A la final!

El Barça buscarà la seva desena Champions d’handbol davant el THW Kiel després de superar al PSG en un partit que ha estat molt complicat, sobretot a l’inici del matx. A partir de l’entrada de Kevin Moller en el lloc de Gonzalo Pérez de Vargas a la porteria tot ha començat a canviar, fins al punt que l’equip blaugrana ha acabat dominant de quatre gols al final dels primers 30 minuts de joc, 18-14. Superat el tràngol inicial, la segona meitat ha estat de domini blaugrana arribant a un final fins i tot plàcid al dominar de 7 a manca de menys de 8 minuts de joc.

Problemes en la sortida del Barça

Com hem dit el matx començava amb certes dificultats per l’equip blaugrana. Amb un PSG incisiu i molt dinàmic, els homes de Xavi Pascual prou feien en mantenir el marcador igualat gràcies als gols anotats per Aron Palmarsson, Aleix Gómez des dels set metres i Dika Mem. Els gols dels barcelonistes arribaven després de molta feina buscant forats en la guarnida defensa 6-0 plantejada per Raúl González, el tècnic dels parisencs. En canvi el PSG superava amb certa comoditat a una defensa blaugrana que en aquests inicis no és prou agressiva.

Un gol des dels set metres de Mikkel Hansen fa arribar el marge francès per primer cop als dos gols, 3-5. Avantatge que es mantindria tot i un nou gol de Palmarsson. De fet l’islandès era l’home últim recurs d’un atac molt poc incisiu. Les pilotes perdudes i les aturades de Vincent Gerard provoquen que el marge francès creixi fins als tres gols, 4-7, després de l’anotat per Ferran Solé, un dels dos catalans que juguen al PSG. L’altra és l’especialista defensiu Viran Morros.

Un dels problemes de l’atac blaugrana és la poca connexió que Luka Cindric, el central blaugrana, troba amb Ludovic Fàbregas, aïllat a la línia dels sis metres. Quan per fi poden connectar, el francès ho aprofita per reduir el marge rival, 5-7 tot just abans que una bona ratxa defensiva permeti que els gols anotats per Cindric i Mem deixin en només un gol la renda del PSG, 7-8. Després del 7-9, anotat per Hansen, el tècnic blaugrana decideix moure peça fent entrar a Möller per Gonzalo. L’entrada del danès serà providencial. Mem i Aleix Gómez des dels set metres, mantenen les coses sota control.

La defensa comença a funcionar

Ara la defensa blaugrana comença a treballar de valent i això permet que Blaz Janc de contraatac posi l’empat a 10 al lluminós. La primera aturada de Moller és l’antesala del primer avantatge culer. Dika Mem culmina un contraatac i després de 17 minuts 7 segons de partit, per primer cop el Barça domina al marcador, 11-10. Dainis Kristopans, el lateral letó de 215 centímetres, anota l’empat, però els blaugranes, ara si, ja estan en velocitat de creuer. Mem torna a posar al Barça al davant abans que Moller faci la seva segona aturada. Janc no pot amb Gerard, però de nou Moller evita un gol francès. Aprofitant aquesta nova aturada del porter danès serà la que permeti que un gol de Timothey N’Guessan, gran partit del jugador de Massy, faci arribar la renda blaugrana als dos gols, 13-11.

Raúl Gonzàlez no espera més i decideix jugar en atac amb set jugadors de pista. Tot i l’exclusió patida per Thiagus Petrus, Moller atura un remat francès fet que aprofita Cindric per superar a Gerard pel 14-11. El marge dels homes de Pascual encara creix una mica més després d’un gol de Janc. L’eslovè pot marcar després de recuperar la pilota la defensa, però tot i que el porter francès que estava a la banqueta, arriba a temps de desviar la pilota evitant un nou gol blaugrana. Però el 16-11 puja al lluminós després d’una nova aturada de Moller i un gol transformat per Fàbregas.

