La fí del somni

No ha pogut ser. El Barça s’ha trobat al davant un THW Kiel que ha plantejat un partit perfecte amb el qual l’ha superat des de la sacada inicial. Filip Jicha ha desentranyat el joc blaugrana aprofitant a la perfecció els dos partits que han jugat en la fase de grups de la competició europea de la temporada actual per plantejar un partit en el qual no tan sols ha sabut corregir els seus errors sinó que també ha deixat als homes de Xavi Pascual lligats de peus i mans fins al punt de no permetre’l en cap moment controlar el ritme de joc.

Si al plantejament de Jicha li sumem una actuació estel·lar tant de Niklas Landin com de Sander Sagosen ja tenim els ingredients adequats perquè passés el que ha passat. El Barça ha de saber extreure les lliçons adequades del partit d’avui, perquè el món, tot i que una mica malalt, no s’acaba avui. Demà tornarà a sortir el sol i hi haurà més finals fours que guanyar, sense anar més lluny la que s’ha de disputar, esperem que amb afeccionats a la grada, l’any al qual li queden hores per començar.

Mal inici

Com hem dit les coses començaven malament des de la sacada inicial. La defensa teutona plantava cara ja en el primer atac del matx. La jugada acabaria amb tir des dels set metres que executat per Jure Dolenec sortia per damunt el travesser tot i superar al porter danès del conjunt alemany. En canvi en atac els del nord d’Alemanya eren més punyents i intensos amb Miha Zarabec superant una defensa blaugrana un pèl tova.

El plantejament defensiu de Xavi Pascual es basava en el que semblava una defensa mixta amb Blaz Janc ocupant-se, sense massa èxit, de Sagosen, la figura noruega dels de Jicha. Aron Palmarsson superava a Landin per l’empat a 1. Es tornaven a avançar els alemanys amb gol de Sagosen qui superava amb facilitat a Kevin Moller, el titular avui sota els pals blaugranes.

Tot i l’evident superioritat de l’atac alemany sobre la defensa barcelonista, els homes de Xavi Pascual són capaços d’avançar-se en anotar un set metres Aleix Gómez i després d’una recuperació defensiva Aitor Ariño superant a Landin des del seu cau a l’esquerra de l’atac culer. El domini al marcador serà momentani, perquè a partir de l’empat a 3 les coses empitjoren per l’atac blaugrana en el qual Luca Cindric té força problemes per connectar amb els companys, sobretot amb Ludovic Fàbregas, qui ha de bregar amb la duresa de la parella Patrick Wiencek i Hendrik Pekeler, dues torres contra les quals el pivot francès intenta vèncer sense massa èxit.

Sense resposta a l’atac amb 7 jugadors

Un parell de gols des dels set metres de Niclas Ekberg capgiren el resultat abans que de nou Ariño empati a quatre. Portem gairebé set minuts de joc i ja ens podem adonar que les coses aniran magres perquè els de Jicha saben controlar el seu joc per tal d’evitar el temut contraatac català. Entre Pekeler i Ekberg poden avançar als seus per primer cop de dos gols. Retalla la renda Fàbregas amb qui per fi ha connectat Cindric, però els alemanys no s’immuten. Fidels al pla de partit escollit per Jicha continuen jugant sense perdre pilotes.

Dika Mem i Fàbregas mantenen les coses sota control tot i que la iniciativa és teutona. Després del 9-8 anotat pel lateral francès, Jicha no espera més per ordenar als seus que juguin amb 7 jugadors de pista. L’alternativa és bona perquè pot controlar millor el seu joc evitant qualsevol pèrdua de possessió. Després del 10-8 anotat altre cop per Sagosen, Xavi Pascual demana temps mort.

El cert és que les coses canviaran poc, perquè després d’un nou gol de Fàbregas, arriba un parcial 3-0 que amplia el marge dels de Jicha fins al 13-9. Aquesta fase de partit és el món al revés. Qui recupera en defensa i anota de contraatac és el Kiel i no el Barça. De nou es reprodueixen els problemes en el joc de CIndric que altre cop té problemes per trobar línies de passada. Jicha continua amb el seu pla i ara ordena als seus homes que defensin en 3-2-1, amb els blaugranes sense resposta davant els canvis tàctics d’uns alemanys que semblen una piconadora inclement.

Gonzalo i Aleix inicien la reacció blaugrana

Xavi Pascual vist que avui Moller només ha fet fins al moment una aturada decideix el canvi de porter. El que primer fa el de Toledo és aturar una rematada de Sagosen. Per fi una mica de llum al bell mig del túnel. Un gol de Timothey N’Guessan col·labora en la sensació de sortir de la foscor. Sensació que augmenta després d’una nova aturada de Gonzalo que Cindric aprofita per fer el 13-11.

