Victòria de mèrit

El Barça continua imparable en el seu camí a l’EHF Champions League. Avui la víctima dels blaugranes ha tornat a ser el THW Kiel de Filip Jicha. Aquest cop, els alemanys venien al Palau avisats del que es trobarien al davant. Feia 15 dies des que van caure davant el mateix rival en el seu feu del Wunderino Arena. El tècnic txec havia preparat el partit a consciència i el seu pla de joc li ha anat força bé als alemanys fins ben avançada la segona part. Aleshores,  els locals han fet un pas endavant desfent la resistència teutona i un cop aconseguit un avantatge suficient han sabut fer el que calia per mantenir la valuosa i meritòria victòria davant el totpoderós Kiel alemany.

Un cop més el duel de porteries ha caigut favorable al blaugrana Kevin Möller que ha acabat per ser, com a Kiel, una de les claus de la victòria. Tot i que Niklas Landin, a la porteria del davant, ha fet un altre partit per recordar. Però el nombre d’aturades ha estat superior pel danès blaugrana que en darrera instància feia el que ja havia fet en el partit de la primera volta, tancar a pany forrellat la seva porteria i donar l’oportunitat als companys perquè els seus gols fossin determinants per la victòria, com ha acabat succeint.

Serà un partit complicat

Com era d’esperar el Kiel sortia per totes, La seva situació a la classificació l’obligava i molt a posar tota la carn a la graella. Un xut d’Aron Palmarsson sortia fora i això permetia als visitants avançar-se de dos gols després dels anotats per Hendrik Pekeler i Sander Sagosen. Xavi Pascual, el tècnic local, havia dissenyat una defensa específica sobre Sagosen, l’estrella anotadora dels alemanys, però de moment no era massa efectiva.

Després del primer gol local de Palmarsson, l’encarregat de mantenir a l’equip local ha estat Möller. Les seves dues aturades evitaven una més que probable escapada visitant al marcador perquè els locals en atac estaven fallant més del compte. Sobretot per les pèrdues de pilota que els castigaven força a l’hora de buscar-li les pessigolles a Landin. Fins que no s’ha ultrapassat el minut 4 de joc no arribava el segon gol local. Era Ludovic Fàbregas qui superava al de Soborg després d’agafar el rebuig a un xut d’Aitor Ariño. El matx s’estava complicant per moments perquè els locals no podien amb la molt atapeïda defensa visitant.

Màxima igualtat

Superats els primers minuts una mica angoixants el matx s’estabilitza amb els forasters portant la iniciativa al lluminós. Pels alemanys anotaven Miha Zarabec i Harald Reinkind mentre que pels blaugranes ho feien Raúl Entrerrios i un altre cop Fàbregas treballant molt bé a la línia dels sis metres, 4-4. De nou hi havia duel de porters que no deixen que els rivals anotin. Trenca el duel sota els pals Pekeler, moment que aprofita Xavi Pascual per demanar temps mort.

Ja amb el joc reprès, Landin farà un parell d’aturades que obligaran a Möller a fer el mateix per tal d’evitar que l’avantatge alemany creixi. Una rematada d’Ariño, des del seu cau a l’esquerra, empata el partit a 6. L’empat es mantindrà després del set metres transformat per Jure Dolenec. Tot i que Gonzalo Pérez de Vargas li atura un set metres a Niclas Ekberg, els locals no ho aprofiten perquè Timothey N’Guessan no pot superar al porter visitant. Un altre cop s’avancen els visitants amb resposta de Domen Makuc.

El Barça s’avança al marcador

Un gol de Dolenec permet als locals avançar-se per primer en el que portem de patit. Els hi ha costat més de 20 minuts de joc aconseguir-ho. Però un cop trencada la barrera, els blaugranes no s’aturen i una recuperació en defensa d’Ariño li permet culminar el contraatac tot superant a Landin pel 10-8. Ara la defensa blaugrana pot evitar rematades dels alemanys i això permet tornar a augmentar el marge fins als 3 gols desprès de l’anotat per Àlex Pascual.

Jicha no pot esperar més i demana temps mort perquè la situació ara mateix és desesperada pel seu equip. El txec ordenarà als seus homes que canviïn la profunda defensa 6-0 que estaven fent fins el moment per passar a una més agressiva 3-2-1. L’objectiu és curtcircuitar l’elaboració local. Un gol de Sven Ehrig redueix la ferida que queda en només un gol de marge després d’un set metres transformat per Zarabec. Dolenec fa el mateix ara a favor dels de casa.

