Victòria brillant

Una brillant primera meitat li ha estat suficient al Barça per aconseguir una nova victòria a l’Asobal. L’Ademar de Manolo Cadenas, que es retrobava amb Xavi Pascual, que era el seu segon entrenador quan el club blaugrana va decidir substituir-lo, precisament pel tècnic de Gavà el febrer de 2009, arribava al Palau amb ganes de plantar ara al totpoderós Barça.

El tècnic madrileny en tenia i moltes de ganes de fer un bon paper i els seus homes han sortit convençuts que tenien opcions de conquerir el feu blaugrana. Però al davant s’han trobat a un equip demolidor tant en defensa com en atac i que de mica en mica ha anat desfent la capacitat de resposta dels lleonesos. Un cop obert el forat al marcador, 22-11, la segona part ha estat més tranquil·la per un Barça que s’ha vist amb la victòria a la butxaca. Una victòria que ha arribat tot i passar-se els gairebé darrers 7 minuts de partit sense anotar cap gol en el seu compte.

La defensa culer es posa en marxa

 

Com hem dit el matx s’iniciava amb l’Ademar intentant superar a Kevin Möller, l’avui titular a la porteria local. Però els homes de Cadenas es trobaven al davant una defensa 6-0, força profunda i molt intensa que li solucionava la papereta al porter danès. Amb Luka Cindric jugant de central, els locals obrien la defensa visitant sense miraments. Un set metres transformat per Aleix Gómez, i els gols pels extrems Àlex Pascual i Mamadou Diocou feien arribar el 3-0 molt aviat. El marcador podria haver estat més ample si els blaugranes no haguessin tingut problemes en un parell d’atacs.

Per fi anotaven els forasters, però els gols anotats per Dika Mem i Luka Cindric mantenien el marge aconseguit. La defensa blaugrana continuava deixant inèdit a Möller que de moment les úniques pilotes que tocava eren les que recollia de dins la seva porteria. Tot i això, el marge blaugrana es manté gràcies als gols de Diocou, Aleix Gómez des dels set metres i Aron Palmarsson, 8-5. Una altra pilota recuperada per la defensa permet a Diocou tornar a anotar. Arriba la primera aturada de Möller que serveix per fer arribar la renda blaugrana als 5 gols després de l’anotat un altre cop per Diocou.

El Barça a tota màquina

Cadenas que ja ha començat a donar mostres del seu agre caràcter, són una tradició les seves protestes als àrbitres i a tot el que no sigui el seu equip, demana un temps mort per intentar redreçar la situació, però tot i la seva diatriba, els locals continuaran augmentant implacablement el botí, 11-5 després d’un nou gol aconseguit per Ludovic Fàbregas.

Els locals ja estan en velocitat de creuer i desfan amb facilitat l’entramat defensiu d’un Ademar que ara, i amb el permís arbitral, allarga i allarga els seus atacs intentant minimitzar les jugades en atac dels locals. De fet gràcies a un parell de gols, aprofitant una pèrdua blaugrana, es refan al marcador, 12-8. Els locals que han canviat pràcticament tot l’equip anoten gràcies a Hadiel Langaro, 13-8. El brasiler torna a anotar i a continuació ho fa Blaz Janc pel 16-8. Ara és Domen Makuc qui fa de central pels de casa.

Un parell d’aturades de Möller permeten augmentar el marge al lluminós gràcies al gol transformat per Luis Frade. Moment en el qual Cadenas torna a tallar el partit amb un temps mort. Anoten els seus abans que ho faci Aitor Ariñlo des de l’extrem esquerre, 18-9. Després del 18-10, els blaugranes es passaran una bona estona sense anotar tot i l’exclusió de Tin Lucin. Amb l’equip lleonès al complet qui anota és Ariño i més tard Frade pel 20-10. Els gols d’Erwin Pérez i de nou Frade deixen el 21-11 amb el que s’arribarà al descans tot i un temps mort demanat per Xavi Pascual per preparar una jugada que acabarà tan malament que haurà de ser Möller qui eviti un gol visitant.

L’equip afluixa en defensa

La segona part comença sense canvis a la porteria blaugrana on continua jugant Kevin Möller mentre que Cadenas fa entrar a Dina Slavic per Khalifa Ghedbane que havia fet un bon partit malgrat els 21 gols encaixats. Els primers minuts del segon temps veuen a un atac blaugrana força encertat mentre que en defensa els locals afluixen el seu rendiment. Aquesta baixada defensiva local l’aprofitarà l’atac visitant per anotar amb més facilitat. Un gol de Fàbregas i dos d’en Cindric permeten augmentar la renda, 25-12.

Al cap de cinc minuts cinc segons de joc d’aquesta segona meitat, intervé Cadenas amb un nou temps mort. Aprofitant un xut de Cindric que Slavic atura, els visitats són capaços de reduir la renda local per deixar-la en onze gols, 25-14. Fàbregas i Àlex Pascual anoten abans que l’Ademar pugui també fer el mateix. Ja hem dit que els visitants en aquesta segona part ho tindrien més fàcil per anotar. És curiós com l’agre Cadenas critica un set metres assenyalat al seu equip i en canvi un de dubtós a l’àrea dels sis metres dels locals, no li produeix la mateixa sensació. Com era allò que depèn del color del mirall a través del qual es mirin…, bé deixem-ho estar.

L’Ademar retalla distància

Els homes de Xavi Pascual estan una mica més incòmodes a pista i això es nota en rematades que en circumstàncies normals haguessin entrat i avui no ho fan. Dos gols més dels forasters retallen un altre cop el marge local, 28-18. Entre Dika Mem i Timothey N’Guessan que ha entrat a pista en aquesta segona part mentre que a la primera restava a la banqueta, anoten el 30-19.

Després de dues aturades de Möller arriba un nou gol local obra de Diocou des de l’extrem dret de l’atac blaugrana. A partir d’aquí, l’atac blaugrana perdrà fluïdesa i això es notarà a l’hora de fer més gols. Hi col•labora Cadenas que com a gat vell que és, s’ha adonat que Ghedbane ho feia millor que Slavic. Aleix Gómez remata al pal esquerre de la porteria visitant, el rebuig és blaugrana, però N’Guessan no pot amb Ghedbane. Anota Leandro Semedo i el mateix fa Aleix Gómez però des dels 7 metres, 33-21. Estem en el minut 18.52 de la segona meitat. Després d’un gol de Natán Suárez, serà Blaz Janc qui faci el 34-22. L’eslovè serà exclòs en el següent atac dels lleonesos que anoten des dels set metres.

6 minuts sense anotar

Dika Mem i Haniel Langaro faran els dos següents gols mentre que per l’Ademar anota Mateus Piechowski, 36-24. El gol del brasiler lateral blaugrana arriba quan hi manquen 6.03 per la fi del matx. Doncs a partir d’aquí l’atac local es quedarà rom d’una manera absoluta. Entre passis mal dirigits, tirs impossibles i les aturades de Ghedbane, els locals s’estaran totalment muts en atac fins que es consumeixin els 30 minuts reglamentaris d’aquesta segona part.

Ni Aleix Gómez que intenta un remat impossible, ni Makuc, ni Janc, ni tan sols Thiagus Petrus que en lloc de fer gol acabarà estavellant la pilota en la cara de Ghedbane quan fa un llançament per finalitzar un contraatac, poden anotar. La sort que tenen els locals és que el desgavell del seu atac s’encomana a l’Ademar que en aquests surrealistes 6 minuts i escaig només Pedro Garcia anota pel definitiu 36-25.

@FCBhandbol

Estadística