El Barça no pot superar l’Asvel

L’equip blaugrana ha ensopegat, altre cop, amb una pedra anomenada Asvel Villerbaune. L’equip de Lió ha fet valer el seu joc desinhibit i ràpid que com va passar en el matx de la jornada onze de l’Eurolliga disputat a terres franceses, ha portat de corcoll als homes de Saras Jasikevicius que feien la impressió d’haver paït malament els dies de festa dels que han gaudit des del matx amb el Zalgiris.

Fora de to i amb molt desencert pel que fa al tir de dos, el joc blaugrana era massa imprecís per superar a uns francesos que saben molt bé al que juguen. Tot i els entrebancs, els blaugranes han estat capaços de posar-se al davant al marcador en un bon segon període, avantatge que han perdut en el tercer. El problema definitiu s’ha produït des del mateix començament del darrer quart, quan els homes de TJ Parker s’han avançat amb un parell de triples fent impossible la recuperació d’un Barça que volia, però que no trobava prou encert per capgirar el marcador.

Joc molt físic dels francesos

Com hem dit, el matx començava molt igualat però amb un problema greu pels de casa. L’únic que anotava era Nikola Mirotic. Seus eren els primers sis punts blaugranes que només servien per empatar a 6 després que un triple de Norris Cole donés el primer avantatge als gals. Una cistella amb addicional de Moustapha Fall abans que una cistella de Brandon Davies, seguida d’un triple de Mirotic avancés per darrer cop als locals al marcador en el temps que quedava per jugar-se del primer quart, 11-10.

Un dels problemes que patia el Barça era que en el joc interior els forasters eren més forts i això provocava un desequilibri important. Un parell de cistelles visitants sense resposta local tornen a avançar als homes de Parker, que feien una defensa mot enganxosa i agressiva. Anotava Nick Calathes, però la resposta era un triple d’Amine Noua pel 13-17.

El tècnic lituà feia i feia canvis, però fins al final dels primers 10 minuts només arribarien dos punts anotats des de la línia, un de Davies i l’altre de Léo Westermann. Amb quatre punts amunt pels visitants, 15-19, s’arriba a la fi del primer capítol.

Els blaugrana no troben el seu ritme

A l’inici del segon acte, les coses sembla que funcionen bé pels de casa. La pena és que només s’anota de tir lliure. Un parell de Davies, un de Kyle Kuric per falta tècnica al tècnic dels francesos i un altre del pivot de Filadèlfia que serveix per empatar a 19. Una cistella del mateix Davies, molt actiu com es pot comprovar en aquesta fase del matx, serveix per avançar als locals, avantatge que capgira Ismael Bako en anotar un addicional, 21-22.

Rolands Smits torna a capgirar el marcador després de cistella amb rebot ofensiu capturat, però un triple de David Lighty restableix l’avantatge francès, 23-25. Després d’un temps mort, els forasters defensen en zona 2-3 que no durarà molt perquè Kuric transforma un triple, però de nou el malson en forma de cistella i tir addicional de Cole castiga els locals.

Un nou triple de Kuric seguit d’una esmaixada de Pierre Oriola mostra el camí a uns blaugranes que fins al moment no estan trobant el seu ritme de joc habitual. Després d’un temps mort, Davies anota d’esmaixada abans que Calathes falli dos tirs lliures. El de Casselberry es refà anotant el 35-33, però els francesos retallaran la renda local gràcies a un tir lliure de Cole per una falta tècnica assenyalada a Mirotic qui desesperat s’ha esquinçat la samarreta. S’arriba a la fi de la primera part amb els locals dominant 35-34.

El Barça reacciona

La segona part comença, tot i certs problemes dels blaugranes en el rebot defensiu amb Mirotic altre cop endollat. Cinc punts del montenegrí, triple i cistella donen el màxim avantatge als locals, sis punts, 40-34. La resposta francesa serà brutal. Dos triples consecutius, William Howard i Cole, empaten el matx a 40.

Mirotic continua encertat i seus seran els següents cinc punts, altre cop triple i cistella, pel 45-42. Per fi anota algú més que el montenegrí. Ara és Davies qui fa el 47-44, mentre Cory Higgins, mal partit avui del de Danville, transforma només un tir lliure, 48-44. Un triple de Howard deixa en només un punt la renda local fins que Davies transforma un addicional pel 51-47. Bako falla un addicional abans que Adam Hanga anoti un triple que Lighty respondrà també de tres pel 54-54 a manca del darrer període.

Nefast inici de quart

L’inici del darrer quart ha estat nefast per un Barça que feia la impressió de no tenir les idees clares. Incomprensiblement l’atac local s’ha desfet com un terròs de sucre dins del cafè bullent. A més els problemes s’acumulaven al fer Mirotic la seva quarta falta. Tan malament anaven les coses que el tècnic lituà ha de demanar un temps mort que no ha servit perquè l’equip millorés.

Un parell de cistelles visitants avancen als francesos abans que per fi anoti Davies un parell de cistelles que serveixen per empatar a 58. Fins aquí han arribat els blaugranes perquè dos triples consecutius, Cole i Howard, obligaven a Saras a demanar el segon temps mort amb 58-64 al lluminós. Anota Davies, però en defensa les coses no es fan bé.

Higgins sembla despertar en anotar dos tirs lliures i una esmaixada després de contraatac que fan la sensació de revifar als locals, 64-66, però tan sols serà un miratge. Cistella i addicional de Fall més una cistella de Cole i un tir lliure de Lighty fan arribar la renda visitant als vuit punts, 64-72, quan només queden 2.30 de partit.

Davies anota només un tir lliure. Higgins torna a fer quatre punts seguits sense resposta francesa pel 69-72 a tan sols 37 segons per la fi. Saras ja fa estona que està fent canvis d’handbol, Mirotic i Kuric en atac, Smits i Hanga en defensa. Després de temps mort, Cole transforma dos tirs lliures, mentre que l’atac local acaba amb un triple de Mirotic fallat. Qui no falla des de la línia és altre cop Cole pel definitiu 69-76 amb el que s’acaba el partit.

@FCBbasket

Estadística