El PSG que s’ha passat gairebé set minuts sense anotar cap gol ho fa en una rematada de Nedim Remili. En defensa, els francesos decideixen passar de la 6-0 a una 5-1 intentant destorbar la circulació de pilota. Malgrat el canvi defensiu i una aturada de Gerard a un remat de Fàbregas, serà Mem qui anoti el 17-12. Avantatge que mantindrà Janc amb una rematada des de la dreta de l’atac blaugrana. Els darrers atacs francesos acaben amb llançaments des dels set metres que Hansen transforma sense problemes pel 18-14 amb el que s’arriba a la mitja part.

El partit es torna a ajustar

Amb el bon avantatge aconseguit per l’equip blaugrana comença la segona part sense canvis a les porteries, Gerard per part francesa, Moller per la catalana. Tot i el marcador favorable les coses no comencen bé pels homes de Xavi Pascual. Les primeres rematades de la segona meitat per part barcelonista són aturades per Gerard, fet que permet que el gol anotat per Solé redueixi el marge blaugrana. Per sort, la defensa catalana continua a bon nivell i això permet recuperar un parell de pilotes que acaben en tirs des dels set metres. Aquest cop, però, Aleix Gómez no està encertat mentre la figura de Gerard creix a cada aturada. Els dos set metres fallats no tenen repercussió perquè com al principi del partit apareix Palmarsson. Un parell de gols de l’islandès tranquil·litzen les coses, tot i un gol d’Hansen, 20-16.

Superat el mal inici, entre Mem i Fàbregas poden tornar a augmentar la renda fins als cinc gols, 22-17. Moller fins i tot anota un gol des de la seva àrea aprofitant que Gerard està a la banqueta. És el 23-16. Mem ha de deixar momentàniament la pista per uns problemes físics. Un parell de gols dels rivals redueixen el marge aconseguit abans que Fàbregas torni a anotar des dels sis metres, 24-18. Els francesos conscients que han de fer quelcom augmenten la intensitat defensiva. Això els permet reduir una mica més el marge blaugrana, 24-21 després d’un set metres transformat per un Hansen infal·lible i per un d’anotat per Dylan Nahi que ha trobat un filó en la banda esquerra de l’atac francès.

N’Guessan agafa les rendes

La situació és prou complicada pels blaugranes quan apareix majestuós N’Guessan. El de Massy superarà per dos cops a Gerard, el segon des del lateral contrari en una rematada impossible des de punt dèbil que supera sense pal·liatius a un Gerard sorprès. Tornen els cinc amunt pels blaugranes, 27-22. Però Nahi continua explotant el seu braç dret per anotar dos gols més, 27-24. Moment en el qual Xavi Pascual demana temps mort.

A la represa del joc una bona notícia pels blaugranes, DIka Mem torna al partit. Cindric no pot amb la defensa francesa, però sent N’Guessan qui assumeix la responsabilitat fent el 28-24. Raúl González opta per tornar a atacar amb set jugadors de pista. La situació ja és molt delicada pel seu equip i necessita que passi quelcom. Anota Remili abans que Cindric transformi un set metres per mantenir les coses iguals, 29-25.

El PSG és rendeix

A partir d’aquí, entre el cansament que pateixen els francesos perquè han jugat amb menys rotacions que els blaugranes per baixes d’última hora i l’encert de l’atac blaugrana el matx s’acaba de decidir. Una aturada de Moller seguida d’un gol de Palmarsson i un de Janc fan pujar la renda fins als sis gols, 31-25. Hansen transforma un set metres, però Mem també anota.

Amb l’atac francès a la desesperada, serà Aitor Ariño qui faci un gol des de la seva línia de sis metres aprofitant que Gerard està fora de la pista. Queden 8.34 per la fi i el Barça domina de set, 33-26. Anota Nahi per dos cops mentre Cindric no pot superar a Gerard. El marge blaugrana és de quatre gols, 33-29 després d’una nova aturada de Gerard ara davant Ariño, però el temps s’està esmicolant.

I fins aquí arriba la darrera embranzida francesa perquè primer anota Palmarsson, sempre atent quan les coses es compliquen i més tard ho fan Fàbregas i Janc. Entremig una aturada de Moller per fer tornar els set de renda, 36-29. Ja en els darrers minuts de partit anoten Elohim Prandi pel PSG mentre que Cindric ho fa pel Barça, 37-30. Els dos darrers gols del matx els anota Nahi deixant el definitiu, 37-32 que envia al Barça a la final de la Champions.