Sense reacció

Quan tothom, el primer Saras Jasikevicius, esperava una reacció de l’equip blaugrana al mal partit davant l’Asvel, ha passat tot el contrari. Per segon matx consecutiu, els blaugranes han fet una defensa de fireta, permetent llançaments oberts als rivals propiciant cistelles relativament fàcils que han acabat per fer pagar amb desfeta els dolents primer i darrer períodes dels locals que d’una manera incomprensible han estat negats en defensa tot i fer un atac mitjanament acceptable.

Mal inici de partit

Efectivament, l’equip començava jugant fatal. Imprecisos en atac, en defensa eren una nul·litat total i això obligava que el tècnic lituà hagués de demanar temps mort amb 3-10 al marcador. Els tres punts locals havien estat obra der Nikola Mirotic al transformar un triple. En Saras aprofitava el temps mort per substituir a Pierre Oriola, fent entrar a Brandon Davies en el seu lloc.

Nick Calathes, el base titular anotava cinc punts en els dos atacs següents dels barcelonistes, gràcies a dues cistelles i un addicional, però els visitants acceptaven l’intercanvi de cistelles, 8-12. Els locals eren capaços d’ajustar el marcador, 10-12 després del cinquè punt de Mirotic, mentre que els taronges anotaven un triple, Derrick Williams, per tornar a marxar en el marcador.

Això ha estat una constant en tot el partit. Calathes també transformava un triple, però la resposta taronja no es feia esperar, triple de Bojan Dubljevic pel 13-18. Tornava a anotar el de Florida, ara de dos, però un nou triple del mateix Dubljevic ampliava el marge foraster fins als sis punts, 15-21.

Als locals els hi costava déu i ajuda anotar, mentre que els visitants no patien gens per superar la fluixa defensa local que arribava tard a cada tall i que patia la síndrome de la manta, havia d’escollir que s’havia de tapar, si el cap o els peus. Fos quina fos l’elecció, els valencians trobaven la millor posició per fer mal.

Per uns instants els blaugranes fan la sensació de redreçar-se. Dos tirs lliures transformats per Adam Hanga seguits d’una cistella amb addicional de Cory Higgins, ajusten el marcador, 20-23, però torna a aparèixer Willims per transformar un triple obert que desfà l’encanteri.

Anota Davies abans que Williams torni a castigar des de la línia de 3, càstig al qual s’afegeix Fernando San Emeterio també des de més enllà de la línia el triple, 22-32. Resultat que no es mourà abans de la finalització del primer acte. Els 32 punts rebuts són la demostració que els blaugranes no havien après res del partit jugat a Lió.

El partit s’ajusta

Ja hi tornem a ser. Un altre partit amb el Barça anant a remolc del rival. Tot i això, els locals revifaran, almenys en aquest període. Una cistella amb addicional d’Hanga i un triple de Rolands Smits retallen l’avantatge dels taronges, 28-34.

Els locals sembla que es volen refer. Un triple de Kyle Kuric i una cistella d’Hanga culminant un contraatac deixant el matx en un punt amunt pels visitants, 33-34. Avantatge que es mantindrà després de la cistella anotada per Thomas Heurtel. Un triple d’Hanga permet que el matx quedi momentàniament empatat a 38. Empat que es repetirà poc després gràcies a dues cistelles anotades per Mirotic i Smits. Cistelles que arriben, però, després de molt treball en atac incloent un parell de rebots ofensius dels locals, 44-44.

Mentre els de casa s’entesten a fallar triples, ara els forasters aprofiten la superioritat de Dubljevic al pal baix per tornar a marxar de quatre punts, 44-48. Ja hem dit que això seria una constant els 40 minuts de joc. Un triple d’Àlex Abrines el respon de la mateixa forma Sam Van Rossom, però els locals seran capaços de tornar a recuperar el terreny perdut gràcies a dues cistelles d’Oriola per l’empat a 51 amb el que acaba la primera meitat.

