Monòleg blaugrana

L’equip blaugrana ha ofert avui una nova master-class defensiva, sobretot en el tercer període, per emportar-se una clara victòria en la seva visita al Municipal de Badalona. Efectivament, els homes de Saras Jasikevicius han estat sublims al darrere. En atac han aprofitat el bon moment de Nikola Mirotic per trencar la resistència d’uns locals que no pogut respondre al nivell físic que imposaven els visitants.

A més de la brillant demostració del montenegrí, l’equip ben dirigit per Leandro Bolmaro ha arribat al darrer quart amb un clar avantatge al lluminós, 38-65. Això els ha permès relaxar-se en els últims deu minuts de joc sense que la victòria estigués en qüestió en cap moment. Aquest partit ha estat marcat per la tornada de Víctor Claver a les pistes recuperat de les seves molèsties per una dolorosa fasciïtis plantar.

Comença l’espectacle de Mirotic

El matx començava amb un triple de Pau Ribas que no ha intimidat gens a uns blaugranes que han respost de manera prou clara. Cistelles de Nick Calathes i Mirotic per capgirar el marcador. Després d’una nova cistella local, arribava un triple del base de Casselberry per tornar a posar als visitants al davant. Els locals resistien encara fins al punt de ser capaços d’empatar a 7. A partir d’aquí, el duet fantàstic ha continuat matxucant l’anella verda i negra, en el cas de Mirotic no només de forma metafòrica, pel 7-11.

S’estava obrint el forat definitiu a l’electrònic. Renda que es multiplicava immediatament perquè la defensa visitant començava a fer estralls en un atac local que no trobava per on fer mal als blaugranes. Nou punts de Mirotic més tard, tres cistells i un triple, feien que el marge visitant fos ja de nou punts, 11-20. L’únic núvol a l’horitzó pels forasters estava en el seu rebot defensiu que patia força tot i haver començat bé. Un nou triple blaugrana, el tercer en aquest primer quart, ara de Cory Higgins eleva el marge visitant fins als dotze punts, 11-23. Els locals, davant la desesperació del seu tècnic, tan sols afegeixen un punt, Demetrius Jackson, abans que acabi el primer capítol amb un marge pels forasters d’onze punts, 12-23, al marcador.

El Barça juga còmode

Els blaugranes continuaran a bon ritme tant pel que fa a la producció com en les tasques defensives. Malgrat que els problemes en el rebot continuen, no permeten massa alegries a uns locals que no poden evitar que la renda dels visitants continuí creixent. Anoten Pierre Oriola i Adam Hanga abans que arribi un triple de Bolmaro pel 16-30. S’afegeix una cistella de Kyle Kuric abans que un triple de Ferran Bassas doni fe de vida de l’atac local. Un contraatac magistralment acabat per Bolmaro seguit d’un tir lliure de Kuric, per una falta tècnica, més una cistella d’Abrines fan arribar el marge visitant als divuit punts, 19-37.

Els homes de Carles Duran, no poden ni amb la defensa ni amb l’atac d’un equip que està jugant molt còmodament. Quan els locals anoten un parell de cistelles consecutives, el tècnic lituà atura el partit. Però tot i l’aturada, ara els locals poden anotar amb més continuïtat, tot i que un parell de triples, Abrines i Mirotic, més una cistella de Calathes fan tornar els divuit punts de renda blaugrana, 27-45. Renda que reduirà el més brillant dels locals, Bassas, després d’anotar un triple i dos tirs lliures pel 32-45 amb el que s’arriba a la fi de la primera part.

Defensa blaugrana magistral

El tercer quart serà com el que s’ha vist en el primer temps, però corregit i augmentat. Els locals tot i provar-ho insistentment no podran superar la defensa blaugrana pràcticament en els deu minuts de joc. Mentre en atac els homes de Jasikevicius van fent sense aturador. Anota de contraatac Calathes i a continuació arriben un triple i una cistella de Mirotic.

El marge blaugrana va creixent sense que els locals puguin superar a una defensa que com dèiem al començament està fent una master-class. Els locals ho proven de totes les maneres possibles. Ara fan una defensa zonal 1-3-1, però l’alternativa defensiva durarà poc perquè a les primeres de canvi la proposta acaba amb triple d’Hanga. Dos tirs lliures de Kuric més un contraatac de Bolmaro abans que Claver celebri la seva tornada a les pistes amb una cistella i addicional deixen un clar 32-62 al lluminós.

Trenta punts de renda pels forasters. El més important, però, no és l’avantatge del qual es disposa sinó que ho són els 32 punts que tan sols han anotat els locals en gairebé 27 minuts de joc. Per fi l’atac dels de la costa dóna senyals de vida. Jackson anota la primera cistella de la segona part, en aquest cas és un triple pel 35-62. Un tir lliure d’Ante Tomic, augmenta els punts anotats fins al moment pels locals a quatre que seran sis quan després d’un tir lliure transformat per Bolmaro arribi una cistella de Simon Birgander. Dos tirs lliures de Brandon Davies deixen el 38-65 amb el que s’arriba a l’epíleg.

Partit decidit

Amb el matx totalment decidit comencen els darrers deu minuts de joc. Els blaugranes, òbviament, estan pensant en els propers compromisos europeus i s’ho prenen amb un pèl de filosofia. Pot ser que una mica massa perquè descuiden un pèl el treball en defensa i això ho aprofita Bassas per anotar un parell de triples seguits que obliguen el tècnic blaugrana a demanar un temps mort. L’equip es recompon, tant al davant com al darrere.

Dues cistelles d’Abrines posen les coses en el seu punt abans que arribi un triple de Claver que és celebrat i molt per la banqueta visitant. Pau Ribas transforma el seu segon triple.Estava inèdit des del que havia anotat en el primer tir del matx. Serà l’inici d’un parcial pels locals de 7-0 que tallarà Bolmaro, ja dins dels darrers quatre minuts de joc. S’afegeix una cistella de Sergi Martínez, inèdit fins al moment i una cistella d’Artem Pustovyi aconseguint que tots els jugadors blaugranes hagin anotat en el partit d’avui, 55-78.

En els darrers tres minuts de joc, els visitants només anotaran una cistella, Claver. Els locals podran fer set punts els tres darrers,  un triple de Xabi López-Arostegui pel definiu 62-80 amb el qual s’acaba un partit que ha estat força desigual.

@FCBbasket

Estadística