Un tercer quart que dóna una victòria

En un altre partit menys brillant del qual és habitual, el Barça s’ha emportat la victòria de Saragossa després d’una igualada primera meitat, però que gràcies a un magnífic tercer quart en el qual s’ha fet una gran defensa, han pogut aconseguir un parcial 10-29 que al cap i a la fi ha estat clau per la victòria.

En un dia poc brillant de Nikola Mirotic, el duet Cory Higgins i Pierre Oriola han agafat el lideratge de l’equip que ha acabat guanyant sense massa patiment. Els locals s’ho han jugat tot a una carta en tan sols deu minuts de joc, però s’han trobat al davant a un equip blaugrana que no els ha permès remuntar l’avantatge aconseguit en el capítol anterior.

Els triples no volen entrar

Com hem dit el matx començava molt igualat com ho seria tota la primera part. Pels forasters qui agafava el timó era Higgins, seva era la primera cistella del matx. Mentre els blaugranes tenien un dia fluix pel que fa al percentatge en el tir de tres, els locals fidels a la seva línia de joc tiraven i abusaven de la línia de tres. Avui, però, ho farien amb molt d’encert.

El primer triple de Dylan Ennis, jugador brillant, però un pèl anàrquic, posava al davant als seus. Responia Mirotic amb cistella i addicional, però el mateix feia Robin Benzing. Els blaugranes continuaven demostrant que avui no era un bon dia pel que fa als triples, però per sort els aragonesos no saben aprofitar-ho i Nick Calathes després de rebot ofensiu feia el 6-7. Avantatge que tornar a créixer gràcies a una cistella amb addicional d’Higgins i a un triple de Calathes pel 10-13.

Ningú defensa

Fins al moment el que portava la iniciativa al lluminós era l’equip visitant, però això canviarà a partir del moment en el qual els locals ajustin el seu tir des de més enllà del 6,75. Fins a tres de consecutius anotaran els deixebles de Sergio Hernández, l’entrenador argentí dels vermells. Els dos triples d’Ennis i el que anota entremig Benzing posaran al davant als locals 19-15, tot i una nova cistella de Calathes. Els blaugranes reaccionaran de la mà d’Oriola i Thomas Heurtel per l’empat a 19.

Ara mateix cap dels dos equips està defensant gaire i això permet cistelles relativament senzilles. Els locals entren en una fase poc encert cara cistella i això permet que tornin a manar a l’electrònic els homes de Jasikevicius, gràcies a 1 punt de tir lliure de Mirotic, 19-20. El marge el mantindrà Adam Hanga amb una esmaixada abans que el darrer triple del primer període d’Ennis doni el primer parcial als locals, 24-22, perquè el temps mort que demana Saras a 1.8 per la fi del quart, no serveix de res.

Apareix Kuric

En el segon període les coses continuaran més o menys igual d’igualades. Per fi arriba el primer triple blaugrana en el partit, obra de Kyle Kuric. Un punt de tir lliure de Brandon Davies, irregular partit el d’avui pel de Filadèlfia, que en el següent atac repetirà la jugada de fallar el segon tir lliure, dóna fins a tres punts de renda als forasters, 24-27.

El segon triple de Kuric augmenta la renda fins als quatre punts, abans que una nova cistella d’Heurtel la faci arribar als 6 d’avantatge, 26-32. El marge aconseguit gairebé es mantindrà després de les cistelles d’Heurtel i Oriola, 31-36. Els visitants tornaran a fallar tot el que proven des de més enllà del 6,75 i això permet als locals anar fent de mica en mica fins que un triple de Benzing torni a avançar als locals, 38-36.

Després d’un temps mort visitant, Kuric empata el partit i a continuació arriba una falta tècnica de Mirotic que està rebent pels descosits. Després de perdre una pilota en una més que possible falta del defensor, li llança de forma desconsiderada la pilota a un dels àrbitres. És la tercera falta personal i marxa directament a la banqueta.