Oriola manté vives les esperançes

Un triple fallat per Calathes amb rebot de Mirotic és el precedent de l’únic avantatge blaugrana en el partit gràcies a una cistella al pal baix del pivot de Tàrrega, 53-51. Un triple de Klemen Prpelic torna a avançar als visitants, que de manera senzilla desfan la feixuga feina que han de fer els de casa per anotar.

Tornar a anotar el targarí, però Williams continua castigant tot i fallar un tir addicional. Oriola ara és l’única font de producció local i ell anotarà dues cistelles més, em porta ja 8 en el que portem de quart, pel 59-63 a 4.31 per la fi del tercer capítol. Els forasters amplien el seu avantatge, però un triple d’Hanga i una cistella de Mirotic minimitzen la ferida, 64-66.

Una cistella de Davies manté les constants vitals d’uns blaugranes que amb penes i fatigues s’estan mantenint a flor d’aigua, surant malgrat tots els entrebancs. El pivot de Filadèlfia culmina un contraatac per tornar a empatar ara a 68. Empat que es mantindrà després d’una cistella de Kuric que deixa el 70-70 al lluminós amb el qual s’arriba a l’epíleg.

Un temps mort en silenci que ho diu tot

Després de tot el que ha passat el Barça està a 10 minuts de la victòria. Tot sembla possible. Però la realitat s’acabarà imposant. Els locals continuen tenint problemes amb el rebot defensiu i això dóna segons oportunitats a un València que sap aprofitar-les.

Després de dues cistelles visitants i un parell d’atacs locals imprecisos arriba un triple de Van Rossom que obliga el tècnic local a demanar temps mort molt aviat, però els set punts de renda taronja, 70-77, són un problema que cal solucionar com més aviat millor si es vol aconseguir la victòria.

De tornada al joc, els locals no estaran massa encertats. Fallen un triple i perden una pilota mentre que Williams torna a perdonar al fallar un tir addicional, 70-79. Per fi anota algú vestit de blaugrana, Calathes, però Mike Tobey ho fa com també el tir addicional. Hanga fallarà un triple, però el mateix Tobey anota el que prova portant el marge taronja als 13 punts, 72-85.

Queden 6.34 per jugar i en Saras gasta el seu darrer temps mort. Amb els jugadors asseguts, el tècnic lituà ni se’ls mira. Capcot camina fins a sortir de la rotllana sense tenir esma de mirar-se’ls. Està molt decebut, tant que no té res a dir-los. Després de l’angoixant silenci a la banqueta blaugrana el joc es reprèn.

Calathes transforma un triple i posteriorment una cistella després de rebot ofensiu. Després d’un parell de triples fallats pels de casa, arriba una altra cistella local ara de Mirotic, que com que no té resposta visitant fa baixar el marge taronja fins als sis punts, 79-85. Queden 4.21 per jugar-se. I com no podia ser d’altra manera arriba per salvar-los un triple que transforma des de gairebé els vestidors, Guillem Vives. Higgins anotarà un triple per tornar als sis per sota.

L’arbitratge s’apunta a la festa

Això passa tot just abans que els àrbitres s’encrueleixen amb el tècnic lituà tot assenyalant-li una falta tècnica. La forta pressió local és castigada amb una bona colla de tirs lliures, perquè els locals ja fa estona que han ultrapassat les quatre faltes en el quart. Aprofitant perfectament els tirs lliures, els valencians augmentaran el seu marge perquè els locals s’entesten a fallar triple rere triple. Per si hi mancava alguna cosa, Calathes falla els dos tirs lliures dels quals disposa i això permet que el marge foraster torni a superar la dotzena de punts, 82-94.

A 1.20 per fi Mirotic anota una esmaixada amb la qual culmina un contraatac, però el veredicte d’aquest partit ja fa estona que està escrit. Higgins manté els 10 per sota, 86-96. Una pilota perduda per Mirotic permet a Dublejvic fer arribar el marcador visitant als 100 punts, 86-100. Un tir lliure anotat per Oriola i un triple gairebé sobre la botzina de l’estrella de Pogdorica posen el punt final a un partit molt trist dels blaugranes.

@FCBbasket

Estadística