Una victòria molt important

El Barça de Saras Jasikevicius ha tombat al fins ara líder imbatut de l’ACB després d’una actuació estel·lar de Nikola Mirotic qui tornava al Palacio de los Deportes de la Comunidad amb ganes de reivindicar-se. El montenegrí, ben acompanyat pels companys, ha estat el líder que l’equip necessitava en els moments de foscor ofensiva i el pal de paller d’una victòria que tindrà, de segur, repercussions positives en la construcció del projecte del tècnic lituà.

El partit ha estat molt igualat des del salt inicial i només quan l’equip català ha pujat el llistó defensiu ja en el darrer període ha estat quan ha aconseguit el marge que al cap i la fi li ha donat la victòria. Un triomf que permet reduir la distància amb el líder a la classificació i que deixa la lluita pel títol totalment oberta.

Inici igualat

Com dèiem les coses han començat de manera ajustada. Si en el primer intent triple era Alberto Abalde qui anotava, immediatament era Mirotic qui feia el mateix per empatar a 3. Més tard un altre triple, ara de Nick Calathes, apagat avui el de Casselberry, seguit d’una nova cistella del de Pogdorica, aprofitant una porta enrere que havia trobat el base de Florida, posaven un 5-8 al lluminós.

Reaccionaven els blancs de la mà, altre cop, d’Abalde per capgirar el marcador abans que una cistella d’Àlex Abrines empatés el matx a 10. Fins al moment el partit era de poca defensa i molta mobilitat en atac, l’estil que millor els hi ha anat en els darrers anys als locals, especialistes a anotar de pressa per aconseguir un clar avantatge amb el qual poder dominar la resta del partit.

Aquest cop, el Barça, sense dubtes en atac, acceptava l’envit sense cap mena de recança. Dominant el rebot defensiu no els costava gens respondre les embranzides blanques. Mirotic tornava a empatar el matx, ara a 12, abans que un triple de Fabien Causeur avancés als seus. Amb Adam Hanga substituint a Calathes, una cistella del de Budapest seguida d’una altra de Mirotic mantenien les coses sota control, 17-16.

Un nou triple de Causeur vol desestabilitzar als blaugranes, però aquest cop els visitants tenien la resposta preparada. Un triple de Mirotic deixa les coses en un punt de diferència, 20-21. Amb la defensa blaugrana recuperant pilotes, dos tirs lliures de Rolands Smits avancen als visitants altre cop, 20-21. Anoten els blancs abans que Jasikevicius demani, a 19 segons per la fi del primer capítol, temps mort. La jugada acaba amb un tir de Pierre Oriola que l’anella escup, el rebot se l’emporta MIrotic que anota per donar el primer parcial als blaugranes 22-23.

Ningú abaixa els braços

El segon capítol comença amb un Kyle Kuric molt endollat anotant cistella i addicional pel 22-26. Els blancs responen aviat per mantenir-se a prop al marcador. Oriola serà l’encarregat d’anotar els següents sis punts blaugranes, punts que permeten als de Jasikevicius dominar ajustadament el matx, 31-32.

Una recuperació en defensa de Calathes li permet anotar en culminar el contraatac el 31-34. De fet els visitants porten dominant des de l’inici del segon període, però sense aconseguir un avantatge significatiu. Dos tirs lliures transformats per Kuric fan arribar el marge foraster al seu màxim nivell fins al moment, 31-36. Els blancs desfaran l’avantatge en un tres i no res, gràcies a un triple de Jeffery Taylor, moment en el qual Jasikevicius atura el matx.

Després de passar per la banqueta els visitants es tornen a avançar gràcies a dos tirs lliures transformats per Mirotic. L’avantatge de dos punts es mantindrà després d’un parell d’atacs que acaben de la mateixa manera, cistella de Cory Higgins, 40-42. A falta d’altres fonts de producció per part dels locals, apareix Sergi Llull anotant dos triples seguits per capgirar el resultat, 46-42.

