El Barça avança amb pas ferm

Una segona part quasi perfecta ha permès al Barça aconseguir la victòria davant el segon classificat del grup B de l’EHF Champions League i de retruc quedar-se a un pas de segellar el primer lloc del grup. La visita del Veszprem estava marcada en vermell pels jugadors blaugranes, sobretot després de la victòria aconseguida la setmana passada en terres hongareses.

Els deixebles del català David Davis de segur que volien reivindicar-se com també fer un pas de gegant per assegurar-se si més no la segona plaça del grup. I així ha estat en la primera meitat en la qual tot i que els catalans aconseguien una renda de quatre gols, els visitants no es donaven per vençuts. Però els homes de Xavi Pascual gràcies a una impressionant defensa, dirigida pel mariscal de camp Thiagus Petrus, fantàstic el partit jugat pel brasiler, han emmanillat prou l’atac del rival i això els ha donat l’opció d’aconseguir un marge suficient que feia impossible una nova revifada hongaresa.

Igualtat a la pista

Des de l’inici del partit s’ha comprovat que l’equip blaugrana hauria de treballar de valent si volia emportar-se una nova victòria. Una aturada de Gonzalo Pérez de Vargas permet que Cedric Sorhaindo avanci als locals amb una joia des dels sis metres. Responien de forma immediata els visitants de la mà d’un encertat Nikolaj Markussen qui anotava des del seu costat dèbil.

Els locals s’escapen fins als dos gols de marge gràcies als anotats per Aron Palmarsson i de nou Sorhaindo, 3-1. Gonzalo continuava aturant llançaments mentre que Rodrigo Corrales, també ho feia a un tir de Jure Dolenec. Anotaven els visitants abans que Aitor Ariño fes el 4-2. Els homes de Davis mantenien el tipus gràcies als remats de Danil Shishkarev i Jorge Maqueda, per empatar el matx a 4.

Amb el partit empatat, els locals mantenien la iniciativa amb gol d’Aleix Gómez, però els visitants eren capaços de capgirar la tendència aprofitant un parell de pilotes perdudes que permeten que un gol de Shishkarev posi al Veszprem al davant al marcador, 5-6. Això ha durat poc perquè entre una bona defensa blaugrana i l’oportunisme de Dolenec en atac anotant dos gols consecutius es tornaven a avançar els locals, 7-6. Cindric, qui havia estavellat un xut al pal en l’atac anterior, aprofita una aturada de Gonzalo per fer el 8-7.

Per davant al marcador

Com es pot comprovar per la marxa del marcador, el matx estava sent molt igualat. Els visitants troben en Rogerio Moraes una via de producció que els permet empatar a 8. Els següents atacs d’ambdós conjunts seran improductius gràcies a la feina des porters. Davis demana un temps mort per intentar millorar el joc del seu equip. Però els seus jugadors es trobaran al davant un immens Gonzalo, ben acompanyat per la seva defensa, es converteix en un mur infranquejable durant una bona estona. Això acabarà tenint repercussió al marcador, ja que els gols anotats per Haniel Langaro i Ariño estiren la renda local fins als tres gols, 11-8.

Els homes de Xavi Pascual no aprofitaran l’exclusió de Khaled Omar per augmentar la renda al lluminós i això obliga al tècnic de Gavà a demanar temps mort. Després d’un gol de Dejan Manaskov, els que anoten Ludovic Fàbregas i Dika Mem, qui tornava a les pistes després de la lesió patida al mundial d’Egipte, fan arribar l’avantatge local als quatre gols, 13-9. Avantatge que sembla ser definitiu, però aquesta sensació no es corrobora a la realitat.

El partit es torna a igualar

La defensa hongaresa augmenta el seu esforç i durant uns minuts aturen la producció local. Ni des dels set metres anoten els locals en aturar-ne dos en Corrales. En canvi els gols que anoten Moraes, Markussen i per dos cops Kentin Mahe, tornen a empatar el matx ara a 13. Han estat gairebé sis minuts en els quals els homes de Xavi Pascual no han pogut anotar res de res.

