Campions de la Copa!

El Barça de Xavi Pascual ha aconseguit la seva vuitena copa de forma consecutiva, vint-i-cinquena de la història, al derrotar clarament a l’Ademar de Manolo Cadenas. El partit ha estat el més senzill dels tres disputats en aquesta edició copera. Si en el partit de quarts de final contra el BM Logroño i també en el jugat davant el BM Granollers en la semifinal, es va haver d’esperar a la segona part per acabar de definir el guanyador, en el partit d’avui, els blaugranes han fet una gran primera part que ja ha deixat clar que el títol no se’ls escaparia. Els set gols de renda, 13-20, que hi havia al marcador durant el descans feia molt improbable que l’equip castellà pogués donar la volta al marcador com així ha acabat passant.

Inici irregular de l’atac blaugrana

El matx s’iniciava amb una pèrdua de pilota per part lleonesa i gol anotat per Aleix Gómez. En el següent atac els avui locals tornaven a no poder superar la defensa blaugrana i altre cop anotava l’extrem de Sabadell. Era el 0-2 i el començament de la fi de les opcions castellanes al títol. El gol del central croat Tin Lucin era respost per un d’anotat per Ludovic Fàbregas. Tot i l’1-3 que hi havia al marcador, l’atac blaugrana no estava com sempre, com ja havia passat en els partits anteriors d’aquesta copa i això mantenia vius als lleonesos.

El problema dels castellans radicava en el fet que el seu atac era incapaç de superar a la bona defensa blaugrana que no defugia el contacte i que treballava força bé. Però tot el que es feia bé en defensa els blaugranes ho espatllaven en atac, fallant fins a cinc llançaments més que o bé eren aturats per Khalifa Ghedbane, el porter de l’Ademar, o anaven fora o al pal.

Intercanvi de gols

El tècnic de Valdevimbre demana un temps mort per solucionar els problemes dels seus homes. I d’entrada sembla que ho aconsegueix. Lucin torna a anotar mentre que un tir de Dika Mem va al pal dret de la porteria de Ghedbane. Per part blaugrana, continua la resposta de la defensa a la qual s’afegeix Kevin Möller, el porter titular avui, fent la primera aturada del seu compte. A partir d’aquí, l’atac dels dos equips desperta. Entrem a una fase d’intercanvi de gols, mantenint la iniciativa blaugrana en el marcador fins als 5-7.

L’Ademar en aquests minuts ha intentat jugar amb set jugadors de pista, però en les dues ocasions que ho ha provat no li ha acabat de funcionar l’estratègia. En la primera, Möller ho ha aprofitat per anotar des de la mateixa línia de gol. En la segona han perdut la pilota que no els ha costat un altre gol de pura casualitat. Els altres gols blaugranes els han anotat TimotheyN’Guessan, en dues ocasions i Raúl Entrerrios. Una nova recuperació defensiva blaugrana ha estat l’antesala del 6-9 anotat per Blaz Janc en contraatac.

El Barça a velocitat de creuer

L’atac blaugrana ara comença a agafar la forma habitual aprofitant força bé les errades en el tir dels lleonesos que són provocades per la gran defensa que fan els de Pascual, liderada pel sospitós habitual, Thiagus Petrus. Un parell d’aturades més de Möller, en farà fins a vuit a la primera meitat, serveixen per augmentar la renda fins al 7-12 després dels gols anotats per Fàbregas, Raúl Entrerrios i de nou l’eslovè Janc. A la banda Cadenas, fidel al seu estil habitual no fa altra cosa que remugar tot protestant suposades infraccions dels blaugranes. Com és habitual, la parella arbitral no li fa massa cas.

Tot i una exclusió assenyalada a Luís Frade, els blaugranes anoten amb un altre contraatac signat per Janc pel 7-13. El tècnic de Valdemimbres torna a demanar temps mort per intentar corregir el que sembla impossible. Els seus homes podran anotar en els seus dos següents atacs, però els blaugranes que ja han posat la velocitat de creuer pel que fa a l’atac. S’amplia el marge als set gols després dels anotats per Janc, Jure Dolenec, en dues ocasions, i Fàbregas pel 9-16 quan queden vuit minuts pel descans.

