Líders!

Després de cinc partits disputats, el Barça és el líder del grup B de l’EHF Champions League al desfer-se per un clar 42-33 de l’Aalborg Handbol danès en partit de la sisena jornada de la competició. Recordem que l’equip blaugrana no va poder disputar el partit corresponent a la cinquena jornada en la qual havia d’enfrontar-se al Veszprem hongarès per la quarantena a la qual es van haver de sotmetre per culpa de la pandèmia.

En un Palau Blaugrana, novament buit, a part d’un pocs familiars i membres del club que han pogut veure en directe l’enfrontament, els homes de Xavi Pascual han donat mostres, altre cop, del seu alt grau de compromís. Han fet un gran partit, tot i haver-se estat deu dies confinats i poder fer només dos entrenaments abans del partit, davant un rival que com ells estava al capdamunt de la classificació d’aquest grup B.

Els danesos han demostrat durat els 60 minuts de joc el perquè estaven ben classificats, amb només un partit perdut fins avui. De fet el seu joc ha estat a estones brillant. Han aconseguit arribar a la fi dels primers 30 minuts amb només una diferència de dos gols al marcador i amb ganes de plantar cara al poderós rival que tenien al davant. Malauradament per ells, els homes de Xavi Pascual, han mantingut a la segona part i fins i tot augmentat, el seu nivell tant defensiu com ofensiu per acabar imposant-se amb claredat i solvència.

El Barça s’avança al marcador

El matx començava com era d’esperar amb un Barça agressiu en defensa i esmolat en atac. La primera jugada ha estat clara en aquest sentit. Recuperació defensiva, contraatac i gol de Blaz Janc. Després de la primera aturada de Gonzalo Pérez de Vargas, ara era Dika Mem des del lateral dret qui feia el 2-0. A partir d’aquí, els atacs dels visitants han estat més efectius sobre tot perquè aplicaven la mateixa medicina que els locals, forta defensa i sortida ràpida al contraatac.

Després del gol que anotava Felix Claar, els danesos empataven a 2 gràcies al fet que Jonas Samuelson superava també a Gonzalo. La igualtat al marcador ha durat una bona estona. Amb Aron Palmarsson de director de joc blaugrana, els homes de Pascual eren capaços de trobar la connexió amb la línia de 6 metres. Luis Frade, però, de moment no se’n surt per la bona defensa danesa. Per sort, era el mateix Palmarsson qui amb tirs des dels nou metres superava a Simon Gade, el porter dels visitants. Tres gols de l’islandès donaven dos de renda als locals, 5-3.

Pels visitants destacava en atac en aquests primers minuts Nikolaj Christensen qui anotava un parell de gols des de lluny, 5-4. Els gols de Frade i Timothey N’Guessan mantenien el marge de dos gols de renda pels locals, 7-5. Una nova aturada de Gonzalo i el gol anotat per Luka Cindric augmenta el marge local fins als tres gols, 8-5. Avantatge que creixerà després dels que anoten Janc i Kasper Mortensen des dels respectius extrems, 10-6.

Els locals mantindran primer el marge de quatre gols gràcies als transformats per Mortensen, ara des dels 7 metres i Cindric qui ara a més comparteix la posició de central amb Palmarsson. Més tard augmentarà la renda local gràcies al gol que fa Janc en un ràpid contraatac aprofitant que no hi ha ningú amb ningú sota els pals de la porteria danesa, 13-8 en el minut 18 de partit.

Canvis defensius

Stefan Madsen, el tècnic dels danesos, opta per atacar amb 7 jugadors i jugar sense porter. De moment la jugada li surt bé, encara que en el torn atacant dels locals sigui Mem qui mantingui els 5 amunt i el mateix fa Aleix Gómez des de l’extrem dret de l’atac local. Un nou gol del lateral francès serveix per augmentar la renda local fins als 6 gols, 16-10 després d’una nova aturada de Gonzalo.