Per fi una recuperació de la defensa catalana permet un gol d’Aleix Gómez de contraatac, 13-12. Els de Jicha responen transformant un set metres, fet per l’infalible Ekberg que dóna aire als seus, mentre que per part blaugrana el jove extrem de Sabadell anotarà un parell de gols més, un des de l’extrem i l’altre des dels set metres, per mantenir el desavantatge en només un gol de diferència, 15-14.

Els millor minuts del Barça

Els de Xavi Pascual podran fins i tot empatar després de dues aturades de Gonzalo que permeten a Dika Mem fer el 15-15. Sense dubte són els millors minuts dels blaugranes en el partit. La resposta alemanya no es fa esperar. Set metes d’Ekberg i contraatac de Rune Dahmke pel 17-15.

Amb els alemanys altre cop en defensa 6-0, Ariño retalla a un gol la renda del rival abans que una rematada del de Sabadell s’estavelli en el pal esquerre de la porteria de Landin, en canvi Steffen Weinhold si que anota després d’un temps mort demanat per Jicha. L’atac blaugrana no pot amb la defensa rival i això permet un contraatac signat per Pekeler pel 19-16 que un xut de Palmarsson no canviarà perquè Landin ho evita. Els dos equips marxen als vestidors amb males sensacions per uns blaugranes que semblen desorientats.

L’atac alemany no falla

 

El primer atac teutó de la segona meitat és aturat per la defensa blaugrana. Raúl Entrerrios anota amb el Kiel defensant encara en 6-0. L’atac dels teutons torna a ser amb 7 jugadors de pista. Després d’un gol de Weinhold, arriba un gerro d’aigua freda en forma de rematada innocent de Mem que surt fora. Torna a anotar Sagosen abans d’un intercanvi d’aturades entre Gonzalo i Landin que culmina Ariño fent el 21-18 des del seu cau.

Jicha no espera més per demanar un temps mort. Però tot i la pausa una aturada de Gonzalo a xut de Sagosen permet a Cindric reduir encara més la renda dels alemanys. Els de Jicha es refan tot i una recuperació defensiva blaugrana perquè el xut del central croat és aturat per Landin, en canvi Dahmke i Weinhold sí que superen a Gonzalo amb el porter danès aturant un xut  a Janc. Mem reacciona pel 23-20. Però de nou serà la defensa alemanya la que minimitza l’atac blaugrana mentre que Pekeler i Weinhold superen a Gonzalo amb rematades des dels sis metres, 25-20. Aleix Gómez anota un set metres, però Ekberg també ho fa pels de Jicha.

15 minuts per intentar un miracle

Entrem en els darrers 15 minuts de partit i els blaugranes necessiten un miracle per aconseguir la victòria. Miracle, que òbviament no es produirà, tot i que per uns moments fa la sensació que sí. Un altre duel de porters evita que cap dels dos equips anoti fins que Aleix Gómez ho aconseguirà per dos cops quan queden menys de 10 minuts de joc, 26-23.

Amb la situació un pèl tensa apareix Weinhold per fer el 27-23. En el següent atac blaugrana, serà Landin qui li aura un xut a Mem. Thaigus Petrus anota sense porter, però Sagosen dóna tranquil·litat als alemanys, 28-24. El de Sabadell torna a anotar des dels set metres. Ara el Barça recupera la defensa mixta amb Janc ocupant-se de Sagosen, Jicha ho té estudiat i el mateix jugador noruec fa el 29-25 des dels sis metres.

Adeu al somni

Tan sols queden cinc minuts per jugar-se i tal com han anat les coses el miracle és impossible. Tot i això Cindric fa el 29-26 abans que Xavi Pascaul demani un temps mort en el qual ordena als seus homes que defensin a l’home individual. Per acabar-ho d’adobar Aleix Gómez el màxim anotador blaugrana llança un set metres al travesser. El canvi defensiu permetrà rematades fàcils i sense oposició des dels 6 metres.

Ekberg des dels set metres fa el 30-26 amb la banqueta alemanya començant a celebrar la victòria. Wiencek anota contra ningú perquè Gonzalo estava a la banqueta, L’extrem de Sabadell tornarà a anotar un parell de gols, el segon des dels set metres tot just abans que Jicha demani un temps mort a manca d’un minut de partit. El gol final de Dahmke és l’amarga cirereta en un partit en el qual els blaugranes no han tingut cap opció.

Ara és el moment en el qual toca aixecar-se, perquè cal recordar a tothom que som el Barça i que continuarem lluitant. Ànims nois!!!!

@FCBhandbol