Un equip imparable

El Barça de Jasikevicius continua imparable tant a la competició europea, com a la domèstica. Avui s’ha desfet del Betis amb suma facilitat. Tot i el bon inici andalús, amb encert en els tirs de tres, els locals han donat mostres de la seva capacitat defensiva, assecant les vies de producció dels homes de Curro Segura. 

Els andalusos, atac rere atac, s’han vist impotents per superar la dinàmica defensa blaugrana que els impedia molts cops arribar a llançar dintre del temps de possessió. Això ha ofegat de tal manera el joc andalús que ha permès als locals aconseguir un parcial 22-1 en poc més de 10 minuts de joc que ha estat definitiu per la marxa de la resta del matx.

Una defensa de manual

El partit s’iniciava amb un Nikola Mirotic molt actiu tant en un costat de la pista com en l’altre. Seus eren els primers set punts de l’equip local, tres cistelles i un tir addicional pel 7-2. Els verds-i-blancs responien amb un parell de triples, Nick Kay i TJ Campbell, que els permetia dominar d’un punt, 7-8, en aprofitar un parell de pilotes perdudes pels locals.

Ha estat anotar Pierre Oriola i l’equip local comença a fer la seva espectacular defensa que per fi s’ajustava al que demanava el guió del matx. Comencen les rotacions en la banqueta blaugrana, avui no estaven convocats ni Àlex Abrines ni Cory Higgins. Brandon Davies, anota un tir lliure amb la defensa ofegant els atacs dels visitants.

Triple de Leandro Bolmaro, tot just abans que un fort cop a la cama els fes sortir de la pista. Per sort no era gens greu i l’argentí tornaria més endavant al joc. Pels locals ara qui anota de tres és Sergi Martínez seguit de Nick Calathes qui transforma també l’addicional per fer arribar la renda local fins als 10 punts amunt, 19-9. L’atac andalús s’estavellava cada cop en una defensa local de manual. Anota Rolands Smits i el mateix fa Davies pel 23-9 amb el que s’arriba a la fi del primer capítol.

Espectacle blaugrana

Amb l’atac foraster bloquejat, Davies i Thomas Heurtel fan dues jugades de tres punts. El letó amb cistella i addicional i el geni de Bèziers amb un triple pel 29-9. Anoten per fi els andalusos, Youssou Ndoye pel 29-11. En gairebé 11 minuts de joc els homes de Curro Segura només han estat capaços d’anotar un sol punt. Artem Pustovyi culmina un contraatac, mentre els visitants tornen a anotar amb certa regularitat. Ara és un triple de James Feldeine pel 34-14.

Els locals ja tenien el que volien, una renda còmoda al lluminós, però tot i això han continuat defensant prou bé i al mateix temps matxucar la cistella rival. A més ho faran buscant l’espectacle, com un alley-hoop dibuixat per Calathes i culminat per Pustovyi. Arriba un triple de Kyle Kuric que respondrà Feldeine amb la mateixa moneda abans que torni a anotar Bolmaro, que ha tornat a pista uns tres minuts abans.

Sense que anotin els visitants, arribarà un triple de Mirotic qui culmina d’aquesta manera un contraatac pel 44-20. A una cistella andalusa, respon Davies amb un ganxo i en la darrera jugada de la primera part un tap de Kuric evita una cistella fàcil de l’exblaugrana Nick Spires. S’arriba al descans amb 24 punts amunt pels locals, 46-22.

Partit decidit

Els blaugranes que havien acabat la primera meitat amb un impressionant 6 de 8 en triples, comencen el tercer capítol, fallant-ne 3 de consecutius. Un d’Oriola i dos de Kuric que està descobrint que no sempre és dijous. Mirotic no falla la seva cistella, en canvi qui ara anota de tres és Yakouba Ouattara pel 50-27. Al triple dels andalusos, respondrà amb dues cistelles des de més enllà del 6,75 Mirotic, abans que Oriola anoti una esmaixada i l’addicional per la falta que rep, 59-27 a 5.20 per la fi del tercer període.

Jasikevicus veient l’avantatge aconseguit i com van les coses decideix estalviar esforços i ordenarà una sèrie de canvis que el permeten reservar jugadors pels partits que han de venir. S’asseuen Calathes, Mirotic i Oriola. És l’hora de Brancou Badio qui junt amb Bolmaro i Martínez seran els responsables de bona part del que queda de partit.

Baixa el ritme anotador per part blaugrana, de fet en gairebé 3 minuts només s’anotarà un tir lliure transformat per Martínez, 62-33. Després de quatre punts dels bètics, el tècnic lituà demana un temps mort. Torna a pista Smits qui avui, com també li està passant a Kuric, se n’adona que no és el rei Mides del dijous. Heurtel anota, arribant-se al final del quart després d’un punt de tir lliure de Spires pel 64-40.

La segona unitat tampoc falla

Comença el darrer període amb un parell de cistelles d’Heurtel. El Betis ho intenta, sobretot de tres, ara qui anota és de nou Ouattara des de més enllà de la línia del 6,75. Els locals respondran amb un parell de cistelles de Pustovyi, la segona amb addicional que l’ucraïnès fallarà. Amb els visitants passant-ho malament per superar la forta defensa local que continua treballant força bé, Badio culmina un contraatac pel 74-45.

L’equip blaugrana a més de defensar com cal domina amb claredat el rebot defensiu i això els permet evitar segones opcions a l’atac andalús. Tot i la bona defensa blaugrana Feldeine, fidel a les seves estadístiques, serà capaç d’anotar un parell més de triples, el de Nova York acabarà amb 4 de 8 en tirs de tres, mentre que per part blaugrana qui respon és Pustovyi des de dins la zona.

Després de dos tirs lliures transformats per l’ucraïnès serà Badio qui anoti el 80-51. Acabant-se l’anotació del matx amb una cistella anotada per Ndoye i un parell de tirs lliures transformats per Bolmaro que certifiquen el 82-53 final.

@FCBbasket

Estadística