Victòria contundent

En un partit força còmode i senzill, els blaugranes s’han desfet del Gran Canària amb certa facilitat. Per fer-ho més fàcil, els canaris han tingut un parcial molt pobre pel que fa al tir de tres, 7 de 32, i aquest factor,afegit al fet de l’ampli domini del rebot per part local, han acabat d’enfonsar a un Gran Canària que no acaba de sortir del pou on està ficat.

Ja des de l’inici s’ha pogut comprovar la superioritat dels homes de Saras Jasikevicius. Una cistella de Cory Higgins sobre la botzina de possessió i un triple de Nikola Mirotic donaven el primer avantatge als locals, 5-0. Tot i que gràcies a tres tirs lliures transformats per Andrew Albicy el marge es retalla. La renda tornarà a créixer tot seguit, gràcies als punts que aporten Pierre Oriola, Nick Calathes i Mirotic pel 15-7.

Un Barça desfermat en atac

Els grocs han passat a defensar en zona 2-3, però la faran durant un parell d’atacs locals perquè l’alternativa defensiva no els servirà per reduir el mal de cap que li produeix un atac blaugrana força encertat. Al botí aconseguit pels de casa es sumarà un altre contraatac que culmina Higgins abans que Porfi Fisac demani un temps mort intentant canviar el ritme de partit.

A la represa fa la sensació que l’atac visitant funciona millor, almenys de moment, però la dura realitat s’imposarà perquè es tornarà a quedar sec molt aviat. Mentre els locals segueixen matxucant l’anella rival sense miraments. Una cistella i dos tirs lliures d’Higgins seguits d’un triple transformat per Rolands Smits fan arribar la renda blaugrana als 15 punts, 24-9. Aquest avantatge es reduirà gràcies a tres tirs lliures transformats per Stan Okoye deixant en 12 punts la producció groga al final del primer capítol, 24-12.

Sense oposició ni en defensa ni en atac

Tot i una cistella visitant, el marge local continuarà creixent a l’inici del segon període. Kyle Kuric i després de rebot ofensiu Smits, fan arribar l’avantatge blaugrana als 14 punts, 28-14. Els de Fisac poden reduir-lo una mica aprofitant els dos tirs lliures fallats per Smits, departament en el qual continua sense millorar l’equip blaugrana, però amb la sortida d’Artem Pustovyi provocarà un nou mal de cap als grocs.

Amb l’ucrainià a pista, s’incrementa el domini a les pintures dels locals i això sempre és un problema pels rivals. El de Kiev anota al pal baix i posteriorment un tir lliure fallant-ne l’altre. Entre això i l’encert de l’atac groc fan que l’avantatge local es redueixi una mica, 31-20. Tot i això tornarà a pujar després de cistella de Kuric i triple de Thomas Heurtel pel 36-20.

Ampliant avantatge

Després d’un temps mort dels grocs, un triple d’Okoye deixa el marge blaugrana en 13 punts. Tot just abans que una bona ratxa de l’atac blaugrana facin que els punts que anoten Pustovyi amb rebot ofensiu inclòs, Leandro Bolmaro dos tirs lliures i cistella i Oriola un triple central, portin el marge blaugrana fins als vint-i-dos punts, 45-23.

Sergi Martínez, titular avui per la baixa d’Àlex Abrines transforma un triple, mentre Oriola culmina un contraatac local pel 50-25 a 1.03 per la fi de la primera meitat. A un triple d’Albicy respon Oriola també amb un tir de tres aquest lateral abans que una cistella visitant deixi el 53-30 amb el que s’arriba a la fi dels primers 20 minuts de joc.

Tot decidit

A l’inici de la segona part surten per part local a pista Brandon Davies i Adam Hanga inèdits fins al moment. El pivot de Filadèlfia aprofita l’avinentesa per fer una esmaixada en la primera jugada d’aquesta segons meitat. Per part groga Matt Costello anota un triple, però és més un recurs que una declaració d’intencions.

El matx entra en una fase d’intercanvi de cistelles amb Davies, Mirotic i Hanga mantenen el marge aconseguit per la primera cistella de Davies, 62-37. John Shurna transforma cistella i addicional, mentre que en atac Hanga obliga al seu defensor, Albicy, a jugar al pal baix on l’hongarès volador és molt superior.

Respon Costello amb un triple, però fa el mateix Calathes pel 67-43. La defensa recupera una pilota i la jugada acaba amb dos tirs lliures transformats per Davies pel 69-43. Sense que els grocs tornin a anotar en aquest període una nova cistella d’Hanga, altre cop al pal baix, deixa el 71-43 amb el que s’arriba al desenllaç.

Un quart sense patir

Tot i que el partit sembla totalment decidit, l’inici del darrer quart no és bo pels de casa. Es perden un parell de possessions que permeten als visitants anotar cinc punts, amb un triple d’Okoye. La cistella que anota Pustovyi amb addicional transformat no serveix de gaire perquè arriba un nou triple visitant, ara transformat per Frankie Ferrari, 74-51.

Una cistella de Smits i un cop de palmell de Sergi Martínez donen fe de vida de l’atac blaugrana, 78-51. Anoten els visitants amb Pustovyi transformant només un tir lliure. A continuació, els locals fallaran fins a tres triples seguits, fet que els grocs aprofitaran per retallar el marge blaugrana fins al 79-57. Moment en el qual Oriola després de rebot ofensiu posa fi a la sequera local. Dos tirs lliures d’Heurtel seguits d’un triple de Bolmaro tornen a ampliar el marge abans que Tomas Dimsa anoti un triple pels visitants.

El matx que com ja hem dit estava decidit al final del tercer quart, entra en els dos darrers minuts amb cistella de Bolmaro, un tir lliure de Pustovyi. Entremig una cistella i addicional pel jove Rubén López. Oriola anota la qual serà la darrera cistella del partit que acaba amb el mateix avantatge blaugrana que hi havia al final del tercer període, 28 punts, 91-63.

@FCBbasket

Estadística