Invictes!

En partit corresponent a la jornada cinc de l’EHF Champions League, el Barça de Fernando Barbeito, per la baixa per problemes personals del primer entrenador Xavi Pascual, ha aconseguit una nova victòria que el manté invicte i en primera posició del grup B de la competició. La victòria aconseguida a la Veszprem Arena té un valor doble perquè l’equip hongarès és el segon classificat del grup.

Els blaugranes, tot i les baixes, han fet una primera part excepcional obligant als locals a fer un esforç monumental per redreçar la situació. Els homes de David Davis han estat capaços d’empatar el marcador en el tram final del matx, però un parcial final favorable als visitants de 2-5 els ha acabat de donar una victòria totalment merescuda.

La primera part comença bé

El matx començava amb un Veszprem molt actiu que els permetia començar manant al lluminós amb un gol d’un exblaugrana, Jorge Maqueda, però els forasters responien immediatament. Un gol d’Aron Palmarsson seguit d’una bona defensa amb contraatac signat per l’Aleix Gómez posava al davant als forasters. S’ha entrat en una fase d’intercanvi de gols, amb el mateix Palmarsson i Luca Cindric, qui actuava de central, anotant pels visitants fins que després d’un llançament des dels set metes de Jure Dolenec, els homes de Barbeito aconseguien posar-se al davant de dos gols, 4-6 després de l’anotat pel portuguès Luis Frade. Una aturada de Gonzalo Pérez de Vargas, la tercera des de la sacada inicial, és l’antesala del 4-7 que transforma el mateix Frade.

David Davis, qui li comença a veure les orelles al llop, demana un temps mort. La pausa funciona perfectament i els seus homes són capaços de retallar la renda rival gràcies al gol que anota Vuko Borozan. Torna a anotar Palmarsson pel 5-8. Malgrat els tres gols de marge, els locals són capaços de tornar a retallar el desavantatge. Gonzalo atura un set metres però el rebuig del porter li cau a les mans del mateix Dejan Manaskov, qui ara si anota. Un altre gol de Borozan posa el 7-8 al marcador. Cindric anota i el mateix torna a fer Borozan amb una altra canonada des dels nou metres.

Gonzalo, un luxe de porter

Tot i que els xuts que proven Aleix Gómez i Raúl Entrerrios no superen Rodrigo Corrales, el porter dels locals, una aturada de Gonzalo i una posterior recuperació defensiva permetrà a Aleix Gómez anotar el 8-10. Amb un Gonzalo excels, aturarà els dos següents xuts dels hongaresos, els gols que transformen Dolenec, des dels set metres, i Domen Makuc permeten ampliar la renda blaugrana fins els quatre gols, 8-12. Una renda que augmentarà encara més després d’un altre contraatac que transforma Aitor Ariño.

De nou Davis ha de tallar el partit. En el temps mort, ordena el canvi de porter, Vladimir Cupara entra per Corrales. Anoten els locals abans que Gonzalo aturi un xut que permet que el gol que anota Aleix Gómez faci tornar l’avantatge blaugrana als cinc gols, 9-14. Avantatge que es manté després d’un gol de Ludovic Fàbregas, tot just abans que torni a créixer després d’una aturada de Gonzalo en un set metres de Manaskov. Dolenec si que transforma el set metres que llança pel 10-16. El marge de sis gols es mantindrà gràcies als dos anotats pel brasiler Haniel Longaro pel 12-18.

A partir d’aquí, els atacs blaugranes seran més espessos. Per part local apareix Omar Yahia en atac mentre que Cupara els hi posa als visitants les coses complicades si volen superar-lo. Anota Manuel Strlek abans que Barbeito demani un temps mort. L’atac dissenyat acaba amb gol de Dolenec abans que per part local Nikolaj Markussen faci el mateix pel 15-19 amb el que els dos equips marxen als vestidors.

Es torna a igualar el partit

Sense canvis a les porteries, Gonzalo pels blaugranes, Cupara pels locals, comença la segona meitat. Els hongaresos aprofiten que els blaugranes estan jugant sense porter, per l’exclusió patida per Dolenec a les acaballes del primer temps, per fer un gol pel 16-19. Els visitants fallaran un parell de xuts, Palmarsson i Cindric, abans que una aturada de Gonzalo permeti que un gol de Cindric torni a elevar la renda blaugrana. El mateix central croat serà qui culmini un contraatac foraster pel 16-21.

De nou entrem en una fase d’intercanvi de gols amb Palmarsson fent els gols dels blaugranes pel 18-23. Dolenec falla un set metres, abans que un gol anotat per Gasper Marguc redueixi el marge culer. Marge que torna als sis gols després del set metres anotat per Aleix Gómez i a un gol de Palmarsson pel 19-25. Als locals se’ls comença a acabar el temps i augmenten la intensitat defensiva. Entre Maqueda i Mate Lékai retallen en tres gols la renda blaugrana perquè els homes de Barbeito no poden superar la bona defensa local. Una aturada de Gonzalo és com aigua de maig. I més quan anota Aleix Gómez des del seu cau a la dreta el 22-26. Els locals, però, ho continuen intentant. Anoten Manaskov i Andreas Nilsson obligant el tècnic blaugrana a aturar el joc.

L’avantatge dels visitants es mantindrà una estona gràcies als gols anotats per Dolenec i Aleix Gómez. Però els homes de Davis mostren una gran determinació que els permet aturar un parell d’atacs dels forasters per deixar en només un gol el marge blaugrana, 27-28 després d’un contraatac signat per Manaskov. Un set metres transformat per Aleix Gómez, quina sang freda la seva, precedeix a un canvi defensiu dels blaugranes que ara defensen tan profund que sembla una defensa 3-3 més que una 6-0. El canvi defensiu de moment sorprèn els locals que veuen com el gol que anota Fàbregas torna a donar oxigen als seus companys, 28-30.

Aleix no perdona

Els locals amb un jugador menys per exclusió de Borozan, obliguen a Gonzalo a fer una altra aturada que permet a Aleix Gómez, increïble el partit del de Sabadell, fer el 28-31 quan estem a punt d’entrar en els darrers 10 minuts de partit. Cupara aturarà els xuts que proven primer Aleix Gómez i posteriorment Cindric. Aquestes aturades propicien que els gols anotats per Manaskov i Kentin Mahé empatin el matx a 31 quan queden menys de vuit minuts per la fi. Amb els locals crescuts, la prodigiosa mà esquerra d’Aleix Gómez li permet superar magistralment a Cupara en un set metres. Torna a anotar Manaskov fent el mateix Cindric pel 32-33 a menys de sis minuts per la fi.

Ara estem en un moment on cada xut val mig partit. La iniciativa al marcador és blaugrana i això sempre és un avantatge. Gonzalo li atura un xut a Mahé i en l’atac blaugrana serà Fàbregas qui anoti el 32-34 a cinc minuts del final. La seqüència es repetirà, aturada de Gonzalo i gol de Fàbregas pel 32-35. Ara Mahé si que supera Gonzalo, però Dolenec tranquil·litza la situació al fer el 33-36 a menys de quatre minuts per la fi.

Els locals que ja van a la desesperada, no poden amb Gonzalo tot i provar-ho dos cops amb xuts de Mahé i Manaskov. Aleix Gómez anota un set metres pel 33-37 a 1 minut per la fi. El darrer gol del matx l’anota Borozan. Gran victòria d’un Barça intens i efectiu que ha merescut folgadament la victòria.