Un Barça molt consistent

Un Barça molt consistent s’ha desfet de l’Unicaja de Fotis Katsikaris quan i com ha volgut. L’equip andalús avançat el tercer quart, persistia en la seva determinació per retallar la renda aconseguida fins al moment per l’equip local. Ha arribat a estar tan sols un punt per sota, 51-50, aleshores és quan els locals han dit prou. Fins aquí ha arribat la festa. Només ha calgut augmentar lleugerament la intensitat defensiva per esclafar sense pietat l’atac visitant i a partir de la bona feina al darrere els locals han acabat signant un parcial 28-5 final que ha acabat totalment amb la resistència forastera.

L’Unicaja que es presentava al Palau amb el record del partit de copa de feia poc d’un mes, tenia una baixa important, Dario Brizuela. Sense el concurs de l’excol·legial calia veure si els malaguenys podrien plantar cara a un equip que darrerament està comptant els seus partits com a victòries.

El Barça comença a obrir forat

L’inici del matx era clar en aquest sentit. Un endreçat equip blaugrana obria forat gràcies a l’encert de Leandro Bolmaro, Léo Westermann i un Pierrre Oriola que trobava molt aviat el triple. Davant aquest desplegament ofensiu els homes de Katsikaris presentaven poca resistència. Jugades poc elaborades i tirs precipitats, 10-4 després que arribés el segon triple de la nit pels de casa, Àlex Abrines. Nikola MIrotic aportava un parell de tirs lliures per fer arribar la renda als vuit punts, 12-4. Renda que mantindria el de Las Varillas.

Els visitants aprofitant un atac malmès pels locals poden retallar un pèl la diferència al marcador, 14-10. Però la insistència blaugrana té premi. Anoten Rolands Smits i Oriola de ganxo per fer tornar el marge local als vuit punts, 18-10. Els blaugranes que si una cosa estan fent bé avui, és controlar el rebot defensiu, aprofitaran un parell d’atacs maldestres dels andalusos per augmentar fins als tretze punts la seva renda. Un triple de Smits i l’única cistella en el partit de Nick Calathes, un altre mal partit del de Cassselberry, fan que el marcador s’enfili fins al 23-10. Els de Katsikaris aprofitaran per maquillar una mica el resultat gràcies a l’encert de Francis Alonso en un triple sobre la botzina mal defensat per Sergi Martínez, 23-13, al final del primer capítol.

L’Unicaja retalla distància

L’Unicaja surt a l’inici del segon període reforçat pel triple d’Alonso. De fet, tot i que Smits pot culminar un contraatac inicial amb una esmaixada, un segon triple d’Alonso és la cirereta a un parcial 0-5 que retalla fins als set punts el marge culer. Malgrat que el rebot tant defensiu com l’ofensiu són dominats pels locals, els homes de Katsikaris poden retallar el marge local una mica per l’encert seu com també per una mica d’indolència local.

Brandon Davies anotarà els següents quatre punts blaugranes, dos tirs lliures i una cistella al pal baix tot just abans que un nou triple foraster, en aquest cas d’Axel Bouteille, deixi en només quatre els punts de renda dels locals, 29-25. El tècnic lituà reacciona demanant un temps mort per aturar la sagnia. Els seus homes li fan cas tornant a ampliar l’avantatge del qual disposen. Primer Mirotic i a continuació Cory Higgins amb una esmaixada fan tornar els vuit punts de renda, 33-25. El de Danville torna a anotar, després de tres punts visitants, pel 35-28.

Anoten els visitants, abans que ho faci Davies després de rebot ofensiu. Westermann convertirà un triple en una jugada de contraatac que culmina el d’Hagueneau. Cal recordar que l’inventor dels contraatacs acabats en triple va ser en el seu moment Aíto Garcia Reneses. Els 10 punts de marge quedaran reduïts a vuit, 40-32, després de dos tirs lliures transformats per Jaime Fernández a dos segons per la fi de la primera meitat.

La defensa blaugrana augmenta la intensitat

Els andalusos surten a la segona meitat disposats a plantar cara. Una pèrdua de Westermann acaba en un nou triple de Fernández que obre la capsa de Pandora. Els locals reaccionen gràcies a un rebot ofensiu de Kyle Kuric que culmina amb cistella i dos tirs lliures d’Àlex Abrines pel 44-35. Després d’una cistella visitant, un atac malbaratat pels locals permet un triple d’Adam Waczynski que deixa en només cinc la renda local, 44-39.

Westermann prova sense massa convicció d’anotar de tres, però qui si ho fa és Kuric pel 47-39. El d’Evansdville falla un nou triple mentre que Deon Thomas si que en transforma un, 47-44. Oriola dóna una mica d’oxigen abans de dues cistelles visitants, Yannick Nzosa i Malcolm Thomas pel 49-48 a 3.39 per la fi del període.

Els locals han estat jugant amb foc i estan a punt de cremar-se. Davies anota abans que Waczynski també ho faci aquest cop des de la línia per mantenir el punt per sota, 51-50. I a partir d’aquí es produeix la redempció blaugrana que canviarà el guió de com estava anant el matx. Els blaugranes pugen un parell de graus la intensitat en defensa i els andalusos quedaran estabornits. Una cistella amb addicional de Davies, abans que els forasters anotin només un únic tir lliure, Tim Abromaitis, és el primer avís. A continuació arriben dues cistelles de Mirotic al pal baix, la segona després de rebot ofensiu que disparen el marge fins als set punts.

Cada atac andalús acaba mal resolt i com que no poden capturar cap rebot ofensiu, perquè els locals no ho permeten, es queden sense segones oportunitats. Està clar que els visitants ara tenen la pólvora mullada. Els que si anoten són els locals. Davies ho fa des de la línia pel 60-51 amb el qual acaba el tercer període.

Festival culer

L’inici del darrer quart continua pels mateixos paràmetres que el final de l’anterior. Els andalusos s’han desfet en atac i el matx es converteix en un festival culer. Rebot i esmaixada de Davies, triple de Kuric, 65-71. Amb la defensa blaugrana treballant bé en totes les posicions, els rivals són incapaços no ja d’anotar sinó tan sols d’arribar a inquietar.

Sense que els de Katsikaris trobin la manera d’aturar l’allau, el parcial local continua creixent. Mirotic culmina un contraatac i Bolmaro transforma un triple en un altre homenatge al tècnic de Chamberí, 70-51. El parcial blaugrana és ja de 19-1. La defensa local es pren un lleuger descans que aprofiten els de Katsikaris per donar fe de vida del seu atac. Anoten Fernández i Thompson en els que seran els únics punts visitants del darrer període.

La defensa blaugrana tornarà a pujar la seva intensitat per acabar definitivament d’esmicolar l’atac andalús. Ja en els darrers 4 minuts finals del matx, un triple i una esmaixada de Smits fan créixer la renda fins als vint punts, 75-55. Amb l’atac malagueny totalment anul·lat, Sergi Martínez anotarà cistella i dos tirs lliures per concloure el partit amb el 79-55 final.

@FCBbasket

Estadística