L’alternativa defensiva ordenada per JIcha compeix el seu objectiu de molestar prou la circulació de pilota per això els atacs locals són a hores d’ara poc exitosos. Ehrig deixa el matx amb una diferència mínima encara favorable als de casa, fins que un contraatac finalitzat per Rune Dahmke culmini el parcial 1-4 que empata el partit a 12. Les pilotes perdudes són un problema greu pels locals. Tot i això, la bona defensa dels blaugranes i Möller poden evitar més gols alemanys. Fàbregas des del filferro de la línia de 6 metres supera a Landin pel 13-12 amb el que acaben els primers 30 minuts.

Apareix N’Guessan

La segona part comença si fa o no fa com la primera. Una aturada de Möller permet a Dika Mem, menys brillant avui que en altres partits, fer el 14-12, però la resposta alemanya serà contundent. Gràcies a Landin i a les pèrdues de pilota dels locals, els de Jicha aconseguiran un parcial 1-3 que els hi dóna, de nou, el comandament del partit, 14-15.

Tot i que els blaugranes pateixen l’exclusió de Mem, el matx s’empata gràcies al gol des dels set metres de Dolenec. L’empat es manté després dels gols intercanviats entre Steffen Weinhold i Zarabec per part alemanya. Per part catalana qui anota i per dos cops és Ariño, 17-17. Gonzalo li atura un set metres a Zarabec, tot just abans de l’eclosió de N’Guessan. Amb les dues defenses augmentant la seva intensitat, el de Massy, poc encertat fins al moment, apareix com un meteorit. Un primer gol del francès queda respost pel que anota Zarabec, que està fent el que no fa Sagosen.

Com en la primera meitat li ha funcionat prou bé, Jicha ordena als seus homes que tornin a fer la defensa 3-2-1. Però el lateral de Massy torna a assumir la responsabilitat en atac per superar a Landin. El mateix fa Mem pel 20-18. Tot i que en el següent atac, Landin li atura la rematada al lateral de Massy, N’Guessan tornarà a marcar després que Landin aturi un set metes a Dolenec pel 21-19 quan el partit entra en els seus darrers 15 minuts de joc.

Möller!!!

Ekberg supera a Gonzalo des dels set metres abans que sigui Mem qui mantingui els dos gols de renda després d’un llançament en rosca ple de fantasia, 22-20. A la banda Jicha torna a desesperar-se i opta per l’atac de 7 sense porter. Tot i que en el partit del Wunderinao Arena li va sortir fatal, avui li funciona prou bé. Reinkind supera a Möller, però l’atac blaugrana acaba en un set metres que Aleix Gómez transformarà. A una aturada de Möller li segueix un bloqueig defensiu dels alemanys abans que Jicha torni a demanar un altre temps mort.

Es reprèn el joc amb gol de Dahmke, però els blaugranes aprofitaran l’exclusió que pateix Wiencek per obrir forat al marcador que serà determinant. Fàbregas i Makuc que ara torna a ser el central blaugrana, porten la renda local als tres gols, 25-22. Ara és el moment pels de casa. Amb el temps esmicolant-se cal aprofitar-ho. Després d’una nova aturada de Möller, Xavi Pascual demana temps mort. La jugada dissenyada acaba amb gol de Fàbregas pel 26-22 a menys de 6 minuts per la fi.

Möller torna a brillar per donar l’oportunitat d’ampliar la renda com a així passa després del gol que anota Blaz Janc, 27-22. Mig partit està a la butxaca, cal no perdre el cap. Anota per segon cop en el matx Sagosen, però rep la resposta de Fàbregas des dels 6 metres pel 28-23, un gol que pràcticament decideix el matx perquè queden menys de quatre minuts de joc.

Ekberg transforma un set metres abans que Makuc, ara si, deixi la victòria al sac i ben lligada, 29-24 a menys de 3 minuts per la fi. Per si hi manca quelcom Möller fa una nova aturada i una pilota perduda en atac permet a Zarabec fer el definitiu 29-25 amb el que acaba el matx. Victòria blaugrana que serveix per ampliar l’avantatge al capdavant de la classificació per l’ensopegada del Veszprem que ha perdut (30-32) en el seu cau davant l’Aalborg que serà el proper rival dels blaugranes en partit de l’EHF Champions League.

@FCBhandbol