Jugar sense porter té conseqüències

Els homes de Xavi Pascual, com fan sempre, no es donen per satisfets i continuen treballant en defensa i en atac anoten amb regularitat. Luka Cindric supera a Ghedbane i després d’una nova aturada de Möller arriba una exclusió d’Adrián Casqueiro i un set metres que Dolenec transforma pel 10-18. Ademar juga sense porter i el seu atac acaba amb recuperació de Cedric Sorhaindo qui llança des de la seva defensa aprofitant que sota els pals dels rivals no hi ha ningú. El gol del francès és espectacular amb Ghedbane cames ajudeu-me perseguint inútilment la pilota. És el 10-19.

Gonzalo Pérez de Vargas fa la seva primera aturada en el matx al parar-li un set metres a Milan Gostovic, però la pilota surt fora i això permet una nova possessió lleonesa que ara si acaba en gol de Gostovic, 11-19. Un xut al pal de Cindric l’aprofita Ruben Marchán per marcar abans que una nova rematada al pal, ara de Fàbregas permeti el 13-19 anotat de nou per Gostovic. Fàbregas serà qui faci el 13-20 a nou segons de la mitja part abans que Möller finalitzi la seva actuació amb la seva vuitena aturada. Amb set amunt marxen els dos equips als vestidors deixant el partit pràcticament decidit.

El Barça continua eixamplant la diferència

La segona part comença amb canvi de porter en el Barça. Ara és Gonzalo qui està sota els pals, mentre Ghedbane continua a la porteria lleonesa. Un Barça incisiu aprofita la primera possessió per fer el 13-21 en un xut de Fàbregas des dels sis metres. Els lleonesos anotaran un parell de gols mentre N’Guessan xuta al pal. Fàbregas torna a anotar mentre que Gonzalo fa la seva segona aturada, recordem que havia aturat un set metres a la primera part, que serà aprofitada per N’Guessan per fer, ara si, el 15-23.

L’Ademar ha sortit en aquests darrers 30 minuts amb la idea de no perdre tantes possessions com li havia passat a la primera meitat i per això juga més lent intentant assegurar el passi. Però en darrera instància tenen problemes per superar a Gonzalo. Els gols de N’Guessan i Entrerrios fan arribar la renda blaugrana als nou gols, 16-25. Renda que rebaixaran els lleonesos gràcies als gols anotats per Casqueiro i Gostovic perquè Ghedbane atura els que li fan Dika Mem i N’Guessan.

Els homes de Pascual tornen a l’ortodòxia tot buscant a Luís Frade qui anota des de la línia dels sis metres. Un parell de gols de Dolenec, un des dels set metres, fan arribar el 20-28 al lluminós. Una nova aturada de Gonzalo permet a Aleix Gómez fer un altre gol de contraatac. Al tècnic de Valdevimbres ja no li queda res més que assumir el que està passant a la pista.

La Copa serà blaugrana

El matx entra en els darrers 15 minuts de joc i tot el peix ja està venut. Palmarsson llançarà dos cops de manera consecutiva trobant primer un bloqueig defensiu i seguidament una nova aturada de Ghedbane. El partit ja no patirà cap sotrac. A un gol de Marchán li respon Frade fent el 21-30. La renda blaugrana arribarà a ser de deu gols després del que anota altre cop el pivot de Rio Tinto. Entre Cindric i Sorhaindo fan arribar el marge blaugrana al seu punt màxim en el matx, onze gols, 22-33 quan queden menys de set minuts per jugar-se.

En la part final dels seixanta minuts, els blaugranes es relaxen tant en atac com en defensa i això ho aprofitarà l’Ademar per maquillar un pèl el resultat. Els homes de Pascual només anotaran dos gols més, Cindric i un set metres de Dolenec. Els homes de Cadenas ho faran fins a cinc cops per deixar el definitiu 27-35 amb el que acaba aquesta quaranta-sisena edició de la Copa. Raúl Entrerrios és escollit el millor jugador del partit i ell mateix ha tingut l’honor de rebre, com a capità, la copa conquerida. Felicitats, CAMPIONS!!!!

@FCBhandbol