Ara els danesos deixen la defensa que estaven fent, la clàssica 6-0 i passen a defensar en 5-1. Tot i el canvi defensiu, serà N’Guessan qui mantingui els 6 de renda, 17-11. Raúl Entrerrios ara exerceix de central. Els atacs locals són un pèl més imprecisos i això permet alguna recuperació en defensa dels visitants. Retallen una mica la renda aconseguida pels blaugranes. 17-13 després d’un parell de gols de Sebastian Barthold qui troba una mina a la zona del lateral esquerre de l’atac danès. Per aquí continuaran fent mal els homes de Madsen.

Aprofitant un parell d’atacs malmesos pels locals, tot i els gols que anoten Frade i Mem, els visitants seran capaços de reduir fins als tres gols, l’avantatge blaugrana. 19-16, amb dos gols d’Andreas Jensen i un de Mads Christiansen. Entrerrios anota però abans del final de la primera meitat els gols que anoten Barthold i Samuelson deixen un inquietant 20-18 al marcador. Cal destacar que en els darrers vuit minuts de joc de la primera meitat, el parcial ha estat 4-8 pels forasters.

Els blaugranes amplien diferències

La segona part comença sense canvis a la porteria blaugrana mentre que Mikael Aggefors substitueix a Gade en la dels danesos. Per part blaugrana el croat Cindric és l’encarregat de dirigir el joc atacant. Els danesos continuen amb la tàctica emprada al final de la primera part. En atac juguen amb 7 jugadors de pista mentre que en defensa opten per la 5-1. Els locals preparats per aquesta opció ho aprofitaran perfectament. En un tres i no res, els blaugranes passen a dominar de sis gols. Anoten Frade des de la línia de 6 metres i Gonzalo, Palmarsson i Thiagus Petrus aquest tres aprofitant que no hi ha porter sota els pals de la porteria rival, 24-18.

Un altre cop Palmarsson i Cindric s’alternen en la direcció de joc. El central croat anota i Ludovic Fàbregas s’estrena des de la línia dels 6 metres, mantenint el marge aconseguit, 27-21. Després del 27-22 anotat per Jakobsen, Xavi Pascual ordena el canvi a la porteria local entrant Kevin Möller per Gonzalo. El marge de sis d’avantatge es mantindrà després dels gols de Palmarsson i Fàbregas, i més tard gràcies als transformats per Mortensen, des dels 7 metres, Janc i Cedric Sorhaindo, 32-26.

El Barça fa col·lapsar l’atac danès

Madsen demana temps mort i ordena als seus homes que defensin altre cop en 5-1. Poc després ordena el canvi de porters tornant a entrar el titular Gade per Aggefors. Després d’un temps mort demanat per Madsen, l’atac danès col·lapsa i això permet que els gols anotats per Cindric, Aitor Ariño, Mem i Sorhaindo enfilin la renda local fins als 10 gols de renda, 36-26 en el minut 48 de partit. Una aturada de Möller permet que Cindric en un doble esforç faci el 37-26.

Els locals ara estan jugant a plaer i molta culpa la té Madsen que continua jugant amb foc en mantenir l’atac de 7 jugadors de pista i el porter a la banqueta. Mortensen ho agraeix fent dos gols a porteria buida que fan pujar la renda local fins als 12 gols, 39-27 quan queden menys de 9 minuts per jugar-se.

Xavi Pascual conscient que davant seu té el repte de jugar dos partits més en els següents dos dies, ordena un canvi gairebé massiu a pista. Al mateix temps els fa defensar en 5-1 amb Janc d’avançat. El mateix jugador eslovè anotarà un parell de gols que fan pujar l’avantatge fins als tretze gols, 41-28. Estem en els darrers 5 minuts de joc. Fins al final del partit només hi haurà un gol més per part blaugrana, N’Guessan. Els danesos no abaixen els braços . Un parcial d’1-5  deixa el marge final dels locals per sota dels 10 gols, 42-33.

@FCBhandbol