Important victòria a la Fonteta

Un Barça coral, llastrat per la baixa de Nikola Mirotic, ha aconseguit una important victòria en la seva visita a la Fonteta. L’equip local, sortia a la pista molt reforçat després de la seva clara victòria al Pabellón de la Comunidad. Però tot i la seva bona disposició i un bon primer quart, finalment ha caigut després de l’exercici defensiu que ha fet el Barça de Saras Jasikevicius.

Una defensa que ha aconseguit reduir les prestacions locals fins al punt que el matx s’ha acabat decantant en un excels tercer període en el qual els taronges s’han quedat amb només 9 punts anotats, mentre els blaugranes s’enfilaven fins als 21. L’avantatge aconseguit ha estat suficient tot i la millora dels de Jaume Ponsarnau en el darrer capítol, en el qual tots els seus esforços no han pogut doblegar a un Barça que està donant partit a partit proves del seu caràcter.

Moment Roland Smits!

Els visitants entraven bé al partit, tot i els problemes que comportava el fet que Brandon Davies fes massa aviat la seva segona falta personal. Amb Rolands Smits disfressat de Mirotic, seus eren els primers cinc punts anotats pels forasters. Els seus llançaments, tant sota el pal baix com des de més enllà de la línia del 6,75, eren sense errada. Els catalans es situen al davant al lluminós, 8-9.

Cory Higgins afegirà una cistella als 7 punts del letó, mentre que per part local era Bojan Dubljevic qui acaparava tots els focus. Un triple del montenegrí obria la porta a un parcial 7-0 que deixava als visitants un pèl tocats.

Un triple d’Higgins refà als blaugranes que mantenen el tipus en defensa tot i un triple de Derrick Williams pel 18-12. Veient que la recepta Pesic, fer jugar a Hanga de base, no li acaba de funcionar del tot, Jasikevicius opta per una solució més ortodoxa fent entrar a Nick Calathes per dirigir a pista a l’equip.

El de Casselberry decideix apostar fort i de moment les coses li surten prou bé. La defensa blaugrana millora amb domini absolut del rebot defensiu i gràcies a dues cistelles del grec nascut a Florida, el matx s’ajusta fins al 19-16 que hi ha al final del primer capítol.

Les faltes personals són un problema

Un triple d’Àlex Abrines empata el matx en la primera jugada del segon període. Respon Fernando San Emeterio, seran els seus únics tres punts del partit, però els blaugranes no es deixen intimidar i gràcies a un contraatac signat per Calathes tornen a ajustar el resultat, 22-21.

Les males notícies de les personals continuen i el tècnic lituà ha d’arriscar fent tornar a Davies per la segona falta personal de Pierre Oriola. És un moment delicat que es continua complicant per un nou triple local, ara de Louis Labeyrie, 27-22. Una esmaixada de Davies i un triple de Smits que continua disfressat de Mirotic, mantenen el tipus pels forasters tot i els dos problemes que ara mateix pateix l’equip, el rebot defensiu i les pilotes perdudes.

Entre un nou triple de l’infal·lible, fins al moment, Smits i una cistella d’Higgins les coses continuen sota control, 33-31 arribant-se a la fi de la primera meitat amb 35-33 al lluminós després d’una cistella de Davies qui per sort ha arribat a la fi del primer temps sense cometre més faltes personals.

Direcció magistral de Calathes

A la represa les coses es posen de cara pels visitants. Dirigits en atac per un excels Calathes, els blaugranes faran un pas endavant en defensa. Després de dues cistelles del de Casselberry, arriba la primera anotació local que serà un triple de Guillem Vives. Però en realitat serà una anècdota perquè els blaugranes tanquen a pany forrellat la seva cistella. Mentre, en atac, els punts de Davies i Víctor Claver, dominant la pintura local, desfan la defensa local com si fos un terròs de sucre dins d’una tassa de cafè.

Anoten els locals i respon altre cop el de Casselberry pel 42-43. Ara el rebot defensiu torna a ser patrimoni visitant i és el preàmbul d’atacs encertats dels de Jasikevicius. Un triple i una cistella d’Abrines amplien el forat fins als 4 punts, 44-48. Torna a anotar Smits que ha perdut una mica de la màgia montenegrina que duia. Els valencians ara són incapaços d’aprofitar els errors en el triple dels catalans fins que Claver torna a anotar de dos, abans que Oriola finalitzi el quart deixant als taronges en estat de xoc, 44-54.

L’atac taronga no pot amb la defensa blaugrana

L’inici de l’epíleg és brutal pels taronges. En atac continuen sense trobar solucions per superar la defensa blaugrana i en defensa són víctimes del moment dolç pel qual passen els de Jasikevicius.

Un triple d’Abrines i un contraatac signat per Oriola, eleven fins als 15 punts el marge dels visitants, 44-59. Han passat només 50 segons del darrer període i Jaume Ponsarnau ha de demanar temps mort. Els taronges reaccionaran després de la pausa. Milloren tant al davant com al darrere fins al punt de fer un parcial 7-0, amb triple de Vanja Marinkovic inclòs, que obliga el tècnic blaugrana a demanar també un temps mort.

L’atac blaugrana ara no se’n surt i això pot comportar força problemes perquè encara queda molt partit per jugar-se. Un cop més apareix el de Casselberry per fer una cistella que calma una mica la situació, 51-61. A partir d’aquí els blaugranes reaccionen en atac amb Davies fent-se fort a la pintura local anotant una cistella i addicional pel 53-64.

La victòria al sarró

L’avantatge augmentarà després d’un tir lliure fallat pels de casa i una cistella d’Higgins. Amb els blaugranes fallant un parell de triples, els dos que anotarà de forma consecutiva Nikola Kalinic, amb addicional inclòs, redueixen la renda visitant fins als sis punts, 60-66.

A partir d’aquí en Saras farà canvis d’handbol, amb Davies i Oriola jugant l’un o l’altre depenent si la jugada és d’atac o de defensa. Una falta antiesportiva assenyalada a Martin Hermannsson és molt protestada pels locals, però l’únic rèdit de la situació que trauran de profit els visitants és un punt perquè Higgins fallarà dos dels tres tirs lliures.

En el següent atac local Dubljevic fallarà un triple mentre que a 39 segons per la fi anota Davies, 62-69. Anoten els locals mentre que part blaugrana Adam Hanga transforma els dos tirs lliures dels quals disposa pel 64-71 a 23 segons. El matx finalitza amb dos tirs lliures fallats per Calathes i una cistella local pel definitiu 66-71.

@FCBbasket

Estadística