Victòria agònica

Per tal d’aconseguir una nova victòria a l’EHF Champions League, el Barça ha necessitat esperar als darrers dos minuts de joc per acabar de concretar-la. Malgrat haver dominat gairebé tot el partit, i en alguns moments amb fins a 5 gols d’avantatge, els locals han sabut aprofitar uns moments de feblesa en atac dels homes de Xavi Pascual per empatar el matx un parell de cops a manca de menys de 3 minuts per la fi.

Aleshores ha aparegut la millor versió dels visitants. Un immens Gonzalo Pérez de Vargas ha posat els fonaments, i la victòria s’ha acabat aconseguint gràcies als bons llançaments fets per Aron Palmarsson i Luca Cindric que han tombat a un Aalborg que no ha donat mai el partit per perdut. Per arribar a aquest dramàtic final havien passat un munt de coses. Anem a fer-ne cinc cèntims.

Poc a poc, torna el públic a la grada

La Gigantium Arena rebia al Barça amb públic a la grada. No massa és cert, però feien soroll per animar als seus. La sortida blaugrana ha estat de manual. El primer llançament de Timothey N’Guessan supera a Mikael Aggefors, el bon porter dels locals. Els danesos empaten molt aviat fidels al seu estil, molt similar al dels blaugranes, fins al punt que semblen la seva Nemesi pel que fa a estil de joc. Ludoovic Fàbregas torna a avançar als forasters, i aquest cop la resposta local és aturada per Gonzalo. És l’inici d’un intercanvi d’aturades per part d’Aggefors i de pilotes perdudes i recuperades per la defensa blaugrana pel que a l’atac dels homes de Stefan Madsen. Finalment se supera aquest tram sense gols i els danesos empaten a 2.

Passa el mateix després d’un gol aconseguit per Dika Mem que ha tardat més de 5 minuts en anotar i això és molt estrany. Gràcies a gols de Jonas Samuelsson i Nikolaj Christensen, els locals agafen la iniciativa en el matx, 4-3. Respon Aleix Gómez des dels set metres. Una aturada de Gonzalo permet a Raúl Entrerrios anotar tot tornant a portar la iniciativa, 4-5.

El joc dels dos equips és molt ràpid i vistós. Després de l’empat aconseguit per Mark Marcher, un parell de gols blaugranes, Aleix Gómez, un altre cop des dels set metres i Fàbregas, donen als forasters dos gols d’avantatge, 5-7. Renda que es mantindrà gràcies als anotats per N’Guessan i Aitor Ariño. Per part local destaca pel seu bon joc Henrik Mollgaard que troba línies de passi al pivot que no poden ser tallades per la defensa blaugrana.

Partit sense treva a la pista i a les banquetes

Madsen decideix arriscar i ordena jugar al seu equip amb set jugadors de pista i sense porter. Això ho aprofitarà Entrerrios per fer un gol des de la seva línia dels nou metres. Com es pot comprovar, la sort dels blaugranes és que estan encertats en atac i això els permet mantenir-se al capdavant a l’electrònic. Tot i els gols que anoten Lukas Sandell i Christensen, els visitants segueixen dominant perquè Aleix Gómez no falla el següent set metres i Lucas Cindric comença a fer màgia des de la línia dels 9 metres. Cedric Sorhaindo, Jure Dolenec i Palmarsson mantenen les distàncies, 13-15, en un partit sense treva.

Madsen decideix demanar un altre temps mort. Aprofitant la pausa, Xavi Pascual canvia la defensa, ara la 6-0 amb jugadors que surten en profunditat, es converteix en una 4-1-1 amb Ariño de més avançat. El canvi defensiu funciona perfectament i la defensa blaugrana ajuda a Gonzalo, qui feia una bona estona que no tocava cap pilota, a fer dues aturades, la segona espectacular, que permeten a Dika Mem i posteriorment a Dolenec fer pujar la renda visitant als quatre gols, 13-17, davant la desesperació de Madsen.

Anota Magnus Jensen abans que Pascual demani un temps mort. La rematada de Dika Mem és aturada per Aggefors, però els blaugranes recuperen una pilota que permet a Fàbregas anotar el 14-18. Malgrat que Fàbregas rematarà fora mentre Gonzalo tot i fer una altra extraordinària aturada veurà com Marcher redueix el marge català. Però a vuit segons per la fi dels primers 30 minuts, un xut de Palmarsson supera Aggefors pel 15-19 amb el que s’arriba al descans.

