Torna Mirotic!

En la tornada a les pistes de Nikola Mirotic, després de passar la quarantena per culpa de la covid, el Barça ha pres complida revenja de la derrota patida en el mateix escenari en la final de la Lliga Catalana, davant l’Andorra d’Ibon Navarro.

La victòria ha estat clara amb un únic entrebanc del final del tercer quart i començament del darrer quart. L’equip del país dels Pirineus ha arribat a estar a només cinc punts dels locals i amb possessió favorable. La resposta blaugrana a aquesta escomesa ha estat determinant. Un parcial de 7-0 li ha permès encarar el final del matx amb la suficient tranquil·litat per aconseguir al final una victòria incontestable.

Davies comença manant

Tot i la cistella inicial de Brandon Davies, molt actiu el de Filadèlfia en aquests inicis, primer un tir lliure i després un triple de Sergi Garcia avance als andorrans per 3-4. La resposta local arribava de seguida gràcies a una cistella al pal baix de Davies que tenia la continuació en un triple d’Adam Hanga pel 7-6.

Ara qui anotava des de més enllà de la línia del 6,75 era Haukur Palsson per tornar a avançar als visitants, abans que el pivot de Filadèlfia fos qui empatés a 9. Rolands Smits al pal baix primer i més tard Cory Higins des de la línia posaven al davant als de casa, 13-11.

La igualtat al lluminós es mantindria després que per part andorrana es fallés un tir lliure i fes el mateix Pierre Oriola,14-12. Aquesta igualtat al marcador s’esquerdarà una mica al final d’aquest primer capítol. Els forasters no poden amb la defensa local i en canvi els blaugranes gràcies a Kyle Kuric i a Thomas Heurtel aquest amb un triple disparen la renda local fins als 7 punts, 19-12. Resultat amb el qual s’arriba a la fi del primer període.

Els blaugrana comencen a obrir forat

El segon capítol comença amb la defensa blaugrana massa tova i això permet cistelles fàcils dels rivals. Per sort, els de Jasikevicius tampoc passen angúnies a l’hora de llançar aconseguint també cistelles fàcils anotades per Kuric, Mirotic i Oriola que mantenen els set amunt pels locals, 25-18.

Una falta antiesportiva assenyalada a Nick Calathes no té massa repercussió al marcador. Els andorrans només anoten els tirs lliures i això fa que el marge local sigui ara de sis punts després d’un triple i una cistella de l’estrella montenegrina, 30-24. Un altre triple, ara de Smits, amplia el marge local fins als 9 punts, 33-24.

Ibon Navarro talla el partit intentant que el seu equip reaccioni, però en la tornada al joc, els seus fallen mentre que Kuric transforma un triple marca de la casa per fer arribar la renda local als 12 punts, 36-24.

Els blaugranes entren en una fase de desencert atacant, en la que no anoten ni de tir lliure, ja que Oriola en falla els dos que llança. Quan els locals surten d’aquest forat negre que ha durat gairebé tres minuts, els andorrans han anotat quatre punts, 36-28. Un triple d’Àlex Abrines trenca la ratxa negativa.

Després d’un atac improductiu dels andorrans, una cistella d’Hanga augmenta el marge dels de casa fins als tretze punts. Renda que es reduirà una mica abans que finalitzi la primera part, fins al 41-30 que hi ha al marcador quan els dos equips marxen als vestidors.

Mal dia en el tir lliure

La segona part començarà força bé pels locals. Després d’anotar tan sols un punt des de la línia, Abrines, mal dia avui en el percentatge de tirs lliures, i amb Palsson anotant altre cop un triple, els de Jasikevicius podran augmentar la seva renda. Cistelles de Smits i Davies dins de la pintura visitant i el segon triple d’Hanga pel 49-33 quan s’han disputat encara no 3 minuts de tercer quart.

Però els locals no s’han aturat aquí sinó que malgrat que Smits fallava un tir lliure, ja hem dit que era un mal dia pels homes de Jasikevicius en aquest departament, els locals completaran dues jugades de tres punts. Primer Higgins anota de tres i en el següent atac serà Oriola que transformi un addicional pel 56-38. S’arriba d’aquesta manera a la màxima renda blaugrana en el partit, 18 punts d’avantatge.

L’Andorra no es rendeix

Quan tot indica que el matx es pot acabar de trencar arribarà una remuntada pirenaica que deixarà al Barça mig glaçat. De cop i volta els locals perden la punteria i de nou la síndrome del desconcert col·lectiu. Oriola torna a fallar dos tirs lliures i els de Navarro assoleixen un parcial 0-7 que els torna a la vida. Mirotic fallarà, també ell, un tir lliure i això ampliarà el parcial visitant fins a l’1-10 després de triple de Clevin Hannah pel 57-48.

Ara quan cada cistella val mig partit les que anoten primer Calathes i després Mirotic són un tresor de valor incalculable, 61-50 a 1.11 per la fi del tercer capítol. Anoten els forasters, fa el mateix Mirotic i després d’una nova cistella andorrana, el tècnic lituà demana temps mort a manca de dinou segons per la fi del quart. La jugada no fructifica i el matx arriba a l’epíleg amb només nou punts d’avantatge pels de casa, 63-54.

Mal inici de quart

El començament del darrer període serà un complet desastre pels locals. En atac no es fa res de bo i en defensa perden el control el rebot defensiu. Això permet als visitants aconseguir un parcial 0-4 que deixa el marcador pels blaugranes, 63-58.

Jasikevicius talla de soca-rel el partit demanant un temps mort quan només s’han jugat 58 segons del darrer període que s’entén totalment necessari. Després de la pausa, en la que el tècnic ha canviat a tres dels jugadors que estaven a pista, les coses milloraran a partir d’un tap majestuós d’Abrines sobre Sergi Garcia.

Millora la defensa i en atac la cistella de Mirotic i el tir lliure d’Hanga, continuen els problemes des de la línia, donen oxigen als locals, 66-58. La renda tornarà als deu punts, 68-58, després que Davies sigui capaç d’anotar els dos tirs lliures que llança, tota una notícia. El parcial local arribarà al 7-0 al que abans ens hem referit després d’un ganxo dins la pintura de Smits, 70-58 a 5.37 per la fi del temps reglamentari.

Partit controlat

Amb la situació de nou sota control, els atacs blaugranes són més relaxats i això permet que l’avantatge local arribi còmodament als 13 punts. Abrines anota tres tirs lliures per una tècnica a Hannah per fer flopping, 73-60.

L’Andorra ha quedat molt tocat després d’aquesta explosió blaugrana. El marge continuarà creixent després d’una nova cistella de Davies i un triple de Smits, 78-62.  16 punts de renda a manca tan sols de 3.33 per la fi. Navarro intenta recuperar als seus homes demanant un temps mort. La renda local es mantindrà per una nova cistella de Smits, bon partit el del letó, a 2.15 per la fi.

Amb la victòria a la butxaca, l’equip blaugrana es relaxa permetent que els rivals retallin la renda fins als 9 punts, 80-71. A 5 segons per la fi serà Leandro Bolmaro qui anoti una cistella pel definitiu 82-71 amb el que acaba el partit.

@FCBbasket

Estadística