Classificats per a la final!

Una gran segona part ha permès als blaugranes classificar-se per la final de la Copa del Rei d’handbol. L’equip dirigit per Xavi Pascual, tal com li va passar ahir en el partit de quarts de final davant el BM Logroño La Rioja, no ha estat gens còmode en el matx en els primers 30 minuts. L’equip dirigit per Antonio Rama, ha estat capaç d’aguantar el ritme infernal que sempre proposen els blaugranes. De fet podien haver anat als vestidors amb empat al marcador si haguessin tingut més sort en algunes de les rematades que o bé eren aturades per un magnífic Gonzalo Pérez de Vargas o bé anaven lluny dels tres pals.

Al principi de la segona part, les coses encara han anat millor per l’equip del Vallès Oriental, perquè fins i tot han estat capaços d’avançar-se en el marcador, 14-13 i possessió per ampliar la renda fins als dos gols. No ho han aconseguit i a partir d’aquí ha començat un altre partit en el qual els blaugranes no han donat cap opció. El ritme defensiu blaugrana ha estat espectacular, Gonzalo excels sota els pals i en atac entraven els gols que ni ahir ni en la primera part d’avui ho havien fet.

Bona sortida culer

Com hem dit, el matx començava amb el Barça, avui visitant, endollat. Una primera aturada de Gonzalo, acabaria amb 13 al final dels 60 minuts de joc, servia per a la primera escapada blaugrana, després dels gols d’Aron Palmarsson i Aleix Gómez aquest des dels set metres. Marge que es mantenia tot i la bona feina de Borja Lancina, el creador de joc dels avui locals. De nou, els dos blaugranes que havien anotat, ho tornaven a fer anotant un gol cadascú per l’1-4.

En aquests moments el partit feia la impressió que seria senzill per un Barça que estava encertat. Molt aviat es veuria que no en realitat les coses serien ben diferents. En defensa no es treballava bé i en atac els blaugranes començarien a patir per superar la defensa rival. Tot i una nova aturada de Gonzalo, en portava ja tres fins al moment, els d’Antonio Rama anotaven mantenint els tres de desavantatge després del primer gol de Dika Mem. Aquesta renda  augmentaria perquè els atacs del Granollers trobaven, com ja hem dit, al davant una defensa blaugrana poc agressiva i sense massa contacte i això els permetia trobar bones posicions de tir gràcies a la feina de Lancina i d’un treballador Esteban Salinas al pivot.

L’atac blaugrana s’atura

 

Després del 3-7, arriba la primera retallada de la renda blaugrana quan els gols de Salinas i d’Antonio Garcia des dels set metres retallen a dos l’avantatge blaugrana, 5-7. Els homes de Pascual es recuperaran gràcies a una momentània millora defensiva que afavoreix els gols que anoten Timothey N’Guessan i Dika Mem pel 5-9. Avantatge que podria haver arribat a cinc si no arriba a ser per una aturada de Marc Guàrdia que responia a una aturada anterior de Gonzalo.

Ja en els deu minuts finals del primer temps, primer Aleix Gómez des dels set metres i Luka Cindric mantenien el tipus pels blaugranes, 7-11. Però la defensa vallesana continua treballant bé ajudant molt a Guàrdia i això els permet tornar a reduir el marge blaugrana. De fet el que entra en crisi és l’atac blaugrana. Els homes de Pascual es fan un embolic en prendre males decisions que acaben amb la pilota o aturada per Guàrdia o marxant fora.

De cop i volta el Granollers completa amb un set metres transformat per Antonio Garcia un parcial 3-0 que deixa en només un gol la renda blaugrana, 10-11. Blaz Janc s’estavella contra l’aturada de Guàrdia i això permet l’empat a 11 per un nou gol de Garcia. Dika Mem trenca el parcial sense gols blaugranes abans que la defensa barcelonista treballi bé en la darrera possessió de la primera part sense deixar llançar al rival abans que soni la botzina. Amb un 11-12 al marcador marxen els dos equips als vestidors.

Desperta la defensa blaugrana

La segona part comença sense canvis a les porteries, Gonzalo a la blaugrana Marc Guàrdia a la del Granollers. Els primers minuts de la represa són una continuació dels darrers de la primera meitat. Els blaugranes continuen amb problemes en atac, tot i el gol anotat per Ludovic Fàbregas, i són massa tous en defensa. De fet en menys de tres minuts de joc, els del Vallès Oriental empaten a 13 després de gols d’Antonio Garcia i Pol Valera.

Guàrdia li guanya la partida a Aleix Gómez aturant-li un xut des de l’extrem dret. En la continuació, Mamadou Gassama supera a Gonzalo i per primer cop en el temps que portem de joc, s’avancen els homes de Rama al marcador. En atac els blaugranes perden la pilota, però els hi passa el mateix als homes de Rama i aquí canvia tot. Dika Mem arriba fins la línia dels sis metres des d’on llança el que significa l’empata a 14.

El partit canviarà com un mitjó. La defensa blaugrana per fi desperta i ara els rivals no poden trobar posicions clares de xut mentre que en atac els de Pascual són demolidors. Aleix Gómez anotarà per dos cops una des dels set metres i la següent de contraatac. Per la seva part Gonzalo abaixa la persiana i els gols de Blaz Janc i Fàbregas comencen a sentenciar el partit que ha sofert un canvi de guió que ningú esperava.

El Barça esgota els rivals

Quan Antonio Rama mira el marcador, el món li cau al damunt, perquè en un tres i no res, els blaugranes han passat de perdre d’un a dominar de quatre, 14-18. Ha de fer alguna cosa. Buscant la manera de fer quelcom que sembla impossible, demana temps mort. No li servirà de res. La defensa barcelonista recupera la pilota i Luka Cindric afusella el 14-19.

Anota Salinas des dels sis metres, però serveix de poc perquè els blaugranes continuen sense aturador. Aitor Ariño anota el vintè gol abans que Garcia faci el 16-20, però ara ja no hi ha qui aturi a un Barça desfermat. Dos gols de Dika Mem i un d’Ariño fan pujar la renda fins als set gols, 16-23, perquè Gonzalo continua aturant llançaments dels rivals. Amb el Granollers esgotat tant físicament com mentalment, Janc anota el 16-24 abans que Gonzalo segelli la seva portentosa segona part aturant un set metres a Antonio Garcia, amb Ariño fent el 16-25.

El Barça jugarà la final

 

Entrem ja en els darrers 15 minuts de joc i el matx està completament decidit. Rama demana un nou temps mort, suposem que per recuperar anímicament als seus homes. Cindric eleva el marge fins als deu de renda que seran onze en el següent atac blaugrana quan anota altre cop Aleix Gómez, 16-27. El parcial és ja de 2-14. Anoten els del Vallès Oriental però ho fan sense massa esma, perquè saben que els costarà una altra embranzida blaugrana que efectivament es produeix.

Mamadou Diocou que ha entrat per donar descans a Aleix Gómez anotarà de contraatac els dos següents gols blaugranes que fan arribar la renda als dotze gols, 17-29. L’avantatge no s’incrementarà més perquè Guàrdia li atura un llançament a Àlex Pascual. Ja en els darrers set minuts de joc, la fam blaugrana es reduirà un pèl i això permet que, malgrat els gols que anoten Domen Makuc i Diocou, aquest en dues ocasions, els jugadors del Granollers maquillin el resultat pel 22-32 definitiu.

El Barça jugarà la final de la Copa davant l’Ademar de Lleó que ha superat al Bidasoa.

@FCBhandbol