Amb la primera part n’hi ha prou

Una primera part gairebé perfecta ha permès al Barça endur-se’n la victòria en la visita al Palacio de Deportes madrileny. L’equip dirigit per Sarunas Jasikevicius ha fet uns primers 20 minuts per emmarcar. Actius en defensa, dominant clarament el rebot defensiu, i encertats en atac. Els blaugranes han aclaparat a uns col·legials que no trobaven la manera ni d’anotar ni d’aturar a un atac blaugrana que en cada jugada augmentava el seu avantatge.

La segona part ha estat una altra cosa. Els visitants conscients que res acabava avui han mantingut el marge fins el final del tercer quart i ja en el quart han contemporitzat amb el botí obtingut i el fet que el partit entrava en la fase final. Era qüestió d’administrar bé el que s’havia adquirit i alhora no tornar a Barcelona sense patir un excessiu desgast. Objectiu que s’ha assolit sobradament.

Cal destacar el gran partit fet per Artem Pustovyi fins avui amb molt pocs minuts a pista i que ha aprofitat els que ha tingut per reivindicar-se. Els seus números (18 punts, 5 rebots, 23 de valoració) són un indicador perfecte del bon partit fet per l’ucraïnès. Cal tenir en compte que avui Brandon Davies no estava a la convocatòria.

A sentenciar el partit per la via ràpida

Tot i la cistella inicial de Pierre Oriola, els locals s’han posat per davant, l’únic moment en que això ha passat en el partit, després del triple anotat per Dovydas Giedratis. La resposta blaugrana ha estat tan contundent que ha deixat bocabadat a l’equip local. Esmaixada del pivot targarí, triple d’Àlex Abrines i cistella de Cory Higgins.

Els forasters tenien presa per decidir el partit i s’han aplicat en defensa. Tot i que Javier Zamora, el tècnic dels locals demanava un temps mort del que sortia John Roberson per anotar el segon triple local, els visitants no s’aturaven. Nova cistella d’Oriola i triple de Nikola Mirotic, 6-14 al lluminós.

Els col·legials eren capaços d’anotar per dos cops, però els blaugranes no s’arronsaven. Dos tripes consecutius, de nou Abrines i Mirotic, fan arribar el marge català als 10 punts. En el següent atac arribava la primera cistella de Pustovyi que havia substituït a Oriola un parell de minuts abans. Un tercer triple Mirotic precedeix a la darrera cistella local en aquest primer capítol que acabava amb clar avantatge pels visitants, 14-25.

Pustovyi es reivindica

El malson col·legial continuava en el segon període. Adam Hanga anotava després de rebot ofensiu i Kyle Kuric s’apuntava a la festa del triple visitant pel 14-30. Responia Alec Brown també des de més enllà de la línia situada a 6,75 però els blaugranes ho tornaven a castigar amb 6 punt consecutius, cistella de Thomas Heurtel, triple de Kuric i cistella de Pustovyi qui feia molt de mal sota l’anella.

El pivot ucraïnès fallaria a continuació dos tirs lliures però després de rebot ofensiu,Hanga transforma un triple abans que l’ucraïnès es redimeixi dels tirs lliures fallats amb cistella i addicional pel 17-43. Un segon triple de Brown alleugereix el mal que està fent l’equip blaugrana.

A partir d’aquí el joc visitant perd una mica la voracitat amb la que havia jugat fins ara. De fet en els darrers cinc minuts de joc de la primera meitat, els homes de Jasikevicius només anotarien 5 punts, un tir lliure de Pustovyi, una cistella de Rolands Smits i dos tirs lliures de Leandro Bolmaro.

Com hem vist en aquest tram del partit els visitants no anotarien cap triple i això permet una petita recuperació local que els serveix per arribar a la mitja part amb 21 punts per sota. Quan semblava que la seva desfeta arribaria a ser monumental maquillen una mica el resultat  27-48.

L’equip manté l’avantatge al marcador

A l’inici de la segona meitat, Javier Zamora decideix que el seu equip defensi en zona 2-1-2. L’intent de canvi defensiu durarà poc perquè en el primer atac blaugrana acaba amb esmaixada d’Oriola qui enviarà d’aquesta manera la zona estudiantil a la paperera.

Sis punts seguits de Mirotic, un tir lliure, un triple i una cistella, serviran per mantenir la renda aconseguida. En defensa els blaugranes mantenen les formes però no amb la intensitat del primer temps, 33-56. Entre Higgins, cistella i triple, i Oriola qui també anota una cistella, augmenten lleugerament el marge fins els 24 punts, 39-63 quan queden 4.20 per la fi del tercer acte.

Un triple de Brown fa tornar els 21 punts de renda dels visitants. Smits entra per Mirotic. El montenegrí ja no tornarà a sortir a pista. Un altre cop baixa l’efectivitat blaugrana. Això permet un nou triple de Brown, un pivot de 2,16 d’alçada que defuig el joc interior, preferint llançar de tres a haver-se de jugar les garrofes a la pintura. La renda blaugrana es redueix per sota els 20 punts, 45-63.

Pustovyi torna a pista en el tram final del tercer quart. Un tir lliure seu i un també anotat per Bolmaro mantenen els 18 punts amunt. Un tir lliure d’Heurtel per una tècnica assenyalada al tècnic dels col·legials i dos tirs lliures transformats per Smits fan tornar els 21 amunt. Un triple local, ara de Roberson deixa la renda visitant un altre cop en 18 punts, 52-70. Dos tirs lliures al final del quart de Bolmaro la fan arribar als 20 punts quan entrem en el darrer període, 52-72.

Victòria i cap a casa

A l’inici del darrer capítol, tot i una esmaixada de Pustovyi, els blaugranes veuran com el seu avantatge es redueix perquè els locals augmenten la intensitat defensiva fins el punt que poden assecar una mica l’atac blaugrana. Gràcies a això i al seu encert en atac aconseguiran un parcial 7-0, un triple de Brown, qui acabarà el matx amb 5 de 9, i dues cistelles més, que no posen gens nerviós a Jasikevicius, 59-74.

Els blaugranes no perden el control del matx i un tir lliure de Pustovyi més un triple d’Hanga tranquil·litzen la situació. Un nou triple de Roberson, vol inquietar als visitants però aquest juguen amb un coixí prou ample. Primer Smits anotant els dos tirs lliures i després Sergi Martínez qui fallarà un de tir lliure en dues jugades diferents i consecutives fan tornar el marge als 20 punts, 62-82, quan queden 5.51 per la fi.

A cistella i addicional anotats per Giedratis, respon des de la línia, aquest cop anotant-ne els dos, Pustovyi. El mateix farà després del segon triple de la tarda anotat per Giedratis, però aquest cop amb cistella pel 70-86. Ara qui anota cistella i addicional és el dominicà Ángel Delgado.

El rebot defensiu que havia estat un problema durant una estona es torna a millorat i els tirs lliures de Smits serveixen par mantenir els 15 de marge, 75-90 quan queden 1.20 per jugar-se. Després que els col·legials arrepleguin fins a quatre rebots ofensiu, arribarà un nou triple de Roberson que neutralitzarà Pustovyi des de dins la pintura pel definitiu 78-92 a 3 segons per la fi.

@FCBbasket

Estadística