Cinquena derrota

Un horrorós tercer període ha condemnat al Barça a la seva cinquena desfeta a l’Eurolliga. Fins aquest maleït tercer capítol, l’equip blaugrana semblava tenir-ho tot de cara per poder aspirar a aconseguir la victòria després d’un molt bon primer quart, però tot l’entramat se n’ha anat en orris quan no s’ha sabut, no ha pogut, superar la forta defensa otomana que ha pujat un esglaó la seva intensitat desfent els atacs blaugranes amb molta facilitat.

Ja en el darrer període, els homes de Jasikevicius han tornat al seu ritme normal d’anotació, però tots els seus esforços no han valgut de res, ja que els locals han aguantat, això si amb alguns problemes, la darrera embranzida blaugrana.

L’equip comença molt endollat

Com hem dit, el matx s’iniciava amb un Barça força endollat. Aprofitant l’absència de Shane Larkin, els blaugranes obrien forat molt aviat gràcies a tancar bé el rebot defensiu i al fet que Nick Calathes es dedicava, com en ell és habitual, a repartir joc entre els seus companys. Fruit de tot plegat un 0-7 després de les cistelles d’Artem Pustovyi i Nikola Mrotic i a un triple del montenegrí. Anotaven per fi els locals amb resposta del mateix Calathes pel 2-9.

El joc local millorava a partir d’aquí amb Bryant Dunston fent mal dins de la pintura, fins al punt de donar la volta al marcador amb un 8-0 de parcial. Gràcies a un cop de palmell del de Pogdorica i a un triple del base de Casselberry, els visitants es tornaven a enfilar al marcador ara dominant de quatre punts, 10-14.

Tenia molt a veure el fet d’haver millorat força en el rebot defensiu per part blaugrana. Sis punts seguits d’Àlex Abrines, cistella i addicional més triple fan arribar al que seria el màxim avantatge blaugrana en el matx, 10 punts, 10-20.

Ja amb Larkin a pista, les coses es compliquen una mica per la defensa blaugrana malgrat que dos tirs lliures de Leandro Bolmaro i una cistella de Pierre Oriola mantenen els deu punts de marge, 14-24, abans que quatre punts anotats pels locals en els darrers 40 segons del primer període redueixin el marge visitant a sis punts, 18-24.

Intercanvi de cistelles

El segon capítol comença amb intercanvi de cistelles. Les blaugranes les anoten Rolands Smits, de tres, i Calathes pel 22-29. Fins el moment l’equip turc no ha anotat ni un sol triple, però Krunoslav Simon serà l’encarregat de trencar el mal moment dels locals en el tir exterior. De fet n’anotarà tres gairebé de forma consecutiva que serviran per desestabilitzar la defensa blaugrana. En aquest tram de partit, el tècnic lituà del Barça haurà de demanar temps mort un parell de cops intentant solucionar les esquerdes en la defensa visitant, però de moment res li funciona.

El parcial 17-4 amb Higgins i Mirotic anotant pels blaugranes capgirarà el marcador fins al 39-33. Els blaugranes seran capaços de refer-se però anant ara a rebuf dels otomans. Quatre tirs lliures d’Higgins i una cistella de Mirotic redueixen la ferida, 41-39. Un triple de Smits, el segon que anotava el letó, deixa les coses amb només un punt de marge local abans que una falta tècnica a Ergin Ataman iguali el marcador quan els dos equips marxen als vestidors, 43-43.

Un quart per oblidar

I arribem al pitjor període del Barça en el partit d’avui. La història comença bé, amb una cistella d’Oriola després d’atrapar el seu propi rebot en atac, 43-45. Però després de sis punts seguits dels locals, Jasikevicius ha de demanar temps mort perquè les coses no rutllen. La defensa és un desastre, així com el rebot a la seva pintura i en atac les coses no es fan gaire millor. Tot i la pausa, el tècnic lituà no solucionarà els problemes d’un atac que de moment es dedica a fallar tot el que prova, mentre els locals van a velocitat de creuer.

Sense ningú capaç de carregar-se l’equip a l’esquena, el marge dels turcs no para de créixer. Quan per fi algú anota, en aquest cas Higgins la renda otomana és ja de vuit punts, 55-47. Però un parell de triples locals, Sharkin i Simon, sense resposta blaugrana, fan pujar el marge local fins als catorze punts, 61-47.

Per fi arriben més punts visitants, de moment un de tir lliure anotat per Hanga i a continuació una cistella, la tercera en 9 minuts de joc per l’equip català, aconseguida per Kyle Kuric, 63-50. S’afegeix al compte local un triple d’un vell conegut, Adrien Moerman. Dos tirs lliures d’Hanga i una cistella d’Oriola, tanquen el tercer període amb els blaugranes perdent de 14 punts, 68-54.

El Barça ho intenta però no aconsegueix la victòria

El darrer quart comença amb un tir lliure transformat per Larkin per una falta tècnica assenyalada al tècnic blaugrana. D’entrada sembla que l’atac visitant està més en forma que en el període anterior. Calathes anota una cistella i dos tirs lliures pel 71-58. Un nou triple de Larkin rep la resposta, també en forma de triple, d’Hanga. A aquest triple blaugrana el seguiran un parell de triples més, Higgins i Mirotic, per deixar el marge local en vuit punts, 75-67. Per si de cas, Ataman demana temps mort.

Les coses milloren per la defensa local que ara pot aturar l’atac blaugrana que només anotarà una cistella, Higgins, en quatre minuts de joc. Per sort la defensa blaugrana millora i els locals només anotaran una cistella després de fallar un parell de triples. A 2.29 per la fi, Calathes trenca el silenci de l’atac blaugrana amb un triple que obre el partit, 77-72. El mateix base de Florida serà qui després d’anotar una altra cistella amb addicional deixi el marge turc en tan sols quatre punts, 79-75. Malauradament només resten per jugar-se 1 minut i 52 segons.

Per part local ara qui salva la situació és Vailije Micic qui anotarà dos tirs lliures i una cistella. Dos tirs lliures de Mirotic tenen com a resposta una cistella de Larkin. Ja estem en el darrer minut de joc reglamentari i les urgències fan que els triples que proven Smits i Abrines trobin el ferro. La millora en el rebot ofensiu dels visitants serveix perquè a 15 segons per la fi Mirotic transformi dos tirs lliures pel 83-79. Larkin només transforma un tir lliure, però tot i un temps mort demanat per Jasikevivius, Abrines fallarà un darrer i desesperat triple que acabarà en atac local i dos tirs lliures que transformats per Micic són el definitiu 86-79.

@FCBbasket

Estadística