Nova victòria!

Onzena victòria consecutiva del Barça a l’EHF Champions League davant un Zagreb que ha fet un gran partit a diferència del que va fer en el partit de la primera volta al Palau Blaugrana. Els homes de Vlado Sola, tot i ser els últims classificats del grup, han plantat cara durant tot el matx inclús quan el resultat ja feia evident que el partit seria pels homes de Xavi Pascual.

Els visitants han necessitat la seva millor versió en una segona part en la qual els locals s’han trobat amb la possibilitat de lluitar pel triomf. Al final ha quedat en res gràcies a l’entrada de Gonzalo Pérez de Vargas, immens sota els pals en el tram final del partit.

Imprecisions en atac

De fet el matx s’iniciava amb un Barça desconegut. Imprecisos en les passades i poc fiables en el tir, els locals dominaven 4-2 tot i que havia començat anotant Aleix Gómez des dels set metres. Seguidament els blaugranes mantenien la iniciativa en el marcador gràcies a l’encert d’Aitor Ariño, però durava poc, com hem dit, per la poca precisió dels passis. Tres gols consecutius de Nikola Grahovac des de la línia dels sis metres posaven als locals al davant. Els visitants havien de nedar a contracorrent i entre Dika Mem, titular avui, i Luka Cindric podien reduir el marge local a un sol gol abans que un parell d’aturades de Kevin Möller permetessin a Ariño fer el cinquè gol dels blaugranes que servia per empatar el matx.

Els forasters no acabaven d’estar fins en atac i això serà aprofitat pels locals per tornar a avançar-se al lluminós, 7-5, amb gols des dels set metres de Nemanja Obradovic i d’un altre signat per David Mandic. Tot plegat obliga a Xavi Pascual a demanar un temps mort, en el qual demana als seus homes paciència en atac i intensitat en defensa.

Les coses canviaran de cop pels visitants. Quan el joc es reprèn els croats intenten sorprendre l’atac blaugrana al plantejar una defensa que sembla una barreja entre la 5-1 i la 3-2-1. El cert és que serà només pel primer atac. El canvi defensiu no amoïna als blaugranes que anoten gràcies a Ariño des de l’extrem esquerre. Un parell de contraatacs signats per Blaz Janc i Thiagus Petrus capgiren el marcador, 7-8. Ara la defensa blaugrana s’ha convertit en un mur i això fa que el parcial arribi a ser 0-5 després dels gols anotats per Dika Mem i Ludovic Fàbregas, 7-10.

Reacció blaugrana

Ara qui demana temps mort és Sola. La pausa millora l’atac local, però els blaugranes conserven la fórmula per continuar anotant. Ho fan Ariño i Aron Palmarsson per mantenir els tres gols d’avantatge, 9-12. La renda creixerà tot i una exclusió del lateral islandès, després d’un contraatac signat per Haniel Langaro. Els quatre gols de renda els manté Fàbregas, mentre que després d’una aturada de Kevin Möller, el titular avui, un altre gol del pivot francès, la fa arribar als cinc gols, 10-15.

Els locals que han patit una exclusió, en aquest cas de Csaba Leimeter, veuran com fins i tot Möller anota un gol des de la seva àrea aprofitant que els croats juguen sense porter. La renda es mantindrà després del gol anotat per Langaro, 11-17. Els que anoten Mandic i Filip Vistorp, aquest des dels set metres, la redueixen fins a deixar-la en tan sols quatre gols, 13-17. Reaccionen els catalans perquè li comencen a veure les orelles al llop. Un parcial 1-3, amb Àlex Pascual, Cedric Sorhaindo i Raúl Entrerrios de golejadors la tornarà als sis gols, 14-20.

