Seguim guanyant!

El Barça continua sumant els partits de l’EHF Champions League com a victòries. I aquesta ha arribat en els minuts finals del matx quan podia passar de tot. Un parell de gols des dels extrems, primer Blaz Janc i després Àlex Pascual, un parell de bones defenses i una aturada providencial de Kevin Möller han decantat definitivament el matx que els joves jugadors locals volien guanyar. El Celje volia aprofitar les baixes per descans que proposava un equip blaugrana que es presentava a la històrica Dvorana Zlatorog, avui sense l’ambient habitual, amb jugadors del planter entre els jugadors disponibles. De fet han disposat de minuts tant el jove pivot Artur Parera com el porter Jordi González.

Mal inici blaugrana

El matx començava amb un Celje molt ambiciós sabent aprofitar el mal inici blaugrana amb un parell de pilotes perdudes que permetien als locals agafar un marge de dos gols al marcador, 2-0. La defensa local molt dura, tot el contrari de la visitant, rep molt aviat un parell d’exclusions que durant uns segons coincideixen en el temps. Això permet a Domen Makuc, recordem que ha arribat al Barça provinent del Celje, anotar un parell de gols per empatar el matx a 2. Els locals tornaran a agafar els dos d’avantatge gràcies al fet que la defensa blaugrana no està al nivell acostumat. De fet, els homes de Xavi Pascual no surten al contacte i això concedeix tirs molt còmodes que Möller no pot aturar.

L’atac visitant millora en acabar-se les possessions perdudes i això els farà mantenir dos gols per sota al lluminós una bona estona. Makuc continua sent el més efectiu ben acompanyat per Luis Frade des de la línia dels sis metres. Entre els dos faran els primers 7 gols forasters, cinc de Makuc i un parell pel portuguès. Els locals no fallen en els seus atacs sobretot per banda dreta on fan força mal l’extrem Domen Novak i el lateral Ziga Maklar, 9-7. De poc serveix el temps mort que fa poc ha demanat Xavi Pascual, perquè tot i la defensa està millor que al començament, no està ni de bon tros al nivell habitual.

Debut d’Artur Parera

En atac tampoc han començat gaire fins, però un cop s’ha deixat de perdre possessions, sembla que les coses milloren. De fet seran capaços d’encadenar dues bones accions defensives que serveixen per empatar el matx gràcies al tercer gol de Frade i al primer d’avui de Timothy N’Guessan pel 9-9. En el següent atac blaugrana debuta Artur Parera per jugar uns minuts incrustat entre el 6-0 local. El jove del planter en la seva primera jugada s’escapoleix de la defensa obligant que li facin la falta que els àrbitres interpreten correctament com mereixedora d’un llançament des dels set metres. Jure Dolenec ho aprofita i convertirà en l’empat a 10.

Anota Langaro el gol que serveix per empatar a 11. Però en defensa es continua donant massa avantatge als atacants locals i això els permet anotar fins a tres gols més. Arsenije Dragasevic, Veron Nacinovic i Novak enfilen la renda local fins al 14-11. Una exclusió de Dragasevic permet que els gols anotats pels extrems. Mamadou Diocou a la dreta i Aitor Ariño a l’esquerra redueixin la ferida, 14-13. Una aturada de Möller és el precedent de l’empat a 14 que anota Diocou des de l’extrem dret de l’atac visitant. Ara sí que la defensa treballa bé. Malgrat això, l’encert de l’extrem Novak el fa superar al porter blaugrana. Els locals mantindran l’avantatge d’un gol quan s’arriba al descans tot i els que anoten Luka Cindric i Dolenec. 17-16 al marcador.

El Barça capgira el marcador

L’inici de la segona part serà completament diferent. En defensa, els blaugranes surten per totes, fent el que és el seu rendiment habitual. Amb una actitud força agressiva, sense defugir el contacte i amb ajudes permanents, els blaugranes deixen als joves eslovens garratibats. A conseqüència de la millora defensiva, els visitats de manera còmoda fan un parcial 0-3 que capgira el marcador davant uns locals que no s’ho acaben de creure. Un gol de Frade i dos de Langaro han posat al Barça al capdavant en el marcador per primer cop en el partit, 17-19.

