Brillant victòria

Tot i el bon inici del Tenerife, el Barça ha aconseguit una brillant victòria davant un rival força complicat, que arribava invicte al Palau i  no ho ha posat gens fàcil. Malgrat això, l’equip de Saras Jasikevicius amb Pierre Oriola comandant la defensa, ha aconseguit capgirar la diferència.

Un bon final del primer quart i un grandiós segon període, han permès als blaugranes arribar a manar de 9 punts al final dels primers vint minuts. A partir d’aquí, tot i els esforços dels rivals, els culers no han tornat a anar per darrere al marcador, aconseguint una brillant victòria.

El Tenerife surt a per totes

Com hem dit el matx començava amb els grocs a tota pastilla. El primer tir visitant era un triple convertit per Aaron Doornekamp. Amb aquesta carta de presentació els locals anotaven gràcies a tirs relativament còmodes que anotaven Rolands Smits i Cory Higgins, però els visitants no fallaven. Doornekamp anotava un nou triple pel 4-10.

En defensa es patia força en el rebot defensiu per la bona feina feta per Giorgi Shemardini que portava de corcoll al joc interior local. Brandon Davies era el que s’encarregava d’anotar a prop de la cistella però tot i les seves dues cistelles, el marge canari continuava creixent per un altre triple ara transformat per Bruno Fitipaldo pel 8-15.

Els locals hi posaven moltes ganes i una bona despesa física però l’encert visitant feia complicat apropar-se en el marcador. Finalment, el bon esforç defensiu té el seu premi i les cistelles de Nick Calathes i altra volta Smits poden per fi retallar el marge del rival, 12-15. Tot i això, de nou s’escaparà l’equip rival gràcies a les errades en el tir de tres, on Calathes ho prova per dos cops sense encert en cap dels intents.

L’escapada illenca arriba als vuit punts de marge, 12-20, moment en el qual Jasikevicius ha de demanar un temps mort. Quan el joc es reprèn, les coses han canviat. Ara la defensa local encara treballa amb més intensitat i això permet que una cistella d’Àlex Abrines, un triple de, per fi, Calathes, i un contraatac finalitzat per Oriola deixin el marcador en un ajustat 19-20.

El Barça intensifica la defensa

El ritme defensiu dels locals no afluixa i el parcial blaugrana continua creixent. Dues cistelles de Nikola Mirotic i un triple, culminant un contraatac, de Kyle Kuric, posen als locals per davant, 26-22. Els barcelonistes han completat un parcial de 14-2. Una cistella de Leandro Bolmaro que ha entrat per Calathes manté els quatre punts amunt abans que una d’Oriola augmenti la renda fins als 6 de renda, 30-24.

Després que Tyler Cavanaugh falli un addicional, els locals tornaran a augmentar la intensitat defensiva. Les anotacions de Mirotic i Thomas Heurtel, més dos tirs lliures del de Pogdorica, porten la renda local fins als 8 punts, 36-28.

El tècnic lituà del Barça farà en el tram final del primer temps canvis d’handbol, amb Sergi Martínez entrant per Mirotic en defensa i a l’inrevés en atac. Malgrat això qui anota primer és Oriola i més tard Kuric pel 40-30. Anoten els de groc abans que Oriola falli un dels dos tirs lliures dels quals disposa per deixar en 9 la renda local al final dels primers 20 minuts de joc, 41-32.

Shermadini és un problema

Ja en la segona meitat, les coses en atac funcionen prou bé pels de casa. Dues cistelles de Calathes i una esmaixada d’Abrines fan pujar el 48-36 al marcador. Però en defensa Shemardini continua sent un problema pel que fa al rebot a la pintura defensada pels locals. Això dóna alguna segona oportunitat d’anotar que els illencs en algun cas aprofiten.

Una cistella més addicional transformats per Shemardini rebaixa un pèl el marge local, 48-41, però Abrines anotarà dos triples seguits que fan augmentar la renda loca. Anota Higgins 56-43. Oriola fallarà dos tirs lliures seguits però l’avantatge tornarà als tretze punts després de cistella de Kuric i dos tirs lliures transformats per Bolmaro, 60-47.

El marge blaugrana es reduirà una mica al final del tercer capítol perquè Mirotic només podrà anotar dos tirs lliures,  mentre els illencs n’anotaran 5, pel 62-52 amb el que s’arriba a l’epíleg.

Saras no vol sorpreses

Tot just després del primer triple del darrer període, anotat per Spencer Butterfield, Jasikevicius demana temps mort. Només s’han jugat 41 segons d’aquest quart. El lituà no vol sorpreses i cridar a capítol als seus. De fet, les coses continuaran no massa bé pels locals. Heurtel perd la pilota, però per sort en l’atac dels grocs serà Mirotic qui la recuperi.

Tot i aquest intercanvi de pèrdues i recuperacions, els locals no anoten, en canvi qui si anota i de tres és Marcelinho Huertas, un vell conegut del Palau, 62-58. Els blaugranes reaccionaran gràcies a una bona defensa i a les anotacions de Kuric i Oriola, aquest des de la línia, 66-58. Un triple de Sasu Salin continua pressionant als locals, però de nou els blaugranes aplicaran la recepta ja coneguda d’augmentar la intensitat defensiva. Això els hi permet que la cistella que anota Calathes i el triple que converteix Mirotic facin arribar la renda local altre cop als 10 punts, 71-61.

El Tenerife perd la imbatibilitat

Els visitants no afluixen i gràcies a una cistella i un triple de Fitipaldo tornen a deixar les coses en només cinc punts de renda pels locals. Ara qui pren de nou la responsabilitat és Abrines. El mallorquí tornarà a repetir el que havia fet en el capítol anterior. Els seus dos triples anotats de forma consecutiva, un rere l’altre, seran determinants, 77-66 a 3.01 per la fi.

Anoten els canaris abans que Davies faci el mateix, 79-68. Amb els 11 punts de coixí, el triple que transforma Salin no fa massa mal, 79-71 i menys encara quan posteriorment sigui Calathes qui anoti el 81-71. Els forasters faran tres punts més, una cistella i un tir lliure, però els seus intents per reduir marge que han aconseguit els locals seran infructuosos. El set punts de renda final, 81-74, li treu la condició d’invicte a un conjunt molt ben apamat que sap a què juga i com ho ha de fer.

Per això té molt de mèrit la victòria aconseguida pels blaugranes després d’un bon partit!

@FCBbasket

Estadística