Victòria a Miribilla

Un magnífic tercer quart ha estat suficient per al Barça per aconseguir una nova victòria a l’ACB, aquest cop a Miribilla davant el Bilbao Basket d’Àlex Mumbrú. Efectivament, els blaugranes que tot i fer en conjunt un bon partit, no havien començat gens bé, han estat capaços de redreçar la situació en els minuts finals del primer període per no perdre la iniciativa en el marcador en tot el segon.

Ja en el tercer una explosió en l’atac acompanyada d’una bona defensa amb control total del rebot defensiu els ha permès arribar a disposar d’un avantatge prou ample, 24 punts, per afrontar sense patiment els darrers 10 minuts de joc.

Sortida freda del blaugrana

Com hem dit el, matx no girava rodó pels forasters a l’inici del matx. Els locals sortien amb intensitat mentre que els homes de Jasikevicius ho feien amb el fre de mà posat. De fet, les jugades no s’arribaven a completar amb massa èxit per una mala direcció de Nick Calathes que en aquests minuts de partit estava desconegut. Tan sols les accions individuals de Nikola Mirotic i un ganxo d’Artem Pustovyi donaven fe de vida d’un equip que defensava amb la mirada.

Un triple d’Arnoldas Kulboka fa arribar el resultat al 9-4 i el tècnic lituà decideix després d’un altre atac malbaratat pels seus i una nova cistella local demanar temps mor per aturar el desgavell. Els blaugranes surten del temps mort amb les coses clares. Milloren en defensa mentre que els atacs ara si que tenen sentit.

Reacció culé

Dos tirs lliures d’Adam Hanga, un triple de Leandro Bomaro i una cistella de Brandon Davies, serveixen per arribar a empatar el partit a 11. Un nou rebot defensiu és el precedent a un triple de Mirotic que significa el primer avantatge blaugrana des de l’inici del partit, 11-14. Responen els locals aprofitant el bon partit que està fent Ondrej Balvin a les dues pintures, però els forasters ara no perden la davantera al lluminós perquè s’escarrassen en atac.

Un alley-hoop d’Hanga a passi de Léo Westermann seguit de dues cistelles de Davies i de dos tirs lliures de Mirotic permeten als catalans arribar a dominar de 7, 15-22. Després de cistella local un triple de Rolands Smits estira la renda visitant fins als 8 punts. Els locals, però, són capaços de redreçar les coses i amb una cistella final de Jaylon Brown deixen en només dos punts la renda blaugrana, 25-23, quan s’arriba a la fi del primer capítol.

Apareix Kuric

Els blaugranes que com hem vist s’han recuperat d’un mal inici, continuen jugant bé al començament del segon període. Dues jugades de tres punts, cistella i addicional de Smits i triple d’Hanga tornen a elevar l’avantatge dels visitants, 23-31. Respon amb un triple impossible Jonathan Rousselle abans que primer Pierre Oriola i més tard un tir lliure de Mirotic facin tornar la renda visitant als 8 punts, 26-34.

Kyle Kuric, inèdit fins al moment, anota un tir lliure per falta tècnica assenyalada a Mumbrú, 26-35. Altre cop Rousselle donarà vida a l’atac local amb un segon triple que com el primer sembla impossible que entri, però aquest triple no deixa de ser una flor en mig del desert, perquè els visitants continuen atacant amb criteri.

Anoten Calathes i Sergi Martínez aquest de contraatac amb Mirotic afegint al compte un altre tir lliure per mantenir els nou punts de renda, 31-40. Després de cistella local, un triple de Kuric fa arribar la renda blaugrana als 10 punts, però quatre punts seguits dels locals aconsellen a Saras a demanar temps mort. A una espectacular esmaixada de Bolmaro li segueix una cistella de Jaroslav Zyslowski deixant el marge dels blaugranes en sis punts, 39-45, al final dels primers 20 minuts.

El tercer quart decideix el partit

La segona part comença amb un altre triple de Rousselle, fins al moment en porta 3 de 3, però els visitants ni s’immutaran. Dos tirs lliures d’Hanga i un triple de Mirotic són el precedent dels minuts Davies. El de Filadèlfia, com acostuma a fer, tindrà el seu moment de protagonisme tot seguit. Agafant amb èxit la responsabilitat en atac ell s’encarrega de finalitzar les següents tres jugades en atac dels blaugranes. Els seus sis punts consecutius serveixen per consolidar els 10 punts de renda, 46-56.

Al darrere les coses s’estan fent molt bé i això permet que el marge blaugrana continuï augmentant. Anota Hanga i de contraatac ho fa Kuric. El d’Evansville insisteix i de contraatac fa el 46-64. Una impressionant esmaixada de Bolmaro, ple de confiança, fa arribar la renda dels blaugranes als vint punts, 46-66.

Per fi desperta l’atac local i ho fa amb un triple de Kulboka, però una nova esmaixada, ara de Smits, i una cistella de Calathes augmenten la renda forastera fins als vint-i-un punts, 49-70. Anoten els locals, però els visitants encara no en tenen prou. El base de Casselberry tindrà un final de període espectacular. Primer dibuixant un alley-hoop que culminarà Sergi Martínez, i tot seguit sobre la botzina convertint un triple pel 51-75 amb el que s’arriba a l’epíleg.

Minuts per Brancou Badio

Amb el matx gairebé decidit, les coses es continuen fent bé en defensa on es tanca el rebot defensiu. Un tir lliure de Calathes, un ganxo de Pustovyi i una cistella de Westermann augmenten lleugerament un avantatge que arribarà als vint-i-sis punts, 57-83, després d’un triple de Sergi Martínez.

És el moment en el qual el tècnic lituà dóna el partit per acabat fent entrar a Brancou Badio per donar-li minuts. A partir d’aquí la defensa blaugrana baixa la intensitat i això permetrà que els locals maquillin lleugerament el seu marcador.

En atac, Pustovyi falla un addicional abans que a un triple de Zyslowski el segueixin dos tirs lliures fallats per Davies que són el precedent a un triple del jove Badio que fa aixecar a tota la banqueta blaugrana. Davies es refà dels dos errors des de la línia anotant-ne ara els dos que prova. La darrera anotació del partit serà un triple de Kulboka per segellar el definitiu, 73-90 amb el que acaba el matx.

@FCBbasket

Estadística