Tanquem el 2020 amb una nova derrota

Després de la victòria en la seva visita al Palacio de Deportes de la Comunidad, el Barça s’ha acomiadat del 2020 amb una desfeta davant el Bayern Munich d’Andrea Trinchieri. Una desfeta que va començar dimarts passat quan Nikola Mirotic, per motius personals, no hi era a l’expedició blaugrana que estava a punt d’embarcar en el vol que els havia de portar cap a la capital bavaresa. Anar a l’Audi Dome sense Brandon Davies ni Mirotic, era donar massa avantatge als homes del tècnic de Milà i feia pensar que aconseguir la victòria en aquestes condicions era gairebé impossible, com s’ha acabat demostrant a la pista.

Tot i els problemes, l’equip ha començat bé, en un primer quart on ha jugat amb seguretat en defensa i encert en atac durant els primers minuts, però a mesura que avançava el matx, s’ha pogut comprovar que l’equip bavarès anava millorant les seves prestacions fins a acabar per aprofitar el fet que mentre ells gaudien d’un fons d’armari inacabable els homes de Jasikevicius amb l’acumulació de faltes personals anaven perdent pes específic fins que ja en la segona part, el festival local ha fet que la victòria blaugrana fos una veritable quimera.

Bon inici blaugrana

Com hem dit, les coses començaven força bé pels blaugranes. Tot i una cistella inicial de Wade Baldwin IV, entre Artem Pustovyi i un triple d’Àlex Abrines els visitants marxaven al marcador, 2-5. El quart dels Baldwin transformava un triple que era respost per un altre de triple, aquest de Rolands Smits, una esmaixada de Pustovyi, i una cistella de Nick Calathes pel 5-12. Nihad Dedovic transformava un triple pels locals, però un parell de cistelles de Cory Higgins mantenen un bon avantatge pels de Jasikevicius, 12-16.

El ritme de joc és trepidant i els dos equips anoten amb relativa facilitat perquè ambdues defenses són força permissives. Un altre triple de Smits fa tornar el marge català als set punts, avantatge que es mantindrà després d’una cistella de Pierre Oriola. Els alemanys no aprofiten els seus atacs i això permet arribar als deu punts d’avantatge després del sisè punt d’Higgins i el segon triple d’Abrines, 16-26.

Malauradament, pels blaugranes les coses ja no seran iguals a partir d’aquí. El tècnic llombard convenç als seus que augmentin la pressió defensiva i això permet que gràcies als tirs lliures els locals puguin reduir la renda visitant en quatre punts, 20-26. Mentre pel Barça es fallen un parell de triples, Abrines i Kyle Kuric, el quart dels Baldwin demana la pilota per fer un tir en suspensió que deixa el marcador en un més ajustat 22-26 sobre la botzina de final de quart.

Problemes amb el tir exterior

Tot i la dinàmica amb la qual s’ha acabat el primer capítol, els blaugranes planten cara a l’inici del segon període. Pustovyi anota un dels seus tirs en suspensió, abans que s’afegeixin a la festa, Adam Hanga, des dels 4,50 i Calathes per fer pujar la renda blaugrana als vuit punts, 24-32. La mala notícia és la tercera falta personal comesa per Pustovyi que obliga al tècnic lituà a fer-lo asseure. Tot i la sortida del de Kiev, sembla que l’atac visitant revifa, però hi ha un problema greu i és que el Baldwin va fent de les seves i ja porta 11 punts anotats.

Quan Jasikevicius demana un temps mort les coses s’han tornat a complicar, 28-32. Transformar un triple passa a ser una heroïcitat mentre el tècnic lituà va rotant els jugadors a veure si algú es carrega l’equip a l’esquena. La renda és ja de tan sols 2 punts, 30-32 i els blaugranes ho continuen provant sense massa encert. Amb empat a 32 al lluminós, Abrines transforma un parell de tirs lliures abans que els locals defensin en zona 2-3. Tot i el canvi defensiu, els visitants són capaços de torna a anotar, com per exemple Calathes pel 32-36.

