel que fa a l’handbol.

Gonzalo abaixa la persiana

Tal com dèiem, els blaugranes sortien per totes només posar-se la pilota en joc. Després d’una primera aturada de Gonzalo, els avui visitants s’avançaven gràcies a un set metres transformat per Jure Dolenec. Les coses no canviarien gaire i els gols d’Àlex Pascual, Aron Palmarsson i Blaz Janc augmentaven la renda fins al 0-4. Anotaven els avui locals gràcies a una recuperació a mitja pista que després d’una passada permetia a Dominik Mathe fer el primer gol noruec. De nou abaixava la persiana Gonzalo i això provocaria una allau blaugrana que pràcticament no deixava respirar a la defensa noruega.

Amb el francès Dika Mem de punta de llança, els homes de Xavi Pascual obrien forat al marcador fins a l’1-11 al que abans ens hem referit. A més de tres gols anotats pel lateral francès cal afegir l’anotat per Luka Cindric, els dos de Ludovic Fàbregas i l’anotat per Dolenec en joc. En definitiva un 1-11 que deixava poc marge de recuperació a un equip noruec que tot i saber de la superioritat blaugrana no estava preparat per una sortida d’aquesta magnitud. A partir d’aquí les coses milloren per als avui locals.

Un gol de contraatac de Thomas Solstad dóna una mica d’oxigen a un equip que de moment té força problemes per superar el tràngol. L’equip noruec troba la manera de respondre als gols que anoten Pascual i més tard Cindric per dos cops, aconseguint que no augmenti la renda de deu gols, 4-14. Després dels gols de Solstad i Pascual, un parell de gols noruecs de Carl Joseph Pujol, un suec de pare català, i Christopher Edberg, redueixen un pèl la renda aconseguida pels visitants, 7-15.

L’Elverum redueix distància

 

Tot i la bona disposició dels locals, les coses tornaran on eren després del set metres anotat per Aleix Gómez, amb Emil Kheri Imsgard substituint sota els pals al titular Thorsten Fries, i el gol que fa Timtohey N’Guessan que fan pujar la renda blaugrana altre cop fins als deu d’avantatge. Serà a partir d’aquí quan els homes de Lund reaccionaran.

Tres gols dels locals els permeten reduir la renda rival fins els set gols, 10-17, tot i que Kevin Möller atura un set metres a Alexander Blonz. Perquè això passi es concatenen un parell de circumstàncies. Fries atura un parell de rematades als locals, i en atac s’aprofiten de l’exclusió de Domen Makuc que no estarà a pista massa temps. I no només s’estabilitzarà la renda blaugrana en aquests set gols sinó que baixarà una mica després d’una nova aturada de Fries i un gol de Solstad des dels sis metres. Amb l’atac blaugrana sota mínims qui es carrega l’equip a l’esquena serà Aleix Gómez per fer un parell de gols, un des de l’extrem dret i el segon des dels set metres. Respon sobre la botzina Simon Pettersen pel 12-19 amb el que s’arriba al descans.

Intercanvi de gols que afavoreix als blaugranes

Sense canvis a les porteries, comença la segona meitat. Un nou gol noruec, Hedberg, reduirà la renda blaugrana fins al mínim del matx sis gols, 13-19. Una rematada de Palmarsson surt fora, però tot i que Lund ordena atacar amb set jugadors de pista, no poden amb la defensa dels blaugrane. Dika Mem fa un gol a porteria buida pel 13-20.

El matx entra en una fase d’intercanvi de gols. Per part blaugrana els que anoten són Palmarsson, Fàbregas per dos cops, Blaz Janc i Dika Mem. Gols que serveixen per mantenir la renda visitant estabilitzada en els set gols, 18-25. L’Elverung mantindrà gairebé tota la segona meitat l’atac de set, mentre que en defensa els noruecs defensen atac amb 5-1 per intentar col·lapsar la circulació blaugrana. De fet en aquesta fase del matx, l’atac blaugrana no està massa encertat. Això permet que els noruecs arribin a baixar altre cop dels set gols per sota.

Serà després d’un set metres executat per Dolenec que Fries atura,  que un gol de Pettersen deixa en només en sis els gols de renda dels blaugranes, 19-25. De forma immediata reaccionen els visitants. Un gol des dels sis metres de Cindric seguit d’un de Thiagus Petrus aprofitant que Fries no ha pogut arribar a temps, tornen a enfilar la renda blaugrana fins els vuit gols, 19-27. Gonzalo que ha tornat a aturar un llançament rival, tal com havia fet abans del gol anotat per Petrus, farà de porteria a porteria el seu segon gol a la Champions pel 19-28.

L’encert atacant certifica la victòria

Tot i un gol de Wilham Nilsen-Nygaard, els que anoten els laterals francesos, Mem i N’Guessan porten la renda blaugrana als 10 gols, 20-30. La renda blaugrana tornarà a baixar després dels gols anotats per Solstad i Endre Langaas tot just abans que Fries pateixi una estrebada muscular en un dels esprints que ha de fer per tornar sota els pals.

Queden poc més de 10 minuts de joc. Amb Imsgaard sota els pals, les coses aniran força bé pels blaugranes. Minimitzaran de tal manera l’atac noruec que el faran invisible una bona estona. Estona que en atac aprofitaran els avui visitants per tornar a ampliar la renda. Amb gols anotats per N’Guessan, Luís Frade i Janc, l’avantatge blaugrana arribarà als onze gols, 22-33, màxima renda fins al moment. Immediatament Lund demana un temps mort.

Tot i un gol de Blonz, els blaugranes tornen a estar molt encertats en atac. Els gols aconseguits per N’Guessan, Dolenec, aquest des dels set metres, Janc i Mem fan arribar la renda visitant als catorze gols, 23-37. Estem ja en els darrers cinc minuts de partit. Els homes de Lund aprofitaran un parell d’aturades d’Imsgaard, a xuts dels extrems blaugranes, Aleix Gómez i Àlex Pascual, per reduir un pèl la ferida. Gols de Blonz i Pettersen, 25-37. A partir d’aquí, els visitants no tornaran a anotar. Tampoc ho faran els noruecs perquè ni la defensa ni Gonzalo ho permeten. El partit s’acabarà amb Gonzalo provant d’anotar amb un xut de porteria a porteria aprofitant la manca de porter, però el seu tir sortirà fora per poc.

@PBBMeritxell