Kevin Möller marca el camí de la victòria

Majestuosa victòria l’aconseguida per un Barça pletòric que ha conquerit el Wunderino Arena no sense dificultats però amb molta solvència. Solvència que ha començat a la porteria blaugrana on un immens Kevin Möller ha fet un partit excels. El danès està signant, ara que ja se sap que l’any que ve tornarà a Alemanya concretament al Flensburg-Handewitt, una temporada per emmarcar. Les seves 18 aturades han abaixat la persiana a la seva porteria al mateix temps que empetitia al porter rival, el gran Niklas Landin, que avui semblava un porter més.

El de Tonder ha propulsat als seus companys que sabedors que al darrere estaven segurs han jugat desinhibits fins al punt de fer història en un feu que des de sempre ha estat molt dificultós per l’equip blaugrana. Però és evident que aquest grup de jugadors vol fer història i de moment tant a la competició domèstica com a la Champions l’estan escrivint amb lletres d’or.

L’atac blaugrana s’estavella a la defensa del Kiel

El partit començava amb certes dificultats en atac per uns blaugranes que no estaven massa encertats. Precipitats i sense punteria els atacs blaugranes o s’estavellaven a la defensa local o es perdien les possessions per errors en la presa de decisions. De fet després de rematades d’Aron Palmarsson, Dika Mem i Aitor Ariño que eren aturades per Landin, arribava el primer gol obra de Domagoj Sagosen, la figura dels bàltics.

Li ha costat als visitants aconseguir l’empat. Una rematada de Luka Cindric no trobava porteria. Per sort, Möller començava a donar proves que avui seria un gran dia per ell i no permetia que el superessin de nou. Per fi arribava l’empat. Ha estat Ludovic Fàbregas qui ho feia des de la línia dels 6 metres. Tot i que els locals han disposat d’un set metres, Gonzalo Pérez de Vargas que avui només estaria a pista tres cops, aturava el xut de Niclas Ekberg. A continuació els de Xavi Pascual s’avançaven per primer cop gràcies a un gol de Mem que presentava les seves credencials.

Els blaugranes continuaven tenint força problemes en atac perquè la barrera de centrals formada per Hendrik Pekeler i Patrick Wiencek eren un mur difícilment superable. Palmarsson semblava intimidat per Landin i el mateix li passava a la resta de jugadors. Ni tan sols Blaz Janc podia superar al porter local en un clar contraatac. Moment en el qual Filip Jicha, ex del Kiel i també del Barça, i ara entrenador dels bàltics talla el matx demanant un temps mort.

Partit molt ajustat

A partir de l’aturada, els atacs tant dels locals com els dels forasters per fi s’assenten. Hi ha intercanvi de gols fins al 3-5 que anota Janc a porteria buida aprofitant que Landin tornava de la banqueta per l’exclusió de Steffen Weinhold. Reaccionen els locals que empaten el matx amb un set metres transformat, ara si, per Ekberg. Un altre set metres ara transformat per Jure Dolenec i un gol de Timothey N’Guessan serveixen per continuar manant al lluminós fins que un parell de gols d’Ekberg capgiren el resultat. Ara qui empata a 8 és Cindric i més tard és Janc qui manté les coses igualades a 9.

Mentrestant Möller va fent de les seves sota els pals. Aleix Gómez torna a avançar als visitants i el mateix fa Palmarsson qui anotarà un parell de gols. Aprofitant que el Kiel torna a jugar sense porter per l’exclusió de Wiecek, Aleix Gómez i Raúl Entrerrios tornen a marcar a porteria buida pel 10-13 a menys de 7 minuts per la fi de la primera meitat.

Tot i un tercer gol de Palmarsson, els locals poden, com ja han fet abans, tornar a empatar ara a 14, gràcies als 2 gols anotats per Duvnjak i al que fa Harald Reinkind. Però de nou anoten els catalans, Luis Frade i Entrerrios i gràcies a una nova aturada de Möller donen avantatge als visitants, 14-16. Amb Fàbregas exclòs anota Pekeler mentre que una rematada d’Aleix Gómez va al pal, arribant-se al descans tot seguit.

Bona sortida blaugrana

Tot i jugar amb un jugador menys durant gairebé un minut, les coses comencen bé pels blaugranes a l’inici de la segona meitat. Dika Mem i el mateix Fàbregas que torna a la pista, amplien el marge, 16-18. Avantatge que torna a créixer gràcies a un gol de Janc, 16-19. Aquest cop els alemanys no podran desfer la renda aconseguida pels homes de Xavi Pascual perquè l’atac blaugrana no ho permet. Els gols de Mem i Entrerrios mantenen les coses iguals, 18-21.

Jicha ordena un canvi defensiu. Ara els alemanys fan una defensa 3-2-1, però tot i això els visitants són capaços d’augmentar la renda fins als 4 gols, 18-22 amb un altre d’anotat per Mem. Avantatge que mantindrà primer Palmarsson, tot i el duel de porteries, després Ariño, a continuació Fàbregas i més tard Frade pel 21-25. Una nova aturada d’un Möller que ja s’ha convertit en la bèstia negra dels alemanys, permet que un nou gol des dels 6 metres de Frade elevi la renda blaugrana fins als 5 gols, 21-26.

Möller abaixa la persiana

Els locals que ja ho comencen a veure negre, són capaços de reduir el marge gràcies als gols que anoten Miha Zarabec i Sander Sagosen, 23-26. Altre cop augmenta el marge blaugrana gràcies a una nova aturada de Möller i als gols anotats per Mem i Entrerrios. Nou temps mort demanat per Jicha. Ara el txec, que veu com el temps s’esmicola i la renda blaugrana no disminueix, ordena atacar amb 7 jugadors de pista i sense porter. És la seva darrera oportunitat però la mesura és molt arriscada i més contra una defensa com la blaugrana. Jicha accepta el risc. L’aposta li sortirà fatal. Primer Janc després de recuperar la pilota l’estavella al pal, però Aleix Gómez no falla i sense porter anota el 23-29.

Després d’un gol de Weinhold, Janc torna a marcar a porteria buida. És el moment de Möller. El danès abaixa la persiana i el gol des dels 7 metres de Dolenec fa pujar la renda visitant fins als set gols, 24-31, quan queden poc més de 5 minuts de joc. La defensa blaugrana està fent un clínic de com s’atura un atac de 7 jugadors. Anota Ekberg, però Frade fa el mateix pel 25-32 a 1.38 per la fi. Els locals només tenen temps d’anotar un gol més i el matx s’acaba amb un xut a 5 segons d’Aleix Gómez que surt fora. El Barça recupera el liderat del grup B de la millora manera possible, amb la tercera victòria a la pista alemanya de la història i amb la dinovena a la Champions de forma consecutiva des de la desfeta patida el 14 de setembre del 2019 a la pista del Pick Szeged hongarès.

@FCBhandbol