L’equip es retroba amb la victòria

El Barça s’ha retrobat amb la victòria en un partit no massa brillant, massa pèrdues de pilota i amb una selecció de tir poc acurada, però que han sabut jugar prou per superar a un Zalgiris que ha estat molt malament en el tirs de tres. Tan sols han transformat 2 de 18 llançaments.

Zalguiris, tot i provar-ho en el darrer quart, no ha pogut superar a uns blaugranes que han anat al davant en el marcador durant gairebé els quaranta minuts de joc.

Els visitants sortien a la pista del Zalgirio Arena dolguts per les dues darreres desfetes, Asvel i València, per tant han canalitzat la seva ràbia per anar-se’n ben aviat al marcador.

Saras i Davies tornen al Zalgiro Arena

Una cistella de Pierre Oriola, un contraatac de Nick Calathes i un parell de tirs lliures de Niko Mirotic servien per posar les coses a lloc, 0-6. El problema era que per arribar a aquest avantatge es fallava massa, però els hi servia el fet que si ells no estaven massa encertats, els locals encara ho estaven menys.

Quan havien passat 4 minuts 32 segons de joc arribava la primera cistella local, Thomas Walkup, en aquest moment la renda aconseguida pels forasters era només de quatre punts, 2-6. Això demostrava que cap dels dos equips estava fent un bon partit en atac, i no era perquè es trobessin al davant defenses extraordinàries, ni de bon tros.

Oriola estira una mica més el marge visitant, mentre que en defensa comencen els problemes en el rebot defensiu. Tot i una nova cistella visitant, ara de Cory Higgins, el marge blaugrana es redueix per tres tirs lliures transformats per Nigle Hayes, 7-10.

A partir d’aquí entrem en els moments de pitjor joc blaugrana. Tirs fallats i pèrdues de pilota permeten als locals posar-se al davant al lluminós, 11-10. Serà l’únic moment del matx en el qual això passi. Davies, que tornava a la que havia estat la seva casa, anota i els locals només anoten un tir lliure per l’empat a 12. Empat que es reproduirà després de dos tirs lliures anotats pel pivot de Filadèlfia i abans que un triple, el primer de la nit dels blaugranes, transformat per Rolands Smits, tanqui el primer capítol, 14-17.

L’equip, sempre al davant al marcador

Els blaugranes augmentaran la seva renda només començar el segon període. Kyle Kuric anotarà cistella i triple per donar altre cop sis punts de renda als forasters, 16-22. Tornen els problemes en el rebot defensiu i això obliga a Saras Jasikevicius a demanar temps mort, amb només dos punts de renda a l’electrònic.

Kuric tornarà a estar encertat, anotant cistella i triple que amb la col·laboració de Mirotic, qui encara no ha anotat un tir de camp, transformi dos tirs lliures per arribar a la màxima renda blaugrana fins al moment, 22-29. Després d’un parell de cistelles locals, per fi arriba la primera cistella en joc del mag de Pogdorica, que a més ve acompanyada d’un addicional pel 26-32 a 3.32 per la mitja part.

Tornen els problemes en atac, amb la mateixa rutina de sempre, atacs poc definits i pèrdues de pilota. Calathes arriba a la seva quarta pèrdua, que els lituans saben castigar, obligant el tècnic blaugrana a demanar un altre temps mort perquè la renda aconseguida s’ha reduït fins als dos punts, 30-32.

Davies falla un tir lliure, però el rebot és blaugrana i la jugada acaba amb la segona cistella en joc de Mirotic, 30-35. El marge de cinc punts el mantindrà el mateix Davies, molt motivat per jugar en la que havia estat la seva pista. Aprofitant un tir lliure fallat pels locals, Hanga anota per deixar la renda visitant al final de la primera meitat en sis punts, 33-39.

Objectiu, decidir el partit per la via ràpida

Els blaugranes surten a la segona part a decidir el matx per la via ràpida. Cistella de Davies i triple d’Higgins pel 33-44 quan només s’han jugat 52 segons del tercer període.

Martin Schiller, el tècnic austríac dels locals, demana temps mort per tallar la ratxa blaugrana. Però els seus homes continuen sense estar encertats en el triple. Porten ara mateix 0 de 8 intents, en canvi Kuric anota dos tirs lliures, això si fallant-ne el tercer. Anoten els locals abans que Higgins culmini un contraatac fent arribar l’avantatge visitant als 13 punts, 35-48.

S’entra en una fase del partit plena de desencert, tant per un equip com per l’altre. Ara qui no aprofita l’oportunitat són els locals que només anotaran dos punts en els gairebé tres minuts en els quals els blaugranes tornen a combinar tirs fallats amb pèrdues de possessió. Quan a 3.53 per la fi del quart anota Calathes, la renda blaugrana continua sent de tretze punts, 37-50.

El jove talent local, Rokas Jokubaitis, de només vint anys, anota cistella i addicional pel 40-50, sent de nou Davies qui amb cinc punts consecutius, dues cistelles i un tir addicional, elevi la renda forastera altre cop als 13 punts, 42-55.

Els darrers 81 segons del tercer quart tornen a ser un cúmul de despropòsits blaugranes, tirs fallats i pilotes perdudes, ara Mirotic, permetran als locals salvar el possible knock-out tècnic, 48-55, a manca dels darrers 10 minuts de joc.

El marcador s’ajusta

Els lituans entren al darrer període amb una targeta immaculada pel que fa a l’encert en el triple, porten zero d’onze intents. Davies continua sent el valor de referència pels blaugranes, seus són dos punts més després de rebot ofensiu, 48-57.

Els locals, però tot i no estar massa encertats encara creuen que poden endur-se la victòria. Aquesta creença es reafirma després que Hayes transformi el primer triple lituà del matx. Sense resposta blaugrana arriba el segon, aquest obra de Walkup.

De cop i volta el partit s’ha ajustat i molt, 54-57. En el següent atac blaugrana arribarà la jugada clau del matx.

En primera línia de defensa Jokubaitis recupera l’enèsima pèrdua dels blaugranes, i quan sembla que deixarà el matx en un sol punt, la seva esmaixada no entra. Ha fet el salt malament i amb les seves mans agafa l’anella que acabarà escopint la pilota. Pensava més en fer una cistella de pòster que en anotar. L’atac blaugrana finalitzarà, per fer-ho més dolorós, amb triple de Kuric. Del possible 56-57, s’ha passat al real 54-60.

Les pilotes perdudes no eviten la victòria blaugrana

Tocats per l’errada de Jokubaitis, els lituans no aprofitaran un altre sotrac de l’atac blaugrana que continua augmentant el seu compte de pilotes perdudes, ara serà Davies qui en perd una. Calathes anota per mantenir els sis punts amunt, 56-62. En un nou atac blaugrana, ara és Hanga qui perd una pilota, però Calathes la recupera perquè Àlex Abrines transformi un triple que pràcticament decideix el matx, 56-65 a 3.53.

Després d’un temps mort dels lituans, arriba un altre triple, Hanga, que ara si certifica la victòria dels blaugranes, 56-68. Amb els locals molt tocats, arriba una cistella d’Oriola gràcies a una assistència màgica del base de Casselberry, 56-70 a 2.16 per la fi.

Anoten els locals, però Abrines fa el seu segon triple pel 58-73. Els lituans aprofitaran els darrers segons del partit per anotar un parell de cistelles que certifiquen el definitiu 62-73.

@FCBbasket

Estadística