Quan sembla que arribarem amb aquesta còmoda renda a la mitja part, un parell d’atacs que acaben amb dues errades en el xut de Pascual, un fora, l’altre al pal, donen ales als croats que poden reduir la renda visitant fins al 17-20 amb un parcial 3-0 després dels dos gols anotats per Paolo Kraljevic i el convertit per Ivan Laljek. A la porteria croata Todor Jandric entra per Matej Asanin. Tot i el canvi a la porteria croata, Entrerrios anota abans que Laljek faci el mateix deixant el 18-21 amb el que s’arriba al descans.

El Zagreb empata el partit

L’inici de la segona part, que comença sense canvis a la porteria blaugrana mentre que Asanin torna a ser el porter dels croats, no és gens favorable pels forasters. Tot i que Janc anota de contraatac, els locals són capaços d’empatar el matx a 23 després d’un parcial 5-2, gràcies, altre cop, als gols que anota Grahovac des dels sis metres. Com al principi del partit, els homes de Xavi Pascual tornen a ser imprecisos en el passi i poc incisius en atac. De fet l’únic blaugrana que anota en aquests primers minuts és Janc, tres gols en gairebé vuit minuts de joc, però que no serveixen per impedir que el matx, com hem dit, s’arribi a empatar.

Un xut de Dika Mem que surt fora els hi dóna als homes de Sola la possibilitat de capgirar el marcador, però Möller ho evita amb una aturada providencial. Una rematada innocent de Donam Makuc torna a oferir als croats la possessió per avançar-se al marcador. Aquest cop serà la defensa blaugrana la que recuperi la possessió. Això permet a Janc a fer el tercer gol al qual ens referíem abans, pel 23-24. Les dues oportunitats que han tingut els locals per avançar-se i que han malbaratat, aconsellen a Sola a demanar un temps mort. A la represa un gol de Kraljevic empata el matx a 24.

Després d’una pilota perduda per Makuc, els locals disposaran, per tercer cop consecutiu, de la possessió per avançar-se. Aquest cop va de debò perquè tenen un set metres a favor que ha de llançar l’infal·lible fins ara Vistorop. Gonzalo, que ja havia entrat a la primera meitat per intentar, sense èxit, aturar un parell de set metres al mateix Vistorop, substitueix a Möller. Aquest cop el de Toledo li guanya la partida al jugador local.

Arriba l’onzena victòria a l’EHF!

Sola conscient que cal fer quelcom ordena ara defensar en 5-1. L’atac blaugrana, però continua a la seva. Makuc anotarà per dos cops, el segon de contraatac, aconseguint que d’un possible 25-24, es passi a un real 24-27 a poc més de 15 minuts per la fi. Xavi Pascual aprofita l’avinentesa i deixa a Gonzalo sota els pals de la porteria blaugrana. Anoten els locals, amb Vistorop des dels set metres, però fa el mateix Fàbregas per dos cops en un intercanvi de gols pel 26-29.

Amb la tornada a pista de Petrus que havia estat exclòs en el set metres que havia aturat Gonzalo, la defensa torna a funcionar. Això permet que el gol anotat per Ariño incrementi el marge fins als quatre gols, 26-30. El marge es mantindrà després d’un gol de Palmarsson. Però els catalans en volen més perquè no se’n refien els croats. I els gols que anoten altre cop Palmarsson i Cindric fan arribar l’avantatge blaugrana als cinc gols, 28-33. Marge que manté Aleix Gómez des dels set metres.

Vist que no li ha funcionat gaire bé l’alternativa defensiva, Sola ordena tornar a defensar amb 6-0. Opció que aprofita Cindric per fer el 30-36 a menys de cinc minuts per la fi. Sola demana un altre temps mort tot i que és conscient que no els hi queda temps per intentar una remuntada. Com ha fet a la primera meitat torna a canviar de porter, Jandric per Asanin. L’exclusió de Dolenec li facilita una mica les coses. Els locals anoten abans de tornar a la defensa 5-1, que Dika Mem supera amb comoditat per fer el darrer gol foraster31-37. Anoten els locals per dos cops mentre que les rematades de Cindric i Aleix Gómez no són encertades i el matx acaba amb el 33-37 final.

@FCBhandbol