El marge s’escurça

Després d’un parell de triples fallats entre Higgins i el mateix Calathes, el base de Casselberry en transforma un, l’únic dels blaugranes en aquest segon període, pel 34-39. Això aconsella a Trinchieri a oblidar-se de la defensa zonal. Higgins manté l’avantatge abans que torni a aparèixer el quart dels Baldwin transformant un triple pel 39-41.

Gràcies als tirs lliures, Higgins i Smits, el marge català creix fins als sis punts, tota una proesa, 39-45. Però els locals anotaran una cistella abans que com havia passat en al final del primer capítol, Baldwin faci una jugada personal que acaba en un tir en suspensió que deixa les coses en només dos punts d’avantatge pels visitants, 43-45, quan el matx arriba al descans.

El Bayern capgira el marcador

L’inici de la segona meitat és un pèl decebedora pels visitants. Un parell de triples de Paul Zipster capgiraran de forma definitiva el matx, 51-45. Jasikevicius que ha fet tornar a pista a Pustovyi demana un temps mort i les coses sembla que funcionen almenys pel que fa al joc interior perquè el d’Ucraïna és capaç d’anotar dues esmaixades consecutives per ajustar el marcador, 51-49.

Els alemanys no es posen gens nerviosos i els dos triples que anoten primer Nick Weiler-Babb i més tard Zipser donen als locals un avantatge d’onze punts, 60-49, que sembla i de fet ho és, totalment insalvable per un Barça que ara mateix té la moral pels peus. Per si hi mancava alguna cosa, ara entrem en una fase on el rebot defensiu no es controla de cap manera i quan els locals fallen, que són poques vegades, tenen segones oportunitats que no acostumen a fallar.

Després que Hanga tan sols transformi un tir lliure, els de Trinchieri anoten per dos cops obligant a Jasikevicius a demanar temps mort. Per fi els blaugranes anoten un triple en aquest quart, és Abrines pel 64-53, però el marge local és massa ample. Quan torna a anotar Abrines el marge local ha crescut i ara dominen de tretze punts, 68-55. Marge que encara creixerà després de dos tirs lliures anotats pe JaJuan Johnson pel 70-55 amb el que s’arriba al final del tercer capítol.

Res a fer

Quan comença el darrer acte, el rebot defensiu blaugrana arriba a la categoria de drama. No hi ha manera de controlar-lo i això permet que els locals vagin anotant. En atac tampoc s’està fi, Hanga fallarà dos tirs lliures, amb els alemanys dominant de 19, 74-55. L’hongarès per fi anotarà, després de dues recuperacions en defensa. El de Budapest reduirà el marge local fins als 15 punts, 74-59.

A un altre triple de Weiler-Babb, el segueix una cistella i addicional del mateix Hanga que ara és la referència en atac. Zipser de triple, s’encarrega de posar aigua al vi, però un triple d’Abrines parla de l’orgull d’un equip que es resisteix a entregar la cullera. Però en aquest debat apareixerà el quart dels Baldwin per sentenciar definitivament. Dues jugades calcades que acaben de la mateixa manera, cistella i addicional per posar un clamorós 88-69 quan queden 3.29 per jugar-se.

En Saras demana un temps mort. Smits anotarà una cistella abans que Leandro Bolmaro falli dos tirs lliures. Ja no hi ha res a fer, però tot i això el letó encara té esma d’anotar una cistella i una esmaixada pel 88-75 a 43 segons per la fi. Poc després i amb tot perdut, el tècnic lituà fa sortir pista a Brancou Badio i Ibou Badji perquè juguni els darrers 22 segons de partit. El matx acabarà amb cistelles de Kuric, els seus primers punts avui i de Jalen Reynolds, l’exblaugrana, pel definitiu 90-77.

@FCBbasket

Estadística