Seguim guanyant

En un partit un pèl irregular, una relativament bona primera meitat ha estat la clau de la victòria d’un Barça menys efectiu que en altres partits. Tot i el seu baix percentatge en el tir de tres, poc més del 26% (4 de 15) els homes de Saras Jasikevicus han tirat d’ofici i de la mà prodigiosa de Nikola Mirotic.

Mirotic, amb tirs inversemblants i amb un excel·lent percentatge en els tirs lliures, ha fet possibler aconseguir un avantatge de 17 punts al final dels primers 20 minuts. Avantatge, que al cap i la fi ha estat suficient per negociar la victòria tot i que els serbis els han collat fins al final, quan a manca de 2.23 els blaugranes només guanyaven de 7, 69-62. Tot i la pressió els locals no han perdut les maneres i han acabat per endur-se’n el partit amb suficient solvència.

Quatre minuts sense anotació del rival

Ja des del salt inicial es podia comprovar que l’equip no tenia el punt dolç que ha mostrat en els darrers duels. Amb massa errors tant de tir com de conducció els hi costava molt anotar. Qui primer obria el foc era NIkola Mirotic al transformar un parell de tirs lliures i posteriorment una cistella amb addicional pel 5-0.

La sort que tenia l’equip català era que els serbis tampoc estaven massa encertats i això permetia que l’avantatge continues creixent ara gràcies a una cistella de Pierre Oriola. Quan per fi anotaven els deixebles de Sasa Obradovic, era Emanuel Terry qui ho feia, havien passat més de 4 minuts de joc.

Els locals, però de la mà del geni de Pogdorica anotaven un triple pel 10-2 que encara creixeria una mica més en anotar Oriola un tir lliure. Arribaven un parell de cistelles sèrbies que responia Nick Calathes en tirs des de sota l’anella pel 15-6.

Una cistella amb addicional fallat per part de Leandro Bolmaro, serveix per continuar ampliant la renda local. Renda que arribarà a ser de 13 punts després d’una esmaixada de Brandon Davies. Amb 19-6 a l’electrònic s’arriba a la fi del primer capítol.

El Barça se sent superior

Bona part del segon període serà si fa o no fa la mateixa història. Certa desgana per part visitant que no troben, però tampoc busquen bones posicions de tir i amb un Barça conscient de la seva superioritat que el permet continuar creixent al marcador. Un parell de jugades de Rolands Smits dins de la pintura, la segona un cop de palmell i una cistella de Kyle Kuric fan arribar la renda blaugrana als 17 punts, 25-8. Sembla que els locals al davant no tenen a un rival amb ganes de buscar-los les pessigolles.

Curiosament, la dinàmica canviarà una mica després d’un temps mort. Un triple anotat per Dejan Davidovac dóna fe de la presència de l’equip serbi a pista. Fins al moment la seva participació en el joc es podia considerar anecdòtica.

Coincidint amb l’encert en atac, la defensa dels serbis millora i ara els locals ho passen malament a l’hora de trobar l’anella. Anoten Oriola i Sergi Martínez per mantenir els 14 punts d’avantatge, 29-15. Després de cistella rival, torna a anotar Oriola gràcies a la seva característica lluita sota el tauler defensat pels contraris.

Una cistella sense premi en l’addicional de Calathes trenca la dinàmica d’intercanvi de cistelles, però tot i que els blaugranes estan bé a l’hora de tancar el rebot defensiu, arriba un triple de Corey Walden pel 33-20. Mirotic serà qui aporti el seu punt de qualitat al transformar cistella i addicional per augmentar fins als 16 punts la renda blaugrana.

Després d’una cistella dels rivals, Saras demana temps mort a 14 segons per la mitja part per preparar una jugada que sortirà perfecta. Higgins transforma un triple amb la botzina sonant. S’arriba al descans amb disset punts de renda pels de casa, 39-22.

El Barça vol obrir forat al marcador

El Barça surt a la segona meitat a rematar la feina. Tot i un triple fallat per Àlex Abrines, Mirotic pot treure dos tirs lliures després d’atrapar el rebot ofensiu. El segueixen primer Oriola qui anota una cistella abans que el de Pogdorica transformi el seu segon i darrer triple de la nit. Una cistella del sempre eficaç Higgins i una altra del montenegrí donaran un botí de 20 punts als blaugranes, 50-30. Oriola amb un tap majestuós sobre Langston Hall i una nova cistella d’Higgins faran arribar l’avantatge fins als 22 punts.

Els d’Obradovic anotaran una cistella i un tir lliure i això fa que dos tirs lliures més anotats per Mirotic, gairebé, mantinguin el marge aconseguit, 54-35. Per un moment els serbis desperten del tot. Demostrant que són un bon equip tirant de tres, aconseguiran dos encerts seguits del mateix jugador Duop Reath pel 54-39.

La millora en defensa atura la reacció dels serbis

Entre l’encert en el triple dels visitants i el joc local que ara és força espès fins al punt de no trobar posicions de tir, un nou triple visitant, ara transformat per Ognjen Dobric obliga a Saras a demanar temps mort amb un avantatge que s’ha reduït força, 54-42. Un cop el partit es reprèn, les coses milloren pels locals perquè per fi tornen a anotar acabant amb dos minuts de sequera.

És Davies al pal baix qui trenca el silenci de l’atac local. També millora la defensa i a més arribarà el darrer triple de la nit dels locals obra d’Adam Hanga pel 59-42. Una cistella de Reatx amb errada en l’addicional i dos tirs lliures transformats per Bolmaro tanquen el tercer acte amb el mateix avantatge de la primera meitat pels locals, 17 punts, 61-44. Avantatge que sembla suficient per negociar el darrer capítol, però no val a badar.

Toca treballar per garantir la victòria

I de fet les coses no comencen gaire bé pels locals a l’inici del darrer període. El rebot defensiu no es tanca prou bé i l’atac no està gens encertat. Per sort Heurtel anotarà un parell de tirs lliures, però evidentment no són suficients per resistir l’embat dels serbis.

El tècnic lituà demana temps mort amb els seus guanyant de 12, 63-51. En Saras no vol sorpreses i fa un canvi massiu. Del cinc que hi ha pista només hi deixa a Oriola, fent tornar al joc a la resta dels titulars avui. Acaba de llançar una moneda a l’aire i li surt cara. Anota Higgins un addicional i Mirotic una cistella després de rebot ofensiu, 68-52.

Tot i la millora el partit no s’ha acabat encara. Oriola només anota un tir lliure i Taylor Rochestie, mut pel que fa a l’atac fins al moment, desperta transformant un triple. Després d’un atac malmès per Abrines, el base de Houston dels serbis torna a encertar però aquest cop de dos punts, 69-62. Per fi anota Calathes donant una mica d’oxigen als seus i nou punts de renda, 71-62.

Estem ja en els darrers dos minuts de joc. Mirotic escull aquest moment per fallar el seu únic tir lliure, però per sort, Davidovac fa el mateix. Oriola no fallarà els seus tirs lliures i el marge local ultrapassa els 10 punts, 74-63 a 57 segons per la fi.

Obradovic demana als seus jugadors que pressionin per tota la pista, tot i que ho estan fent massa tard. Serà Calathes qui anoti, 76-63, a 28 segons per la fi. L’atac serbi acaba amb cistella de Dobric. Tant se val que Calathes perdi la següent possessió perquè no hi ha temps per més.

@FCBbasket

Estadística