Victòria a l’OAKA

Sense fer un gran partit, el Barça s’ha emportat amb solvència la victòria d’un OAKA gairebé buit d’espectadors, sempre hi ha algun privilegiat que tirant de contactes pot asseure’s en unes grades majoritàriament buides. Doncs bé en aquest majestuós escenari menys intimidatori del que és habitual, els homes de Sarunas Jasikevicius han aconseguit doblegar als verds en un matx que a partir del 2-0, ha estat dominat de cap a peus pels blaugranes.

I ho han aconseguit tot i que han malbaratat fins a dinou possessions, amb un mal partit del director de joc habitual que ha tingut en Leandro Bolmaro un bon recanvi que ha tret les castanyes de foc. Si al joc del de Las Varillas li sumem la solvència de Nikola Mirotic, immens en el tir (9 de 13 en tirs de camp), i la determinació de l’assassí silenciós, Cory Higgins apareixent en el lloc dels fets quan més se’l necessitava, ja tenim les raons d’una victòria que arribava en un partit que tot i que els grecs no passen pel seu millor moment, sempre és complicat de guanyar.

Un dels al•licients del matx era veure de nou en una pista europea a Mario Hezonja. El croat que va fitxar pel Barça per la temporada 2012/13 i que després d’un parell d’anys va fer el salt a l’NBA fitxant per l’Orlando Magics, per anar posteriorment als Knicks de Nova York i als Portland Trail Blazers, ha tornat a Europa per fitxar pels verds. Hezonja jugava avui el seu primer partit amb la samarreta verda i ho feia de titular. Doncs bé, als seus vint-i-sis anys, acabats de complir, ha demostrat que és un jugador que cal tenir molt en compte. Recordem que l’equip blaugrana és el dipositari dels seus drets a Europa, caldrà estar atents.

L’atac blaugrana en forma

Com hem dit els primers a avançar-se han estat els locals gràcies a una cistella de Konstantinos Mitoglou. A partir d’aquí, els visitats tancarien bé el seu rebot defensiu i això els permetria començar a obrir forat al lluminós. Un triple i una cistella de Mirotic eren els arguments inicials als quals li seguia una cistella de Brandon Davies que tenia una bona pedra de toc en Mitoglou.

Adam Hanga, titular avui, mantenia els cinc punts de renda, abans que Hezonja comencés a fer de les seves amb una cistella amb addicional per l’empat a 9. No durava gaire l’alegria local perquè els visitants ajustaven altre cop la seva defensa per aconseguir un altre parcial 0-7, amb els sospitosos habituals de responsables. Cistella de Calathes, triple de Mirotic i cistella de Davies pel 9-16.

Els verds resistien gràcies a una nova cistella i addicional per Mitoglu abans que Mirotic desbaratés altre cop a la defensa local en anotar cistella i triple pel 12-21. Els grecs que no havien encertat cap triple fins al moment, es destapen amb un d’anotat de l’home orquestra dels verds, Mitoglou, pel 15-21. En el tram final del primer capítol arriben una cistella d’Higgins i un triple de Bolmaro que deixen el 17-26 amb el que s’arriba al final del primer quart.

Hezonja segueix tenin bona punteria

El segon període comença amb una tècnica assenyalada a Oded Kattash, el tècnic israelià dels verds, que Higgins desaprofita. La cistella anotada per Pierre Oriola permet que la renda blaugrana arribi als onze punts, tot just abans d’un triple de Shelvin Mack. Triple que quedarà respost per un altre anotat per Bolmaro.

La solvència atacant dels blaugranes no quedarà reflectida al marcador perquè l’equip no acaba de concretar els seus atacs durant una estona. El tècnic lituà ha de demanar un temps mort per intentar solucionar els problemes pels quals passa una ofensiva que ara mateix és roma. Un triple de Ben Bentil deixa l’avantatge visitant en tan sols quatre punts, 27-31.

Víctor Claver apareix en atac i a continuació serà Kyle Kuric qui amb un triple tranquil·litzi la situació, 27-36. Ara és Kattash qui demana temps mort. Un nou triple de Bentil torna a ajustar les coses abans que la renda visitant torni a eixamplar-se després d’una cistella al pal baix d’Hanga i un triple del base de Casselberry.

Després d’una bona acció defensiva anota Mirotic enlairant el marge blaugrana fins als dotze punts, 33-45. Hezonja torna a anotar de tres amb Rolands Simts responent al pal baix. 36-47. La darrera possessió del quart és blaugrana. Queden 17 segons i en Saras demana temps mort. La jugada acaba tan malament com és possible. Pilota perduda amb sis segons per jugar-se que els verds aprofitaran per anotar un triple, Howard Sant-Roos, pel 39-47 amb el que s’arriba al descans.

Els grecs augmenten la defensa

La segona part comença amb un Panathinaikos molt més agressiu en defensa que fins aleshores. Això comporta que els blaugranes tinguin problemes amb les pèrdues de possessió. Tot i això, un triple de Mirotic i una cistella d’Higgins, molt apagat avui, fan tornar els onze de marge pels forasters, 41-52. Un triple de Mack seguit d’una cistella d’Aaron White, un ex de Zalgiris on va coincidir amb el tècnic lituà dels blaugranes, deixen en tan sols sis punts la renda blaugrana, 46-52.

Ara qui apareix és Higgins i MIrotic anotant des dels 4,50. Als quatre punts des de la línia cal afegir una cistella de Smits que ta pujar la renda visitant altre cop als 12 punts, 46-58, aprofitant que ara qui pateix pèrdues de pilota són els locals. Ja en el tram final del tercer període, Davies anota un sol tir lliure mentre Hezonja fa la darrera cistella del tercer període, 50-59.

Higgins i Mirotic, quina parella!!

Després d’un triple fallat per Calathes i una cistella de Mitoglou, Jasikevicius demana temps mort. Cal corregir el mal que està fent el de Tessalònica dins la pintura. Tot i que anota Calathes, un triple de White torna a deixar la renda visitant en tan sols sis punts, 55-61.

Els blaugranes respondran com saben, a base de defensa. Primer anota Smits i en el següent atac local, el letó recupera una pilota acabant el contraatac Bolmaro matxucant l’anella pel 55-65 a 7.06 per la fi. Ara és Kattash qui demana aturar el joc. Anoten els locals abans que Higgins transformi un triple pels onze punts de renda, 57-68.

Tornen les pilotes perdudes dels visitants que permeten als locals tornar a retallar la renda rival, i sort que Mitoglo falla un addicional, 61-68. Mirotic anota amb resposta d’Hezonja de triple per fer tornar la renda visitant als sis punts, 64-70. Anota Davies, fallant l’addicional, i tornarà a anotar després de cistella local pel 66-74 a 3.27 per la fi.

Estem en el tram final del partit i no val a badar. Els verds anotaran en un parell d’atacs, però és el moment en el qual torna a aparèixer el duet fantàstic. Higgins i Mirotic, anotaran set punts, triple i cistella del de Danville i triple del montenegrí que deixen clar als locals que avui no guanyaran. Anota Georgios Papagiannis i a continuació Jasikevicius demana temps mort quan queden 1.18 per la fi. Davies anota un sol tir lliure abans que Mack transformi el seu tercer i últim triple de la nit. Higgins anota dos tirs lliures mentre que Mack tanca l’anotació també des de la línia pel definitiu 77-85.

@FCBbasket

Estadística