Victòria en un matx molt igualat

El Barça ha hagut de patir molt per aconseguir la victòria davant l’Igualada, el penúltim classificat de l’actual OK Lliga. Una classificació, sense dubte, enganyosa la de l’equip de l’Anoia, com ha demostrat en el partit jugat avui al Palau Blaugrana. De fet, l’equip local, també molt pressionat per la victòria del Deportivo Liceo que l’obligava d’alguna manera a no perdre més punts al Palau si volia seguit l’estela de l’equip gallec. El matx ha estat molt igualat i només una fantàstica segona part ha permès als homes d’Edu Castro aconseguir un triomf en què han necessitat lluitar fins al darrer segon dels 50 minuts de joc.

El partit comença bé pels locals

Els locals començaven bé. Dominant el joc sense deixar que els rivals s’acostessin a la rodalia de Sergi Fernández, el titular avui sota els pals locals. D’aquesta manera les primeres rematades a porteria del partit eren blaugranes, Ignacio Alabart i Pau Bargalló que es trobaven al davant a un Elagi Deitg que començava el seu gran partit.

Sorprenent a tothom, Cesc Linares, el tècnic visitant demanava un temps mort molt aviat. Només s’havien jugat quatre minuts i nous segons quan el partit s’aturava. La pausa afavoria al rival, en aquest cas el Barça, que encara no un minut més tard feia el seu primer gol. Ha estat una combinació del petit dels Bargalló amb Alabart. El gallec després de controlar la bola li feia un passi endimoniat que deixava sol al de Sant Sadurní tot just davant Deitg. La rematada del blaugrana entra per sobre les guardes del porter igualadí. És el minut 5.04 quan l’1-0 puja al marcador.

L’Igualada que fins al moment no hi havia arribat a posar a prova al porter local, aconseguirà empatar de manera sorprenent. És Ton Baliu qui pujant per la banda dreta del seu atac i sense que cap jugador blaugrana li surti al pas, es planta davant Sergi Fernández per posar-li la pilota per sobre el casc fent inútil els intents de rebuig del porter de Calvià. És el minut 6.40 quan l’empat a 1 es materialitza al lluminós.

L’Igualada possa pressió

De nou se li apareixen als blaugranes tots els fantasmes perquè recordem que mentre que lluny del seu cau compten els partits jugats com a victòries és precisament a casa on han perdut els cinc punts que els hi portava el Liceo abans de l’actual jornada de la competició. El tècnic blaugrana comença amb les habituals rotacions, avui amb la baixa de Pablo Álvarez per precaució.

Tot i la rotació, el gol ha afectat i força als seus homes que de moment no han tornat a posar a prova a Deitg. I de cop i volta tot canvia. Una altra jugada per la dreta de Baliu acaba amb un xut de l’igualadí que Sergi Fernández rebutja, la bola se l’emporta Tety Vives qui després de controlar-la, la fa passar per la dreta del porter blaugrana lluny del seu abast. És el minut 7.28 quan el sorprenent 1-2 puja a l’electrònic.

Si abans parlàvem de fantasmes ara ja podem referir-nos a la maledicció. A més els locals no fan res més que sortir del foc per entrar en les brases, perquè els problemes se’ls hi acumulen fins el punt de no poder crear veritable perill i quan rematen a porta com Nil Roca, es troben a un immens Deitg.

Per acabar-ho d’adobar, els igualadins que estan dominant les àrees, es troben amb un regal en forma de nova errada defensiva local. Ara és Helder Nunes que li fa un clar penal a Baliu. L’encarregat d’executar-lo és Roger Bars, l’especialista del seu equip en pilotes aturades. El seu xut l’atura Sergi Fernández amb una gran intervenció. Nou temps mort demanat per Linares.

Reacció blaugrana

A partir del xut del penal, el partit es comença a decantar a favor dels de casa que ara es treuen del damunt les pors i posen setge, sense encert això si, sobre la porteria rival. Les rematades locals obliguen a un sobreesforç de Deitg que de moment treu amb nota. Continuen les rotacions per part local i a cada segon que passa la pressió sobre la castigada defensa igualadina és més angoixant.

A 9.23 per la fi de la primera part és el tècnic local qui demana temps mort. Un xut de Sergi Panadero s’estavella en el pal esquerre de la porteria visitant. Amb l’Igualada fent un parell d’arribades que salva Sergi Fernández, entrem en els darrers 5 minuts de la primera meitat. Els blaugranes continuen pressionant i una rematada d’Helder Nunes va al pal.

Nervis als dos equips

A 1.41 per la mitja part es produeix una jugada confusa. Baliu, un malson en aquesta primera meitat pels locals, circula per darrere la porteria blaugrana, quan està situat al darrere del pal dret rep un cop amb l’estic del porter blaugrana que impacta sobre la cuixa de la cama esquerra o d’això és queixa el jugador igualadí. La seva “interpretació” de la possible falta és utilitzada pels àrbitres per mostrar-li una targeta blava al porter local. Sergi Fernández li recrimina a en Baliu que hagi posat, segons ell, molt més pa que formatge. De fet, els dos jugadors tenen unes paraules un pèl pujades de to.

