Un malson anomenat Larkin

El Barça no ha pogut continuar la seva ratxa de victòries a l’Eurolliga davant un Anadolu Efes que ha aprofitat el mal percentatge en el tir de dos i les llacunes defensives d’un equip que no ha trobat el seu ritme en cap moment del matx. De fet, excepte en un parell d’ocasions en el que el marcador s’ha igualat, els locals han anat a remolc de l’equip turc que dominava el ritme de joc sense que els homes de Jasikevicius trobessin la manera d’emmanillar un atac que era capaç de portar de corcoll a la defensa barcelonista. Malgrat la derrota, l’equip blaugrana continua sent el líder de la competició.

L’atac dels turcs, un mal de cap

Com hem dit, ja des del salt inicial, els turcs es posaven al davant al lluminós. Després d’una jugada errada per cada equip, el triple de Vasilije Micic marcava el camí dels visitants. Per part blaugrana qui responia a les cistelles rivals era un immens Nikola Mirotic qui amb dos triples i una cistella minimitzava els danys que provocava un atac al qual la defensa blaugrana no podia controlar, 8-9.

Entre un cop de palmell de Pierre Oriola i una cistella amb addicional de Cory Higgins es continuava la persecució dels visitants que tallaven la defensa local amb la mateixa facilitat com el ganivet travessa la mantega temperada. Adam Hanga fallava un addicional i això penalitzava als blaugranes, 15-19. El rebot defensiu local que fins aleshores tenia força problemes millora de mica en mica, però els rivals continuen manant al lluminós.

Un triple de l’hongarès volador torna a ajustar el marge turc, 18-20, moment en el qual entra en el partit Shane Larkin, el malson otomà. Mentre els visitants van fent, els locals són incapaços de mantenir la regularitat en atac. Un triple de Rodrigue Beaubois fa arribar l’avantatge dels visitants als set punts, 18-25, amb Jasikevicius buscant solucions. Una esmaixada després de rebot ofensiu d’Artem Pustovyi permet mantenir les coses mínimament sota control, però la iniciativa és turca. Dos tirs lliures d’Higgins serveixen per mantenir els cinc punts de desavantatge amb els que s’arriba al fi del capítol, 22-27.

Els blaugrana reaccionen

Les coses seguiran igual a l’inici del segon període. Tot i que els locals tenen una nit fantàstica en el tir de tres, acabaran amb 11 de 17 (un increïble 64,7% d’encert), ara anota Kyle Kuric pel 25-27, els visitants se l’empesquen per anotar gràcies a un atac molt mòbil que els permet continuar anotant de dos amb molt bons percentatges.

Després que s’assenyalin una tècnica a cada entrenador, arriba un tir lliure transformat per Rolands Smits al qual li seguirà un triple de Larkin pel 26-32. L’atac turc provoca un cert pànic a la defensa local on els pivots s’han carregat molt aviat de faltes personals. Anota Kuric, però ara serà un vell conegut, Chris Singleton qui transformi un triple pel 28-36. Fa la sensació que és igual el que facis que sempre hi ha una resposta otomana.

Anoten Kuric i Smits, però l’únic que es fa és intercanviar cistelles que afavoreix a un Efes que està fent les coses amb força sentit. Tres tirs lliures transformats per Singleton fan arribar la renda forastera als nou punts, 32-41. Anota Oriola i altra volta arriba la resposta turca en forma de triple de Singleton, 34-44. Els d’Ataman ja guanyen de 10 i sembla que ho han fet sense necessitar fer res d’altre món.

Els locals reaccionen de la mà de les estrelles. Calathes anota un triple i Mirotic un tir lliure, per deixar el marge visitant en sis punts, 38-44. Marge que es mantindrà gràcies a dos tirs lliures i una cistella de Davies, 42-48. Mirotic culmina un contraatac per reduir a només quatre punts el marge turc. Això obliga el tècnic visitant a demanar un temps mort.

Una cistella amb addicional transformats per Davies redueix encara més la renda forastera abans que li respongui Micic també amb addicional inclòs. Queden 2 segons quan els locals treuen de fons. A 1 segon per la fi de la primera meitat, Davies abans de creuar la línia de mitja pista fa un llançament impossible que es converteix en un triple inversemblant pel 50-53 a la mitja part.

L’atac blaugrana s’encalla

La segona part comença amb un Barça ferm en defensa i millorant pel que fa al rebot defensiu. Tot i una cistella de Davies, els turcs augmenten lleugerament el seu avantatge després de l’inevitable triple de Larkin, 52-56. Fruit de la millora defensiva local, el marcador d’estreta perquè una cistella amb addicional de Mirotic permet deixar en un sol punt el marge visitant. Tornen a anotar els turcs tot just abans que una nova cistella de Mirotic empati el matx a 58.

En defensa no es concedeix pràcticament res, però ara el problema estarà al davant on l’equip ho passarà malament quan intenta superar la defensa otomana. Els que primer desfan l’empat són els turcs obligant a Jasikevicius a demanar un temps mort. L’atac blaugrana no reacciona i una cistella i addicional del malson de Larkin eleva el marge visitant als nou punts, 58-67.

Un triple de Mirotic retalla l’avantatge turc, abans que arribi als deu punts tot i que Micic falla el tir addicional, 61-71. De nou els locals s’encallen en atac i en els 1.24 que queden pel final del quart només arriben per part local una cistella i dos tirs lliures transformats per Higgins pel 65-72 amb el que s’arriba al darrer període.

Final ajustat que cau de la banda dels turcs

L’inici del darrer capítol és lamentable per un equip que vol remuntar un resultat desfavorable. L’atac és un desgavell monumental amb errades incomprensibles i amb tirs fora de rang. Els visitants anoten quatre punts que els donen onze punts de renda, 65-76. El problema dels blaugranes no està al darrere sinó que recau en un atac que ara mateix està sense idees. Quan per fi anoten, una cistella després de rebot ofensiu d’Oriola, han passat gairebé 5 minuts del quart.

Un triple de Larkin sembla la sentència, 67-80, però de cop l’equip reacciona. Un triple de Calathes, curiosament avui el de Casselberry no encertarà de dos, 0 de 5, en canvi està excels en el triple, 3 de 4, seguit de tres tirs lliures de Mirotic, un triple d’Higgins i una cistella de Davies deixen en sis punts, 78-84, la renda turca a manca de 1.20 per la fi.

Micic transforma dos tirs lliures abans que un altre triple de Calathes i un d’anotat per Léo Westermann, ajustin el marcador fins a deixar l’avantatge visitant en només dos punts, 84-86. L’única i important pega és que tan sols queden 17 segons de partit. Micic no falla des de la línia amb Mirotic anotant, a cinc segons per la fi, després de rebot ofensiu, 86-88.

A 2 segons per la fi, Davies ha de marxar per les cinc faltes després de la feta sobre Sertac Sanli qui falla el primer tir lliure i llançar a fallar el segon perquè el temps s’esmicoli en la lluita pel rebot. I efectivament el matx s’acaba sense que el Barça pugui evitar la seva setena desfeta de la competició.

@FCBbasket

Estadística