Les defenses s’imposen als atacs

Quan comença la segona meitat Madsen fa entrar a Simon Gade sota els pals de la seva porteria. Gonzalo i Gade rivalitzen en aturades abans que Rene Antonsen superi al de Toledo. N’Guessan manté el marge de quatre gols. Aquesta renda augmentarà després d’una aturada de Gonzalo i del gol que fa de contraatac Aitor Ariño, 16-21. Els visitants tornen a defensar en 6-0. El partit entra en una fase d’intercanvi de gols. Els que anoten N’Guessan, per dos cops, i Fàbregas mantenen les coses iguals, 19-24.

Madsen conscient que ha de fer quelcom, ordena un canvi defensiu. Ara els danesos defensen amb una 5-1 que intenta molestar prou la circulació de pilota dels rivals. Per la seva part, els blaugranes tornen a fer la seva 5-1, que en realitat és una 4-1-1. Els canvis defensius deixen per uns moments als dos equips secs en atac. Qui aprofita l’avinentesa és l’Aalborg al reduir en dos gols el marge barcelonista, 21-24.

En el minut 40.08 de partit, Xavi Pascual veient els problemes que hi ha en l’atac dels seus homes demana temps mort. En atac apareixen Cindric i Palmarsson per tornar, altre cop, als quatre gols de renda, 23-27. El matx s’ha convertit en una partida d’escacs amb el tauler i les peces ben posades. Nou temps mort, ara demanat per Madsen. L’atac local torna a ser de set jugadors i sense porter. Anota Buster Juul-Lassen i fa el mateix Ariño per mantenir les coses iguals. Un gol des dels set metres, també de Juul-Lassen, és contrarestat per Palmarsson. Anota de forma imparable Christensen, un baluard al lateral esquerre de l’atac local, abans que en defensa els locals bloquegin un llançament de Palmarsson.

Canvis constants de defenses

Estem a punt d’entrar en els darrers deu minuts de joc i Madsen torna a intervenir. El tècnic local ordena el canvi de porters. Torna a entrar Aggafors. El canvi li funciona bé al tècnic local perquè el d’Estocolm li atura un tir des dels sis metres a Fàbregas i això permet reduir la renda visitant fins als dos gols, 27-29 després de l’anotat per l’inevitable Christensen.

Els blaugranes tornen a fer la 4-1-1, mentre que en atac Dika Mem dóna oxigen amb el 27-30. Els homes de Xavi Pascual tornen a canviar la defensa, ara fan la 6-0. És una evidència que volen despistar als locals, però Christensen ni s’immuta. En atac, el tècnic de Gavà ordena atacar amb 7 jugadors de pista. És una variant poc executada pel tècnic català, però tot si val per tal de sorprendre el rival. La jugada, però, no li sortirà gaire bé perquè Fàbregas xuta fora i el malson anomenat Christensen redueix la renda blaugrana a la mínima expressió, 29-30.

Cindric, Palmarsson i Gonzalo segellen la victòria

Dika Mem torna a fer màgia, però els locals, tot i que Christensen es pren un respir, troben la manera de fer arribar pilotes a Jensen, el pivot local, que fa el 30-31. La situació passa a ser dramàtica quan a Mem si li acaben els trucs i Aggefors li atura un llançament. A més per si hi mancava quelcom serà el mateix porter qui faci el 31-31 amb un tir de porteria a porteria aprofitant que l’atac blaugrana era de set jugadors de pista.

A menys de cinc minuts per la fi, el tècnic de Gavà torna a demanar temps mort. Aprofitarà el temps mort per tornar a les arrels. Atac de sis jugadors de pista i en defensa la clàssica 6-0. D’entrada les coses no surten prou bé. Palmarsson perd una pilota, i l’Aalborg ataca amb set jugadors. La pilota la perden i aquest cop en atac l’islandès assumeix perfectament la responsabilitat fent el 31-32 quan queden 2.24 per la fi. Empata Christensen, qui sinó, però ara qui apareix en atac és Cindric amb un gol fantàstic, 32-33 a 1.48 per la fi. Gonzalo li atura un xut a Marcher sent Palmarsson qui fa el 32-34 a 48 segons pel final. Una nova aturada de Gonzalo aquest cop a xuit de Jensen, desfà als locals que desesperats i capcots no defensen la darrera possessió del matx que Cindric converteix en el definitiu 32-35 a manca de tan sols 5 segons per la fi.

@FCBhandbol