Nova victòria blaugrana

Una bona primera meitat ha acabat per donar la victòria a l’equip blaugrana en el matx que l’enfrontava amb qui no fa massa era la seva alternativa a liderar l’Asobal. Ara l’equip dirigit per Miguel Ángel Velasco està lluny de les primeres places. Tot i això avui ha presentat batalla sobretot a la segona meitat en la qual i durant força temps portava un parcial favorable fins a acabar els seixanta minuts amb el mateix desavantatge amb el qual s’havia acabat la primera part.

El Barça no comença bé

El matx començava amb un Barça un pèl imprecís, que permetia, tot i una aturada de Gonzalo Pérez de Vargas el titular avui, que els visitants dominessin, lleugerament això si, el marcador. I ho feien gràcies a dos gols anotats per David Cadarso i Agustín Casado i a les errades blaugranes. Per part local era Luka Cindric qui feia el gol, 1-2. Amb Haniel Langaro fallant tot el que provava, els blaugranes depenien de les aturades del porter de Toledo perquè la bretxa al lluminós no es fes més gran. Anotava Dika Mem i després d’una bona acció defensiva, el central croat tornava a anotar per posar al Barça al davant a l’electrònic per primer cop en el matx, 3-2. Era el minut 6.37.

Realment els locals no estaven jugant bé, almenys en aquesta fase del partit. Com era d’esperar, les coses no tardarien a millorar. Ha estat just després de l’empat a tres quan la defensa ha començat a millorar ajudant molt la feina de Gonzalo, qui sota els pals contiua fent de les seves. Per fi els homes de Xavi Pascual es troben força còmodes i entre una cosa i l’altra acabaran per fer un parcial 7-1 que comença a decantar el signe del partit.

La defensa comença a treballar millor

De res li val a Velasco haver demanat temps mort. En aquest parcial té molt a veure la bona actitud defensiva, que recupera un munt de pilotes abans que hagi d’aparèixer l’emergència sota els pals en forma d’aturada de Gonzalo. De nou Thiagus Petrus és el líder defensiu. Si això li sumem els gols d’Àlex Pascual més els que anoten,  primer Dika Mem i més tard Domen Makuc, Jure Dolenec i altre cop Cindric, tindrem l’explicació de com els blaugranes arriben a dominar amb certa comoditat un partit que no estava sent gens fàcil.

Reaccionen per fi els visitants, ara amb un parell de gols d’Eduardo Cadarso perd deixar el marge local en tan sols quatre gols, 10-6. Avantatge que es mantindrà una estona després dels gols de Dolenec i Cindric per part local. Després del 13-8 anotat per Ludovic Fàbregas, Velasco decideix canviar de porter. El brasiler Rangel Luan substitueix al titular Jorge Pérez.

El Barça ja domina el partit

Un llançament des dels set metres per cada equip, Aleix Gómez pels locals i Casado pels visitants, mantenen els cinc de renda pels homes de Xavi Pascual. Renda que es mantindrà amb gols de Raúl Entrerrios i de Domen Sikosek. Fins que els locals, tot i patir l’exclusió de Cedric Sorhaindo, poden anotar des de l’extrem dret on Aleix Gómez supera a Luan un parell de cops, 17-10. Continuen els errors en els visitants que són aprofitats pels homes de Pascual per continuar ampliant la renda fins al 19-11 després dels gols anotats per Makuc i Mem.

De fet, l’atac visitant està totalment fora del partit perquè no poden amb la defensa blaugrana i quan poden llançar es troben amb un Gonzalo immens que els hi nega el gol. El darrer atac blaugrana de la primera meitat acaba amb una falta sobre Mem, que el francès s’encarrega de llançar amb el temps esgotat. El seu xut després de ser desviat per la tanca acaba dins la porteria pel 20-11 amb el que s’arriba al descans.

El Barça torna a sortir fred

La segona meitat començarà si fa o no fa com la primera. Després del gol inicial de Fàbregas, es produiran una bona de sèrie d’errades per part local, tant de passi com de xut, que no permeten que la renda blaugrana s’ampliï. Com a l’inici del matx, els locals es recuperaran del mal inici a base de feina i perseverança. Anota altre cop Fàbregas i també ho fa Aleix Gómez pel 23-12. Marge d’onze gols que tant el francès com el de Sabadell continuaran mantenint amb un parell de gols més per part del pivot al que s’han d’afegir els dos que anota l’extrem, el segon des dels set metres, 25-14.

Després d’una aturada de Gonzalo, Langaro que continua en el seu dia de desencert, no aprofita l’oportunitat que té per augmentar la renda. Curiosament, aquest error en el tir del brasiler marcarà un punt d’inflexió en el matx. Els locals es passaran una bona estona sense anotar res de res. Entre les aturades de Luan, que serà el porter dels visitants en els 30 minuts de la segona meitat, i les pèrdues de pilota, els homes de Pascual no poden mantenir el tipus i la renda aconseguida s’anirà desinflant.

El Logroño ho intenta, però no se’n sortirà

Els gols anotats per Casado, des dels sis metres, deixen el marge local en tan sols set gols 25-18. Estem en el minut tretze d’aquesta segona meitat. Per fi algú desperta per l’equip local. El gol de Luis Frade tranquil·litza el moment, però els visitants insisteixen. Aprofitant un xut blocat a Entrerrios, els homes de Velasco continuen descomptant el marge local. Ara és de sis gols, 26-20, després dels anotats per Sikosek i Miguel Sánchez-Minguillón al culminar un contraatac.

Tot i que sembla que l’avantatge no perilla, el tècnic de Gavà no se’n refia i decideix demanar temps mort. De moment la sagnia s’atura més pels gols que s’anoten que per la millora defensiva. Entre Cindric i Makuc anoten un parell de dianes que mantenen el marge, 28-22.

Gran feina dels porters

Els visitants no es rendeixen i la renda local es mantindrà pels gols que anoten pels de casa Entrerrios i Mem i pels forasters Mario Dorado i Casado. S’entra en una fase de descontrol en atac en el qual destaquen els dos porters que no permeten anotar en un parell de rematades de cadascun dels equips. Qui primer anota és Fàbregas per fer el 32-24.

Estem ja en els darrers vuit minuts de joc i de nou és Velasco qui demana un temps mort. En la represa, les coses continuaran igual. Després d’una aturada de Luan a xut de Makuc, qui anota és Sikosek. Ja porta una bona estona traient profit de les bones passades dels companys que el busquen i el troben a la línia dels sis metres. Anota Cindric i altre cop respon Sikosek pel 34-27. Els gols que anotaran de forma consecutiva sense resposta rival primer Makuc i tot seguit Fàbregas deixen el 36-27.  Gonzalo amb una gran aturada no permet que el marcador es mogui i s’arriba al final del partit.

@FCBhandbol

Estadística