Els blaugranes no s’immuten. Higgins continua capitalitzant l’atac català i dues cistelles seves empaten el partit a 46. Resultat amb el qual s’arriba al descans.

El rebot és blaugrana

A la represa les coses comencen bé pels forasters. En defensa tanquen perfectament el rebot mentre que en atac entre Calathes i Mirotic qui anota cistella i addicional després de rebot ofensiu, fan arribar altre cop el marge als 5 punts, 46-51. Cal destacar el fet que els visitants estan guanyant la lluita pel rebot tot i la presència d’Eddy Tavares a pista.

Després de dues cistelles locals, torna a anotar Mirotic per un avantatge de tres punts que mantindran primer Higgins amb una esmaixada espectacular i més tard Oriola, 54-57. Un triple del pistoler de Laramie, Jaycee Carroll, inèdit a la primera part, empata el matx a 57, abans que cinc punts, triple i cistella, d’Hanga tornin a posar als visitants al davant, 59-62.

Després de dues cistelles blanques, Jasikevicius demana un temps mort ja dins del darrer minut del tercer quart. Oriola avançarà als blaugranes abans que Abalde anoti dos tirs lliures que posen al davant als seus a manca del darrer període, 65-64.

La defensa culer col·lapsa l’atac blanc

Amb el partit molt ajustat, els blaugranes si volen guanyar ho han de fer apel·lant a la defensa. Les coses comencen bé. Una cistella d’Higgins avança als visitants, 65-66. Els locals que fins al moment no han fallat ni un sol tir lliure comencen a patir la pressió. Carroll anotarà dos tirs lliures de tres llançaments i a continuació serà Llull qui en falli un altre tir lliure, permetent que una cistella de Kuric empati a 68.

Amb la defensa blaugrana empetitint l’atac blanc, arribarà el cop de mà blaugrana que serà definitiu. Anoten Kuric i Mirotic, aquest de contraatac i després de cistella anotada per Llulll el segon triple anotat per Hanga fa arribar el marge català altre cop als cinc punts, 70-75. La barrera la trencarà Artem Pustovyi qui anotarà dos tirs lliures pel 70-77.

Anoten els blancs sent de nou el pivot de Kiev qui faci el 72-79. L’atac blanc ara és un desori. Per un moment troben a Tavares per anotar una esmaixada, però un triple de Kuric fa arribar el marge als 10 punts gràcies a un triple, 72-82 quan queden 4.25 per la fi. Immediatament es demana temps mort des de la banqueta blanca.

Mirotic segella la victòria del Barça

Tot i la pausa, el seu atac no pot amb la defensa catalana. Kuric torna a anotar ara des de la línia pel 72-84 a 3.58. La defensa blaugrana continua treballant força bé i això no permet que els blancs puguin reduir la renda aconseguida pels forasters. Però a partir d’aleshores qui tindrà força problemes per anotar serà l’atac dels homes de Jasikevicius que no troben la manera de superar l’agressiva defensa que ara fan els blancs.

Un tir lliure del pivot de Cap Verd posa fi al parcial 4-18 aconseguit pels blaugranes. Després d’un nou atac malbaratat pels forasters, un triple de Carroll dóna alguna esperança als blancs, 76-84. Queden 1.57 quan el tècnic lituà demana temps mort. Tot i el pas per la banqueta, l’atac blaugrana està totalment col·lapsat amb Higgins fallant dos triples en els dos següents atacs forasters.

Amb 80-84 al marcador, Mirotic segella la victòria quan evita una clara cistella de Nico Laprovittola amb un tap majestuós pel darrere. La jugada acabarà amb dos tirs lliures transformats pel mateix Mirotic pel 80-86 a 6 segons 7 dècimes per la fi. Temps mort blanc. Tavares anotarà dos tirs lliures abans d’un nou temps mort que ara és blaugrana. A quatre segons Mirotic falla el segon tir lliure segellant el definitiu 82-87 perquè el triple final de Taylor és tan sols un brindis al sol.

@FCBbasket

Estadística