Nick Calathes imparteix un clínic de com portar un equip

En una nova modèlica utilització dels recursos a l’abast per part de Saras Jasikevicius, el Barça s’han endut la victòria de la seva visita a Khimki. El partit, tot i que l’equip local no sembla passar per un bon moment, tenia les seves dificultats. Els blaugranes, amb paciència i determinació, han aconseguit no obsessionar-se amb la feina d’Alexey Shved,sens dubte l’estrella dels russos. D’altra banda, han estat capaços de dominar el rebot a les dues pintures, fet que ha estat clau per aconseguir la victòria. La millor mostra del que diem la podem trobar en els primers minuts del matx.

Equip compacte

Els tres primers llançaments dels locals, els tres des de més enllà de la línia situada als 6,75 han estat reeixits. Tant Egor Vialtsev, com Shved o el mateix Devin Booker, transformaven els seus llançaments per un 9-2. L’únic que havia encertat per part blaugrana era Rolands Smits, ja que Àlex Abrines havia fallat el triple que havia provat. Davant aquest desplegament ofensiu, als visitants només els hi quedava l’alternativa de jugar amb paciència, calia millorar en defensa i en atac buscar bones posicions de tir.

La cosa comença a canviar quan després de defensar bé un parell de jugades, la punteria en atac apareix. Smits anota un tir lliure, mentre que l’aler mallorquí anotarà dos triples seguits, sent Cory Higgins qui a continuació culmina un contraatac per posar als seus al davant al lluminós, 9-10. S’ha superat amb nota la primera embranzida local. Rimas Kurtinaitis ha de demanar temps mort perquè veu amb preocupació el desconcert que hi ha a les seves files.

El domini del rebot té premi

Anoten els locals amb resposta altre cop d’Higgins abans d’un nou triple de Booker pel 15-12. El control del rebot defensiu està sent clau en aquests minuts, i ho serà encara més en el que queda de partit. Pierre Oriola anota abans que Shved torni a demostrar que és un tirador excepcional amb un nou triple mentre que la resposta  blaugrana serà molt més coral. Cistella de Nick Calathes que a més està donant una lliçó de com es dirigeix a un equip a pista, seguit d’un punt de tir lliure del pivot targarí per deixar les coses molt ajustades, 18-17.

L’empat al marcador arriba quan és Kyle Kuric qui anota un triple demostrant que els d’Indiana també en saben de tirar. Després d’un tir lliure anotat pels locals, arriba un triple d’Errick McCollum per donar quatre punts de renda als russos, 24-20. Una cistella de Kuric i un tir lliure d’Artem Pustovyi redueixen la renda local a un sol punt abans de la darrera cistella dels homes de Kurtinaitis en el primer quart que un triple de Kuric neutralitza, 26-26. Resultat amb el que s’arriba al final del quart perquè una cistella final del d’Evansville després de ser revisada es considera fora de temps.

El Barça comença a obrir forat al marcador

El segon capítol comença amb un Kuric força encertat. Dos triples seus desestabilitzen als locals que només han aconseguit anotar una cistella de Jordan Mickey. Amb 28-32 i després de tan sols 1 minut 33 segons de joc del segon període, Kurtinaitis ha de demanar un temps mort per tallar la sagnia que produeix l’encert de Kuric. A partir d’aleshores qui s’encarrega del marcatge del d’Indiana és Dairis Bertans. El letó a més d’ocupar-se de la defensa de Kuric, assumeix momentàniament el protagonisme en atac.

Un triple seu primer ajusta el marcador per després empatar-lo en anotar tres tirs lliures seguits, 34-34, que són la resposta local a dos llançaments de Pustovyi també des dels 4,50. Un ganxo de Smits serveix per tornar a dominar el partit, ja que la renda visitant arribarà als cinc punts gràcies a una cistella i addicional transformats per Higgins. L’avantatge es mantindrà després d’una nova cistella de Smits amb rebot ofensiu inclòs i un contraatac culminat per Calathes, 38-43.

