Recital blaugrana!

El Barça continua intractable el seu camí per l’EHF Champions League. Avui la víctima ha estat un Zagreb que no recordava gens a aquell històric Badel de finals dels noranta quan es va enfrontar fins a tres cops contra els blaugranes en les finals a doble partit de l’aleshores Copa d’Europa. Aquell equip que va caure en les tres finals de forma consecutiva, amb un balanç acumulat de 5 victòries pels catalans i tan sols una pels croats.

Aquell equip ara és un desgavell pel qual han passat fins a 10 entrenadores en cinc anys. L’últim canvi la setmana passada quan Vlado Sola substituïa a Igor Vori. Doncs bé, aquest equip croat, el capdavanter del seu país, ha passat pel Palau Blaugrana patint una clara derrota davant un Barça voraç. Una victòria local que s’ha fonamentat en uns increïbles 9 primers minuts. Els de casa han destrossat la pobra defensa croata, que volia ser dura i impenetrable i que a l’hora de la veritat, s’ha vist incapaç d’aturar una allau que aconseguia un parcial 8-1 que marcaria de manera definitiva el partit.

Un parcial que marca el partit

Com dèiem el matx s’iniciava amb un Barça intens al darrere. Amb la defensa protegint perfectament a Kevin Möller, que des que se sap que a final de temporada tornarà a Alemanya està jugant de manera excelsa. En atac encertat i punyent com sempre. Entre les errades en atac i les aturades de Möller, el Zagreb passava de l’empat a 1 a encaixar set gols consecutius d’uns locals que no s’aturaven mai.

Els gols locals arribaven des de tot l’arc atacant. En això tenia molta “culpa” un excels Aron Palmarsson. Jugant de central trobava línies de passi inversemblants de les que gaudien primer Aitor Ariño des del seu cau a l’esquerra i després Luis Frade fent gols de totes les factures des de la línia de 6 metres. Al carro s’apuntava finalment Aleix Gómez aprofitant la manca de porter per l’exclusió patida per Nemanja Obradovic. I ja tenim el 8-1 al marcador.

El ritme local no s’ha afluixat en cap moment i això feia patir a uns croats que no estaven preparats per resistir un nivell d’exigència de tal magnitud. Tornaven a anotar els visitants. Els locals responen gràcies als gols d’Aleix Gómez des dels 7 metres i altre cop Frade, que es desfeia de la defensa rival en una rajola al voltant del filferro de la línia de 6 metres.

Vendaval blaugrana

El matx després de l’infern desfermat pels blaugranes s’estabilitzava amb un intercanvi de gols que evidentment afavorien als locals. Dika Mem apareixia en atac, mentre que Frade continuava anotant i el mateix feia Ariño, 13-4. Cedric Sorhaindo sortia a pista en lloc de Frade i l’encert atacant continuava. El francès feia el 15-4 obligant Sola a demanar el que era ja el seu segon temps mort. Poca cosa solucionava el tècnic dels croats. El marge local continuaria ampliant-se amb gols del mateix Sorhaindo i de nou Ariño pel 17-4 quan encara no s’havia arribat al minut 17 de joc.

El cert era que el matx semblava una versió d'”Un dia a les Carreres” per la velocitat que tenien uns blaugranes, que estava clar, estaven competint contra ells mateixos. Tot i un nou gol visitant, els que anotaven Palmarsson i Luca Cindric que no es volia perdre la festa feien arribar el marge als 14 gols, 19-5. Tot i que primer Hadiel Langaro i després Blaz Janc erraven un parell de llançaments, ells mateixos rectificaven anotant gols en la següent oportunitat que tenien de llançar. El mateix feia Jure Dolenec pel 22-7 ja en els darrers 5 minuts de la primera meitat.

Ara el ritme de partit s’havia temperat i era més suportables pels homes de Sola. Tot i el calvari que estaven passant, anotaran fins a 3 gols de manera consecutiva. El 22-10 al marcador, no reflectia ni de bon tros el que s’havia vist fins aquell moment sobre la pista, avui blava, del Blaugrana. Els minuts finals de la primera meitat han estat benvolents pels croats. La baixada local, tant en atac com en defensa, els hi ha permès retallar una mica el marge blaugrana. Langaro anota els dos darrers gols del seu equip en aquesta primera meitat. 24-13 ha estat el resultat amb el qual els dos equips marxaven als vestidors.

Els blaugranes baixen el ritme

La segona part començava amb el mateix ritme amb el qual havien acabat els primers 30 minuts de joc. Fins i tot els visitants de la mà d’Obradovic, aconseguien reduir encara més l’avantatge local, 24-14. El marge blaugrana continuaria baixant fins als 9 gols, 26-17, tot i els encerts de Mem i Aleix Gómez, aquest des dels 7 metres. Ara l’encarregat de dirigir les operacions en atac dels locals és el jove Domen Makuc.

Com hem dit, el ritme és més pausat que en els primers minuts de joc i a això s’adapten perfectament els de Sola. La defensa local millora i això permet que els gols aconseguits, altre cop, per Mem i Gómez tornin a enfilar la renda local fins als 12 gols 29-17. El principal responsable de la revifada blaugrana és Gonzalo Pérez de Vargas. Com és habitual aquesta temporada, entra per Möller en els tirs dels 7 metres. El de Toledo aturarà dos llançaments gairebé consecutius de Milos Bozovic i això permet que l’avantatge català torni a créixer. Dika Mem és l’encarregat de fer el 30-18.

Aprofitant que els croats juguen altra volta sense porter, qui prova d’anotar només recuperar la possessió de la pilota és el mateix Möller. El seu tir sortirà desviat per la dreta de la porteria croata. Anota de nou Obradovic, sense dubte el jugador més incisiu dels visitants, responent Palmarsson amb el 31-19. Després d’un gol de Vlado Matanovic, per part blaugrana anotaran de forma consecutiva, Ariño, Mem per dos cops i Àlex Pascual pel 35-20.

Un Barça imparable

De res ha valgut que Sola hagi demanat el seu tercer i últim temps mort. Al tècnic croat se li han acabat els jocs d’artifici. Ha tornat a jugar amb 7 jugadors de pista, ho havia fet al començament de partit, i com aleshores el resultat de l’experiment ha estat lamentable. Mentre els locals troben una nova font de producció, sent Makuc qui fa el 36-20. Avantatge que es mantindrà gràcies a Palmarsson després d’un gol dels croats anotat per Aleks Vlah. Més tard, després d’un gol transformat per Valentino Ravnic, els que marcaran per part blaugrana seran Frade i de nou Palmarsson. La renda local s’estira ara fins als 17 amunt, 39-22.

Entrem en els darrers 10 minuts de joc. Frade fa arribar el compte blaugrana als 40 gols després d’un anotat per Josip Bozic-Pavletic. Per part croata Klarica transforma un set metres amb resposta local per part de Langaro i Frade pel 42-24 a menys de 5 minuts per la fi.  En aquests darrers cinc minuts el marge de 18 gols es mantindrà gràcies als que anoten primer Janc i més tard Palmarsson que és qui fa el darrer gol local de la nit, 45-26. Per part visitant, Matej Hrstic farà el darrer gol del matx pel definitiu 45-27.

@FCBhandbol