L’atac blaugrana entra en una fase de desencert que els locals aprofiten per augmentar la seva renda fins als 4 punts després d’un triple transformat per DJ Seeley. Un triple, el tercer dels visitants, transformat aquest cop per Rolands Smits retalla l’avantatge local fins al 42-41 amb el que s’arriba al descans.

Un parcial que encarrila la victòria

Ja en la segona meitat les coses d’entrada sembla que no varien. Oriola, qui ja fa estona que és el pal de paller en el joc interior dels blaugranes, anota per tornar a avançar als forasters. Benzing anota de tres, mentre que Smits pot empatar el matx a 45, igualada que es repetirà després de cistella amb rebot ofensiu del base de Casselberry. Oriola fallarà un addicional, però així i tot avança als blaugranes al marcador, 47-49.

Ara els locals ho passen força malament per superar la bona defensa blaugrana que no els concedeix bones posicions de tir. I en el següent atac blaugrana, Davies rep una clara falta per un cop a la cara que Sagaba Konate li fa amb la seva cama dreta. La falta després de revisar-la es considera antiesportiva i el parcial blaugrana continua creixent. Anota els dos tirs lliures el de Filadèlfia i a continuació Higgins anotarà fins a vuit punts consecutius de tots els estils, tres tirs lliures (en fallarà un), una cistella i un triple que fan arribar la renda visitant fins als 11 punts, 47-59.

Dominant el rebot ofensiu els de Jasikevicius no s’aturen i ara és Kuric qui anota abans que una cistella amb addicional fallat de Davies tanqui el parcial que ha estat de 0-18 deixant un marcador de 47-63 a 1.26 per la fi del tercer període. Els locals tornen a trobar l’anella blaugrana però Davies respon des de pal baix. Després d’un tir lliure saragossà arriba un triple de Smits pel 50-68 acabant-se el quart amb una cistella pels de casa i una d’Heurtel pel 52-70 amb el que s’arriba a l’epíleg.

El Saragossa no es rendeix

Tot i l’ampli avantatge aconseguit pels visitants, els aragonesos no renuncien a res. Un triple de Luka Rupnik obre les hostilitats, mentre que pels blaugranes respon Oriola. Una cistella amb addicional transformat per Benzing encén els llums d’alarma a la banqueta blaugrana. Jasikevicius, abans que les coses es compliquin més, demana un temps mort.

Oriola anotarà abans que després d’un parell de cistelles locals, Hanga transformi un triple pel 64-77. Queden 6.41 per la fi i res no està escrit. De nou els locals perdran un parell d’atacs i això ho aprofiten els forasters per tornar a ampliar el seu marge de seguretat. Oriola i Mirotic anoten pel 64-81. El montenegrí ho tornarà a fer amb rebot ofensiu inclòs.

La victòria serà blaugrana

En el següent atac blaugrana, es produirà una enganxada entre Jason Thompson i Oriola. L’incident s’ha produït per una dura falta del pivot local que el targarí respon amb una empenta. La decisió mig salomònica dels àrbitres és tècnica al local i intencionada a Oriola. Decisió que veient les imatges és totalment equivocada perquè hauria de ser a l’inrevés. Sigui com sigui, no hi ha més conseqüències perquè Higgins transformarà el tir lliure i un posterior triple pel 69-87 a manca de 4.09 per la fi.

Els triples que anoten Jonathan Barreiro i Ennis reben per dos cops la resposta de les mans de Davies pel 7-93 a 1.55 per la fi. Els locals ja són conscients que els visitants no els permetran gaire més. Anoten un tir lliure mentre Àlex Abrines inaugura el seu marcador particular amb una esmaixada feta amb tota la ràbia del món.

Un triple de Javier Garcia vol donar fe de la perseverança local, però només hi ha temps per dos punts de tir lliure de Leandro Bolmaro i un tir lliure de Konate qui a més acabarà transformant la darrera cistella local pel definitiu 85-97.

@FCBbasket

Estadística