Segona derrota

Un primer quart horrorós i un percentatge ínfim en el tirs de camp, sobretot en els triples on només s’han aconseguit anotar 5 dels 20 intents que han provat, ha acabat per condemnar al Barça. L’equip, que tot i haver fet un partit força dolent, tirs fallats, pilotes perdudes, males decisions, han aconseguit empatar el matx a 73 quan quedaven 56 segons de partit. Aleshores i com tot el matx, els mals tirs fets pels blaugranes els han condemnat a patir la segona derrota de la competició domèstica.

Un quart per oblidar

Com hem dit, el primer quart ha estat un horror. Els blaugranes han sortit fora de partit, sense esma en defensa i molt desconcertats en atac. Com si no ho haguessin preparat. Han permès dos llançaments des de més enllà del 6,75, totalment oberts de David DiLeo que l’americà ha aprofitat per transformar els sis primers punts del seu equip.

En canvi els blaugranes es trobaven al davant una defensa molt enganxosa que no els concedia ni massa temps ni massa distància per encertar. A més es fallaven tirs còmodes en les poques ocasions en les quals podien tirar de manera confortable. Els punts de tir lliure de Cory Higgins, el ganxo de Brandon Davies i la cistella amb addicional de Rolands Smits sembla que trenquen la rutina per on anava l’enfrontament, 10-6. Però ha estat un miratge perquè poc després es tornava a caure en el parany de defensar malament permetent cistelles massa fàcils als rivals.

Desgavell blaugrana

En un tres i no res, els locals amb un Jordan Davis encertadíssim, s’han enfilat fins a un 17-6 després d’un triple de Conner Frankamp, obligant a Saras Jasikevicius a demanar temps mort per intentar tallar el desastre. Però de tornada al joc les coses no milloren. Es continuen fallant tirs tot i els retocs en el cinc que està a pista. En canvi Davis, molt còmode anota un triple que fa arribar la renda local als 14 punts, 20-6. Per contra, els visitants estan nefastos en el llançament fallant incomprensiblement cistelles relativament senzilles.

En ple desgavell, el tècnic lituà fa entrar a pista a Nikola Mirotic. Amb ell a pista, la renda local augmenta encara més, 27-6, després d’un triple de Sadiel Rojas. Després que l’equip es passés gairebé cinc minuts sense anotar, arriba la primera cistella del de Pogdorica, seguida d’una de Nick Calathes, 27-10 a 1.14 per la fi del primer capítol. Després d’una nova cistella local, un triple de Kyle Kuric, el primer dels blaugranes avui i un tir lliure de Mirotic, redueixen una mica la ferida, 29-14. Un nou tir lliure del montenegrí finalitza el quart amb 14 punts de renda pels locals que al cap i la fi seran determinants.

Millora la defensa, no reacciona l’atac

Sembla impossible que els visitants juguin a partir d’ara tan malament com en el primer acte, però les coses no continuen gaire millor a l’inici del segon capítol. Un triple Peter Jok torna a augmentar la renda local, 32-15. Un parell de cistelles i un tir lliure de Mirotic reduiran la ferida, 32-20. El montenegrí avui està malament en els tirs des de la línia, només ha transformat 3 dels 6 que ha llançat.

Ara la defensa blaugrana millora i també ho fa el rebot defensiu. Una esmaixada de Brandon Davies deixa el marge en 10 punts, abans que després d’una cistella local, Adam Hanga anoti un triple pel 34-25. Tal com han anat les coses, perdre de menys de 10 punts sembla una benedicció.

El marge es manté després d’una cistella d’Higgins, però en un final de quart dolent en atac, la renda murciana torna a créixer tot i una cistella de Thomas Heurtel. Els dos equips marxen als vestidors amb els locals guanyant de 12, 43-31.

Segueix el desencert amb el triple

A l’inici de la segona meitat, fa la sensació que els blaugranes es volen redimir dels pecats comesos. Anoten Mirotic i Higigins aquest culminant un contraatac, 43-35. Tot i que Àlex Abrines falla un tir lliure per una falta tècnica a l’entrenador local, el mallorquí anotarà cistella i triple pel 45-40 a 7.44 per la fi del quart.

Sembla que les coses milloren pels forasters, però la cosa no anirà ben bé així. Es tornen a fallar un parell de triples i això permet que els murcians ampliïn el marge. Anota Mirotic, però Frankamp transforma un triple pel 52-42.

La renda local que ha tornat als dos dígits la reduirà Higgins al fer una jugada de tres punts, cistella i addicional. Malauradament, la resposta local també serà una jugada de tres punts. En aquest cas un triple de Nemanja Radovic que fa tornar els 10 punts amunt pels de casa, 55-45. Avantatge local que es mantindrà a la fi del tercer capítol perquè els locals responen fil per randa les cistelles que anoten Mirotic i Davies, 59-49.

Sense opcions

El darrer període no comença gaire bé pels blaugranes. El rebot defensiu és un calvari i es continuen perdent pilotes. Un triple d’Higgins refà la moral, però Mirotic un cop més només anotarà un tir lliure dels dos que té pel 61-54. Ara a qui li assenyalen una falta tècnica és a en Saras que està indignat i ho mostra sense embuts.

Tot i els problemes en el rebot, la defensa blaugrana ara treballa millor i no permet alegries als locals. Higgins transforma els dos tirs lliures dels quals disposa als que s’afegeixen les cistelles de Pierre Oriola i Calathes per reduir la renda local a només 5 punts, 65-60.

En el pitjor moment vist com van lescoses, el base de Casselberry només anotarà 1 tir lliure de quatre llançats. Qui no fallarà és Kuric, transformant un per una tècnica als locals, 67-62. Mirotic, per fi, anota els dos que llença, abans que una cistella d’Oriola deixi el marge local en només tres punts, 69-66.

A 2.18 se li assenyala una tècnica a Kuric, abans que primer Davies anoti i a continuació Calathes transformi un triple pel 73-71 a 1.31 per la fi. Després d’un temps mort local i malgrat els problemes en el rebot defensiu dels blaugranes, un parell de tirs lliures transformats per Abrines empaten el partit a 73.

El partit blaugrana en 56 segons

El partit entra en els 56 segons finals als quals ens referíem al començament. Cinquanta i sis segons en els quals es tornaran a repetir els errors inicials. Cistella massa fàcil de Davis, 75-73. Després del temps mort demanat per en Saras, la jugada visitant acaba amb un triple frontal d’Abrines que troba el ferro.

A 22 segons Augusto Lima fallarà els dos tirs lliures que té i això dóna una segona oportunitat als blaugranes que en el seu atac tornaran a fallar, ara és Higgins, mentre que qui no falla des de la línia és Jordan Davis pel 77-73. Queden 5 segons per la fi. No hi ha temps per res però els, blaugranes ho intenten. La jugada acabarà, com no podia ser d’altra manera amb pilota perduda d’Higgins. I així és com aquests darrers 56 segons són el millor resum del partit que avui ha fet el Barça.

@FCBbasket

Estadística