El derbi torna a ser blaugrana

Tretzena victòria del Barça a l’Asobal en una temporada que de moment està sent impol·luta, amb tots els partits guanyats, tant de competició europea com de la competició domèstica. Avui davant un BM Granollers que havia tornat als entrenaments aquesta setmana i que no disputava un partit des de gairebé un mes, l’equip blaugrana ha fet el que s’esperava. Domini aclaparador des pràcticament l’inici del matx acabant els primers 30 minuts amb un clar avantatge. Gràcies sobretot a una actuació destacadíssima de Dika Mem.

Avantatge que s’ha acabat de consolidar en una còmoda segona meitat en la qual ha pesat i força el desgast físic sofert pels locals que han evidenciat una davallada física per la falta de competició en les darreres setmanes. Els blaugranes han arribat a guanyar de 16 gols abans que una petita reacció local els ha permès reduir en dos gols el marge aconseguit pels visitants. Que tot i això han acabat per endur-se’n una clara victòria del Palau d’Esports de Granollers.

Igualtat a l’inici

El partit començava amb un equip blaugrana un pèl imprecís. Aron Palmarsson i Dika Mem fallaven els seus primers llançaments mentre que Gonzalo Pérez de Vargas mantenia la porteria a zero. De fet qui inaugurava el marcador era Aleix Gómez des dels set metres, mentre que també des dels set metres empatava el matx Antonio Garcia. Per fi anotava Dika Mem que com hem dit seria el jugador blaugrana més resolutiu dels primers 30 minuts. Els visitants estaven una mica imprecisos en atac. Ludovic Fàbregas veu com el seu llançament és aturat per Marc Guàrdia.

Un gol des de l’extrem esquerre d’Àlex Pascual, avui sense màcula en els llançaments, augmentava la renda visitant abans que es consolidés després d’una rematada de Mem pel 1-4. A un gol local responia Domen Makuc, el central titular avui, pel 2-5. Els locals han aprofitat perfectament l’exclusió de Cedric Sorhaindo per aconseguir un parcial 3-0 que empatava e matx a 5. Precisament era Makuc qui desfeia l’empat abans del 6-6 anotat per Garcia.

El Barça es posa en marxa

Els locals encara no donaven mostres de desgast físic i això els permetia mantenir el pols davant un Barça que aplicava el seu tractament habitual de joc ràpid i molt precís de moviments molt mecanitzats sense donar descans al rival. Entre Mem i Aleix Gómez augmentaven la renda fins al 6-8. Marge que es mantindria fins que primer Mem i més tard Àlex Pascual fessin pujar el marcador a un 8-11 que començava a donar pistes de com aniria la cosa. Sense resposta local pel joc de Mem, el de París era el desllorigador blaugrana i ell era l’encarregat de fer el 9-12. El marge creixeria un mica més gràcies a un gol de Timothey N’Guessan. El de Massy també faria el següent gol visitant que servia per mantenir els quatre d’avantatge, 10-14.

Tot i que un gol d’Esteban Salinas redueix un pèl el marge dels visitants, els homes de Xavi Pascual són capaços d’aconseguir un parcial 0-3 amb gols de Raúl Entrerrios, Àlex Pascual i el mateix N’Guessan per l’11-17 quan el partit entra en els deu últims minuts de la primera part. Jure Dolenec i el lateral nascut a Massy són els que s’encarreguen de mantenir la renda dels visitants.

El Granollers anotarà un parell de gols sense resposta blaugrana per rebaixar el desavantatge fins al 15-19. Els homes de Pascual es refan en aprofitar una exclusió local, concretament d’Oriol Rey, per fer un altre parcial 0-3 amb gols d’Aleix Gómez, Aitor Ariño i Entrerrios pel 15-22. Un marge de set gols que es mantindrà al final dels primers 30 minuts gràcies a un fly dibuixat per Dolenec i finalitzat per Ariño que contraresten d’aquesta manera el gol aconseguit abans per Pol Valera. La primera meitat acaba amb un clar 16-23 al lluminós.

Al Granollers li comencen a fallar les forces

La segona part comença sense canvis a la porteria blaugrana mentre a la local Pol Sastre substitueix a Marc Guàrdia. Les coses no canviaran massa. Makuc i Mem amplien la renda visitant fins als vuit gols, 17-25. Renda que després d’un gol de Víctor De Sande, manté el mateix Mem. El Granollers continua amb un bon to físic sent capaç de rebaixar la renda blaugrana en dos gols aprofitant una pèrdua de possessió dels visitants. La resposta forastera és un gol de Mem pel 20-27. En el minut 36.11 l’Aleix Gómez rep un fort cop que l’obliga a sortir de la pista. El substitueix Blaz Janc.

Un gol de José María Màrquez permet als locals reduir a sis el desavantatge al marcador, 21-27. El marge aconseguit pels blaugranes es mantindrà una estona més gràcies als gols anotats per Àlex Pascual i Alejandro Márquez. A partir d’aquí el partit s’acabarà de trencar. Els de Pascual tanquen a pany forrellat la seva porteria mentre que en atac fan i desfan a plaer, sabent aprofitar que els locals, ara si, comencen a notar el desgast que estaven patint.

Un parcial que trenca definitivament el partit

Un parcial 1-8 acaba amb la poca capacitat de resistència que li quedava a l’equip dirigit per Antonio Rama. Incapaços de fer front a la proposta física que fan els blaugranes, els locals no poden fer absolutament res per evitar la pluja de gols que els hi cauen al damunt, tot i la bona defensa que José María Márquez ara li fa a Mem qui acabarà el matx amb 9 gols de 12 llançaments. Un gol de Salinas, 24-39, dóna fe de l’atac local quan queden menys de 7 minuts per la fi. Entrerrios és l’encarregat de fer arribar l’anotació blaugrana als quaranta gols.

A partir d’aquí tot i que encara queden més de sis minuts de joc, els blaugranes baixaran una mica la seva intensitat, sobretot en defensa, fet que els locals sabran aprofitar per fer la petita reacció a la qual ens referíem al començament. Un parell de gols del pivot Salinas i un set metres transformat per Garcia permet que els de Rama redueixin el marge visitant fins als tretze gols, 27-40. Un gol de Dolenec serà el darrer del partit perquè cap dels dos atacs serà capaç de batre als porters en els 3 minuts 44 segons que queden per jugar. El proper rival dels blaugranes serà l’Aalborg danès el dimecres 2 de desembre.

@FCBhandbol

Estadística