En aquest moment clau, serà Raúl Entrerrios qui desfaci el garbuix local. Una rematada seva aturada per Corrales el permet aconseguir el rebot i al segon esforç si pot batre al porter visitant. Empata Moraes abans que una nova aturada de Corrales a xut d’Entrerrios precedeixi a un gol d’Omar. Quan sembla que els primers trenta minuts acabaran amb avantatge visitant, Aleix Gómez disposa d’un set metres amb el temps de joc exhaurit. Tot i haver fallat en l’oportunitat anterior, aquest cop el de Sabadell transforma el llançament per enviar als equips als vestidors amb empat a 15 al marcador.

El Barça agafa distància

A la represa les coses continuaran igual. El Barça és qui manté la iniciativa al marcador gràcies a l’encert de Palmarsson, per dos cops, Dolenec i Fàbregas, 19-18. Una bona defensa liderada per Petrus li dóna l’oportunitat a Aitor Ariño de fer, gràcies a un contraatac, el 20-18. A partir d’aquí, els locals saben aprofitar un cert cansament dels visitants, amb menys rotacions que els locals, per donar el cop que, ara si, serà pràcticament definitiu. Aleix Gómez transforma dos set metres consecutius per ampliar la renda dels blaugranes fins als quatre gols, 22-18.

Després d’un gol de Mate Lékai els homes de Xavi Pascual donen una altra estirada al marcador. Aleix Gómez anota després que els xuts d’Entrerrios i Sorhaindo fossin aturats per Corrales i el mateix fa Ariño des del seu cau a l’extrem esquerre després d’una nova aurada d’un magnífic Gonzalo, 24-19 en el minut 40.40 de partit. Davis no té altre remei que tallar el partit amb un temps mort. Reaccionen els seus homes en atac. En defensa no poden evitar que Palmarsson i un nou set metres d’un Aleix, a qui no li importa el fet que els hongaresos canviïn de porter, Vladimi Cupara entra per Corrales per únic cop en els seixanta minuts, mantingui la renda en els cinc gols, 26-21.

El mariscal de camp Thiagus Petrus

Una aturada de Corrales a xut de Langaro és el motiu pel qual la renda local disminueix una mica pels gols de Maqueda i Lékai, 27-23, després d’un gol d’un persistent Langaro. En les dues següents jugades Petrus s’encarrega de desbaratar els atacs hongaresos i això permet que el gol de contraatac anotat per Àlex Pascual faci tornar els cinc gols de renda, 28-23, en el minut 47.55.

Estem en el tram final del matx i ara el cansament dels homes de Davis és molt evident. Anota Moraes abans que els dos extrems blaugranes continuïn castigant a Corrales, 30-24. Els sis gols de marge aconseguits pels blaugranes recomanen a Davis a demanar el seu darrer temps mort. Anota Omar, abans que primer la defensa visitant i després Corrales evitin el gol en dos xuts de Palmarsson. Quan sembla que el marge local continuarà decreixent, apareix Gonzalo per evitar-ho.

En el següent atac blaugrana qui no falla ara és Palmarsson pel 31-25, quan queden vuit minuts per la fi. Aleix Gómez manté l’avantatge després de dos gols, un de contraatac i l’altre des dels set metres, 33-27. Àlex Pascual aprofita que el Veszprem juga sense porter per l’exclusió de Moraes, per fer el 34-27 a menys de quatre minuts per la fi. Amb el Veszprem sense gaire esma en defensa i amb poc oxigen, els darrers quatre minuts seran un intercanvi de gols que lògicament afavoreixen als locals que són els que manen a l’electrònic. Palmarsson, Cindric i Fàbregas anoten pels locals, mentre Markussen dos gols de Moraes des dels sis metres fan el definitiu 37-30 amb el que acaba el partit. Desena victòria consecutiva que deixa a tocar primera posició del grup B.

@FCBhandbol