El tècnic Tomasz Ocvirk no espera més i quan s’han jugat tan sols 2 minuts 40 segons demana un temps mort per donar un toc d’atenció als seus jugadors. Tot i la pausa, les coses no milloren per l’equip local. No pot ni amb la defensa blaugrana ni en darrera instància amb Möller, mentre que els visitants si que superen a Miljan Vujovic el jove i prometedor porter eslovè. Els gols anotats per Langaro i Diocou eleven el marge foraster fins als quatre gols, 17-21, conformant un parcial 0-5 que com hem dit ha sorprès als locals.

Els homes d’Ocvirk reaccionen de la mà de Nacinovic que trenca la mala ratxa local. Tot i que Langaro pot anotar mantenint els quatre amunt, els eslovens ara tornen a anotar amb regularitat malgrat que la defensa blaugrana treballa bé. Una aturada de Vujovic a xut de Dika Mem fa que els locals disminueixin el seu desavantatge fins als 20-22.

Els locals ara defensen en 5-1 intentant destorbar les combinacions dels rivals. Tot i el canvi defensiu, Cindric que oficia de central per part blaugrana, troba un parell de cops a Cedric Sorhaindo a la línia dels sis metres pel 21-24. El mateix pivot francès no pot amb Vujovic a l’hora de culminar un contraatac que hagués fet arribar la renda visitant als tres gols. En canvi els eslovens aprofitaran el fet que els següents tres atacs dels blaugranes acabin en no res perquè les rematades o van al pal o són aturades per Vujovic.

Surt Jordi Gonzalez a la portería

El tècnic de Gavà decideix donar descans a Möller fent sortir a Jordi González que no pot evitar que un gol de Mlakar empati el matx a 24. L’atac visitant no passa per un bon moment tot i un gol de N’Guessan perquè primer Frade i més tard Dika Mem no poden amb Vujovic. Els barcelonistes que han transformat només un gol en els darrers set llançaments, despertaran després que Mlakar torni a avançar als locals culminant un parcial 5-1 pel 26-25.

Entrem en els darrers 15 minuts de partit. Cindric i Frade anoten per empatar a 27. Xavi Pascual desfà el canvi de porter i fa entrar de nou a Möller. La defensa blaugrana farà dues accions positives que Cindric no aprofitarà en primera instància, en canvi a la segona serà Frade qui faci el 27-28. Ocvirk torna a aturar el matx. Quan el partit es reprèn viurem un duel de defenses. Si Möller atura un xut des dels nou metres, la defensa eslovena bloca un xut de Makuc. La defensa visitant recupera una possessió i ara és Vujovic qui atura un remat de Sorhaindo. Ara la sort s’alia amb els forasters perquè el rebuig del porter local li va a Janc qui des dels sis metres supera a Vujovic pel 27-29 a manca de 9.58 per la fi. Mlakar anota el 28-29 abans que Tadej Mazej sigui exclòs.

La victòria es decanta a favor del Barça

Ni Àlex Pascual ni Janc poden amb Vujovic mentre Möller que ha aturat un llançament anterior, no pot amb el xut de Dragasevic des de l’extrem esquerre. És l’empat a 29. A 5.09 per la fi qui demana temps mort és el tècnic de Gavà. El Celje torna a defensar amb la clàssica 6-0.  Frade no pot amb Vujovic, però la defensa blaugrana no permet que l’atac local ho aprofiti. Quan els blaugranes ataquen es produeix l’exclusió de Mlakar que serà clau. Janc fa el 29-30 abans que la defensa blaugrana torni a recuperar la possessió.

A dos minuts per la fi, Xavi Pascual demana el seu darrer temps mort. Tot i que els eslovens recuperen al seu jugador exclòs, Àlex Pascual anota el que pot ser gol decisiu. De fet els locals perden la concentració en veure que només poden fer una cosa i és esperar que els visitants perdin el partit. Möller atura un xut abans que Janc no pugui amb Vujovic la sort és que el rebuig del porter eslovè surt fora de banda i per tant la possessió és blaugrana. Ara qui no falla és Frade fent el definitiu 29-32, perquè en el darrer atac local, Möller li atura un xut de Nacinovic des dels sis metres.

@FCBhandbol