El marge creixerà després d’una magistral assistència del de Casselberry que culmina Oriola. Un triple de McCallum talla la ratxa catalana, abans que entre Sergi Martínez i Oriola facin tornar els sis punts de renda, 43-49. Dos tirs lliures de Kuric, al que ara li costa déu i ajuda no només anotar sinó arribar a llançar, mantenen les coses iguals fins que un triple de Shved retalla la renda dels rivals deixant-la en només tres punts.

Tres punts que es doblaran després que tres punts anotats per Smits, un tir lliure i un alley-hoop a passi d’Higgins, deixin a l’electrònic el 48-54 amb el que s’arriba al descans perquè, com ja havia succeït en el primer quart una cistella blaugrana, en aquest cas d’Adam Hanga, no és validada pels àrbitres després de revisar-la.

L’equip segueix imparable

Tot i que la segona meitat comença amb una cistella local, Booker, els blaugranes es refan ràpidament gràcies a la bona feia d’Higgins i Calathes. El de Danville anota i posteriorment recuperarà una pilota que culminada pel de Florida posant el 50-58 al lluminós. Kurtinaitis, com ja havia fet en el segon període talla el partit perquè s’ensuma el desastre. I no va gens equivocat perquè els de Jasikevicius controlen els dos taulers i com els locals comencen a mostrar feblesa en el tir, l’avantatge blaugrana creix molt de pressa.

Un cop de palmell de Pustovyi i dues cistelles d’Higgins amb un Calathes, immens en la direcció d’equip fan pujar la renda visitant als 12 punts 52-64. Una nova assistència del base de Casselberry permet a Smits anotar per mantenir el marge aconseguit. Kuric augmentarà la diferència, 55-68, marge que retallaran els locals aprofitant un atac malmès pels forasters.

L’ànim local es comença a fondre perquè després d’una cistella d’Higgins el matx entra en una fase de desencert en atac del qual surt perjudicat l’equip local perquè és el que va al darrere en el marcador. De fet qui anota primer és el Barça gràcies a un triple d’Higgins. Un tir lliure de McCollum deixa el 60-73 amb el que s’arriba a l’epíleg.

Partit sentenciat

Malgrat els 13 punts de renda que tenen els blaugranes, no comencen bé les coses en atac per ells a l’inici del darrer període. Per sort les seves errades no les aprofiten els locals perquè fan una selecció horrorosa de tir. En gairebé dos minuts, els de Kurtinaitis només anoten dos punts, una cistella de Mickey, que neutralitzarà un contraatac d’Hanga.

En ple desconcert local, un altre contraatac, ara de Calathes augmenta el marge visitant, 62-77. A partir d’aquí, com ja havia passat al final del tercer període, es van succeint els atacs infructuosos dels dos equips, fet que com ja hem dit afavoreix als visitants. A més quan els locals anoten, altre cop Mickey, els visitants responen immediatament amb Hanga d’executor.

Minuts per Ibou Badji

Malgrat que el partit sembla sota control, un triple de Sergey Karasev desperta als locals que tot i un temps mort demanat per Jasikevicius tindran un tir per apropar-se molt al marcador, però el triple que prova Bertans no entra i en canvi Abrines transforma el seu pel 67-82 a 3.26. És el que es podria considerar una jugada de sis punts. De fet, el triple del mallorquí serà la sentència definitiva per uns locals amb molt poca autoestima.

Un cop de palmell d’Oriola i un triple d’Higgins certifiquen la victòria d’uns blaugranes que sense cap dubte ha estat ben merescuda. Amb vint punts al sarró, 67-87, Jasikevicius aprofita el temps mort que ha demanat Kurtinaitis per donar minuts a Ibou Badji, ja que la victòria està a la butxaca.

Els blaugranes no anotaran cap més punt mentre per part local, Shved anotarà un parell de triples per engrandir els seus números amb l’afegitó d’una cistella de Booker pel definitiu 75-87 amb el que s’acaba el partit

. @FCBbasket 

Estadística