Amb Aitor Egurrola sortint a pista per en Sergi Llorca, l’encarregat d’executar el llançament directe és altre cop Roger Bars. Una primera rematada surt fora, però els àrbitres interpreten que Egurrola, s’ha mogut. Es repeteix el llançament, ara en lloc de xutar de primeres, Bars opta per intentar fer jugada. El pop li atura el llançament. El partit continua mentre a la zona de banquetes Baliu mostra el seu desacord amb les recriminacions de Sergi Fernández. Un cop despectiu a la tanca de l’igualadí és castigat amb targeta blava i falta directe. Nunes no l’aprofitarà, acabant-se la primera part sense que es mogui el marcador.

Per fí arriba l’empat

Els segons 25 minuts comencen de manera particular. Els dos equips estan amb només tres jugadors de pista. El que primer recuperarà els quatre és l’equip local quan s’hagin disputat 19 segons d’aquesta segona part. Efectivament, quan s’arriba al segon 19 s’incorpora Joao Rodrigues. Ara el domini és totalment blaugrana que vol aprofitar el minut i 18 segons en el que tindrà un jugador més. Però tot són rematades de Pau Bargalló que entre Deitg i els pals no acaben de superar la línia de gol.

Després d’una nova rematada al pal de Matías Pascual, arriba l’empat dels locals. És en el llançament d’una falta indirecta a uns tres metres de l’àrea per la banda dreta de l’atac local. Toca cap enrere Helder Nunes i el d’Oeiras xuta no massa fort però si molt col·locat a la dreta de Deitg. El porter no pot fer gairebé res perquè davant seu hi ha munts de cames i patins. És el minut 29.35 quan l’empat a dos puja al lluminós. Els locals es treuen del damunt un pes enorme que els tenia acomplexats.

Poc després un gol des de gairebé mitja pista de Nunes no es concedit pels col•legiats per una suposada falta tècnica anterior. Sigui com sigui, els blaugranes han controlat de nou el joc i ara qui pateix de debò és l’Igualada que no troba la manera de treure’s del damunt la insistent pressió local. En el minut 32.07 una clara falta de Baliu sobre Bargalló al llindar de l’àrea és sancionada amb targeta blava, la segona que avui veu l’igualadí. El llançament l’executa el mateix Bargalló que no pot superar a Deitg.

El Barça mana al marcador

Fruit del domini local i com fruita madura arriba el tercer gol blaugrana. Alabart aprofita que una pujada seva per la banda esquera de l’atac local no és ben defensada pels rivals i quan està a punt de trepitjar l’àrea fa un tir creuat a l’esquerra del porter que el supera per baix. És el minut 33.41 quan el 3-2 puja al marcador.

El Barça torna a manar en el marcador després de molts minuts. Ara és qüestió de no cometre errors al darrere i de no donar metres al rival sinó que cal continuar buscant més gols. Però tot i els bons desitjos, es comet un nou error. Ara és Sergi Llorca qui fa una clara falta sobre Sergi Pla que és castigada amb targeta blava i el corresponent llançament de falta directa. El mateix Pla l’executa i de nou l’atura Sergi Fernández.

Per sort pels locals, poc després arribarà el seu quart gol. Després d’una recuperació en defensa de Sergi Llorca qui amb la bola controlada surt cames ajudeu-me cap endavant, combinant amb Nil Roca qui poc després li fa una passada a Sergi Panadero qui després d’una curta cursa i d’una finta es planta sol davant Deitg. El seu xut cap amunt el supera pel centre. És el minut 38.18 quan el tranquil·litzador 4-2 puja a l’electrònic.

L’Igualada possa a prova la defensa

Però tot i el gol blaugrana, el partit no s’ha acabat ni de bon tros. La defensa local ha de treballar de valent per evitar situacions complicades i tot va sortint bé, fins que una barreja d’encert rival i mala sort ajusten de nou el marcador. Un xut llunyà dels igualadins acaba amb la bola colpejant el costat dret de Matías Pascual, el rebuig deixa l’esfèrica al bell mig del cor de l’àrea blaugrana amb cap jugador local a prop. L’avinentesa és aprofitada per Bernat Yeste qui controla la bola, i amb serenitat l’envia a la dreta de Sergi Fernández. És el 4-3 quan encara queden per jugar-se 4.26 de partit.

Cesc Linares demana un temps mort per animar als seus jugadors. Malgrat la pausa, els igualadins no posaran a prova a Sergi Fernández, mentre que qui si marcarà serà Matías Pascual en repetir una mica la jugada del darrer gol igualadí. Ara qui remata per dos cops és Bargalló amb Deitg aturant la bola els dos cops, però el tercer rebuig se l’emporta Pascual per fer un llançament per la dreta del porter que el supera. És el definitiu 5-3 aconseguit en el minut 46.34.

Tot i que no queda massa temps, els blaugranes continuaran insistint amb rematades primer de Nunes i més tard Panadero que Deitg rebutja. Per part igualadina, la defensa blaugrana no els deixa espai per arribar davant Sergi Fernández i el matx s’acaba sense que es torni a moure el marcador.